Wendie Renard
83'
2 - 1

Op het WK voetbal voor vrouwen heeft Frankrijk de topper tegen Brazilië naar zijn hand gezet. Wendie Renard was de matchwinnaar voor de Fransen met een rake kopbal in de slotfase. Frankrijk gaat zo aan de leiding in groep F, waar alles nog kan.

De topper tussen Frankrijk en Brazilië stelde niet teleur. Frankrijk speelde na het gelijkspel in zijn openingsmatch met het mes op de keel en ging dan ook meteen in het offensief. Deze aanvalslust werd na een kwartier beloond door de openingstreffer van Le Sommer.

Frankrijk bleef de betere ploeg, maar ging niet voluit om de voorsprong uit te diepen. Dit kwam de Franse vrouwen duur te staan wanneer Debinha een beter moment van Brazilië fraai verzilverde: 1-1.

In het slot lag er veel ruimte en kon het winnende doelpunt langs beide kanten vallen. Het was uiteindelijk de Franse kapitein Wendie Renard die Les Bleues de overwinning schonk door een hoekschop in doel te koppen.

Frankrijk springt met 4 punten over Brazilië naar de leiding van groep F. Door de overwinning van Jamaica tegen Panama zakken de Brazilianen zelfs naar een derde plek. Brazilië moet op de laatste speeldag dus vol aan de bak tegen Jamaica.