Mina Tanaka
82'
Mina Tanaka
4 - 0

Japan heeft het topduel tegen Spanje in groep C overtuigend gewonnen. Met snedige aanvallen schoten ze maar liefst 4 keer met scherp en zo stoot Japan als groepswinnaar door naar de 1/8e finales. De Spanjaarden waren ook al zeker van hun ticket voor de volgende ronde, maar zullen toch even moeten herstellen van deze tik.

Meer dan 75 procent balbezit en toch 4 tegengoals. Dat is de samenvatting van de laatste groepsmatch van Spanje op dit WK. Japan panikeerde nooit onder de Spaanse druk, integendeel. Het profiteerde ervan om uit te pakken met dodelijke counters.

In de eerste helft waren er drie kansen voor de Japanners en zo meteen ook drie goals. De definitie van efficiëntie. Hinata Miyazawa scoorde twee keer en zit zo aan vier stuks. Ze is voorlopig topschutter op dit toernooi.

Spanje, ongeslagen sinds februari, had een geweldige remontada nodig na de rust als het nog gehoopt had op groepswinst, maar die kwam er niet. Japan pikte zelfs nog een doelpunt mee. En wat voor één. Tanaka rondde haar eigen actie prachtig af.

Japan stoot dus door als groepswinnaar en treft Noorwegen. Spanje, toch één van de favorieten voor dit toernooi, moet bezinnen voor zijn duel in de 1/8e finales tegen Zwitserland. Het was tenslotte al 9 jaar geleden dat Spanje nog eens zo'n zware nederlaag aangesmeerd kreeg.