32

OH Leuven klopt zich weer op de borst na nieuwe overwinning tegen Anderlecht

di 21 december 2021 21:53
      Lotto Super League - speeldag 14 - 21/12/21 - 20:00

OH Leuven duikt als leider de winterstop in van de Women Super League. OHL won de topper bij Anderlecht met het kleinste verschil. In de stand bouwt OHL zijn voorsprong uit tot 4 eenheden. In Genk en Woluwe kon er niet gespeeld worden door een bevroren veld.

OH Leuven heeft zijn status als titelkandidaat dus nog wat meer kracht bijgezet.

OHL had eerder dit seizoen in eigen huis Anderlecht al met 3-2 geklopt, maar paars-wit had na de matige seizoensstart en dat dipje weer een fraaie reeks van 10 zeges op een rij neergezet.

Dat was buiten OHL gerekend, want de bezoekers gingen met de volle buit aan de haal in de laatste speeldag voor de winterstop.

OHL miste een strafschop en zag een bal op de lijn gered, maar de beslissende 0-1 viel na 85 minuten. OHL bevestigde dus zijn reputatie van strafste defensie.

"Maar als Anderlecht scoort, winnen zij. Efficiëntie blijft ons werkpunt en daar worden we elke week mee geconfronteerd. We moeten de kleine kansen zoals in de eerste helft ook afmaken. Nu moesten we wachten tot het slot", analyseerde coach Jimmy Coenraets.