Standard pakt eerste punten in spektakelmatch tegen vrouwen AA Gent

  Standard heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. In een spektakelrijke wedstrijd tegen de vrouwen van AA Gent viel de beslissing pas in de extra tijd. Voor Genk draaide de eerste match van het seizoen tegen Zulte Waregem op een ontgoocheling uit.

  Bekijk het verslag:

  Standard en Gent liepen allebei tegen een nederlaag aan op de openingsspeeldag van de Super League. In een rechtstreeks duel konden ze voor de eerste seizoenszege bikkelen.

   

  Gent begon sterk aan de partij en had na 8 minuten al zijn voorsprong beet, met dank aan Lobke Loonen. Maar de Nederlandse Vanity Lewerissa had een begenadigde dag. Ze nam de gelijkmaker voor haar rekening en wiste na de pauze ook het 2e doelpunt van Gent uit.

   

  De partij leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Gent met 10 viel in de slotfase. Standard zette alles op alles en Lewerissa bezorgde de thuisploeg een eerste driepunter met haar hattrick.

  Genk verliest seizoensopener

  Voor Genk is het seizoen niet begonnen zoals verhoopt. De Limburgers, die pas op de 2e speeldag een eerste keer aan de bak moesten, gingen onderuit bij Zulte Waregem met 3-0.