• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  OHL gunt Maes geen eerste zege en klimt weer naar leidersplaats

  1. 45' - Geel - Ricardo Ippel
  1. 90' - Verv. Thomas Henry door Jérémy Perbet
  2. 87' - Doelpunt - Thomas Henry (0 - 2)
  3. 84' - Verv. Alessandro Cerigioni door Mitja Krizan
  4. 75' - Doelpunt - Tom Van Hyfte (0 - 1)
  5. 74' - Geel - Mathieu Maertens
  6. 74' - Verv. Sebastiaan Brebels door Kolbeinn Thordarson
  7. 71' - Verv. Yannis Mbombo door Yannick Aguemon
  8. 67' - Verv. Ricardo Ippel door Scott Bitsindou
  9. 47' - Verv. Xavier Mercier door Kamal Sowah

  Oud-Heverlee Leuven heeft na twee nederlagen weer aangepikt met de zege. Op het veld van hekkensluiter Lommel moesten de Leuvenaars lang knokken, maar in het slotkwartier maakten ze het verschil: 0-2. Peter Maes debuteert dus met een nederlaag bij zijn nieuwe club.

  Het zorgeloze seizoensbegin van OHL werd verstoord door het plotse vertrek van Vercauteren naar Anderlecht. Met nederlagen tegen Lokeren en Roeselare leek de goeie flow plots verdwenen, maar op het veld van Lommel mochten de Leuvenaars toch opnieuw vieren. 

   

  Het was wel lang wachten op doelpunten. De start van OHL was vlammend met meteen enkele grote kansen, maar Svedkauskas stond pal. De scheidsrechter had de bal ook op de stip kunnen leggen na een fout op Tshimanga, maar deed dat niet. De bezoekers lieten Lommel - met een drukke Peter Maes langs de lijn - meer en meer in de partij komen, maar op grote kansen voor de thuisploeg was het wachten tot na de koffie.

   

  Henkens, Naudts en Siekman bezorgden Henkinet kopzorgen, maar Lommel kon het furieuze tempo niet aanhouden. OHL had wel nog wat in de tank en de openingsgoal van Van Hyfte was het wachten waard. Hij controleerde met de borst en liet de keeper dan kansloos met een banaanschot. Lommel spartelde nog even tegen, maar Henry diende de thuisploeg de doodsteek toe met een kopbal. 

   

  Dankzij de zege komt OHL weer naast Westerlo aan de leiding. Volgende week staat er een duel tussen de twee koplopers op het programma. Lommel blijft alleen achter op plaats 8.

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde: 0-2. Oud-Heverlee Leuven gunt Peter Maes geen eerste zege bij Lommel. De bezoekers winnen met 0-2 en staan weer mee aan de leiding in 1B.
  3. tweede helft, minuut 90. Nog een kans voor Aguemon! Maertens stuurt hem diep en hij kan bijna alleen op doelman af, maar er schuift nog net een Lommelse bewaker tussen.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Jérémy Perbet erin, Thomas Henry eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Thomas Henry van OH Leuven. 0, 2.
  6. tweede helft, minuut 85. Over en uit! Het is boeken toe voor Lommel. Henry stelt de Leuvense zege veilig in het slot. Hij kopt een hoekschop van dichtbij hard tegen de touwen. .
  7. tweede helft, minuut 85. Aguemon steekt een half veld alleen over in de tegenaanval. Hij lijkt te twijfelen aan het goede moment om te trappen, maar puurt er toch nog een corner uit.
  8. tweede helft, minuut 84. Bij OHL gaat alle aandacht nu naar verdedigen. De bezoekers moeten nog 5 minuten overleven om opnieuw naast Westerlo aan de leiding te komen. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Lommel SK, Mitja Krizan erin, Alessandro Cerigioni eruit
  10. tweede helft, minuut 80. De reactie van Lommel op de tegengoal blijft niet uit, maar de thuisploeg hoopt vooral op een rake pegel vanuit de tweede lijn. Het plannetje lukt voorlopig niet.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Tom Van Hyfte van OH Leuven. 0, 1.
  12. tweede helft, minuut 74. OHL op voorsprong! Daar is eindelijk de openingstreffer en wat voor één! Maertens legt terug op Van Hyfte. Die staat zo'n 20 meter van het doel, controleert met de borst en krult de bal dan enig mooi in doel. Feest bij de vele uitsupporters.
  13. Gele kaart voor Mathieu Maertens van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 74
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Lommel SK, Kolbeinn Thordarson erin, Sebastiaan Brebels eruit
  15. tweede helft, minuut 72. De bezoekers plakken nu al een tijdje tegen de goal van Svedkauskas, maar het leer verdwijnt maar niet tussen de palen. Maertens haalt er dan een tegenprik van Sanyang uit en krijgt daar terecht geel voor.
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij OH Leuven, Yannick Aguemon erin, Yannis Mbombo eruit
  17. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Lommel SK, Scott Bitsindou erin, Ricardo Ippel eruit
  18. tweede helft, minuut 66. Toch weer een kans voor de Leuvenaars. Maertens schiet, Henry probeert het leer nog in doel te schuiven, maar komt te laat.
  19. tweede helft, minuut 61. Dubbele kans! Plots een opflakkering van Oud-Heverlee Leuven. Eerst krijgt Maertens een schietkans, maar het schot ketst af op een verdediger. De rebound is voor Henry, maar die begraaft het leer in de maag van de Lommelse doelman.
  20. tweede helft, minuut 60. Svedkauskas klemt een vrije trap van Gillekens. Het is de beste kans voor OHL na de pauze. De ploeg van Euvrard brengt te weinig.