90+4'
Leonardo Rocha
1 - 3
90+4'

KV Mechelen heeft zijn eerste thuismatch in zijn vernieuwde stadion in mineur afgesloten: de zelfverklaarde titelfavoriet verloor met 1-2 van Lommel. KV Mechelen staat met 2 op 9 maar 6e, Lommel leidt in 1B met 7 op 9.

Vijf maanden na de degradatie was KV Mechelen Achter de Kazerne klaar voor een feestje: 13.800 supporters  aanschouwden de knappe nieuwe tribune, maar bleven tijdens de match toch ietwat op hun honger zitten. KV Mechelen had het betere van het spel en de bal, maar creëerde geen uitgespeelde kansen.

Lommel loerde op de counter. Bij de rust was er nog niet gescoord. Dat deed Lommel op het uur: een rush over de flanken werd door doelman Castro in de voeten van Brebels geduwd. Die aarzelde niet.

Voor de 3e keer dit seizoen kwam KV Mechelen op achterstand. Toen Seth De Witte voor een tackle langs achteren met rood van het veld moest, leek het Mechelse kalf verdronken. Maar Cornet zorgde 3 minuten voor het einde voor de gelijkmaker, net zoals hij op OHL deed.

KV Mechelen drukte door, maar kreeg nog het deksel op de neus: in de 4e minuut van de extra tijd bleef Rocha bij een zeldzame tegenaanval heel koel.

KV Mechelen-Lommel 1-2 (0-0)
Goals: 60' Brebels 0-1, 87' Cornet 1-1, 93' Rocha 1-2
Rode kaart: 71' De Witte