Ga naar de inhoud
Anderlecht wint op de valreep in Leuven en is nu alleen leider.

Lotto Super League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
8
6
0
2
23
4
2
Standard Luik
39
8
5
1
2
16
9
3
OH Leuven
35
8
4
3
1
19
10
4
Club Brugge
24
8
2
4
2
9
16
5
KAA Gent
22
8
2
5
1
10
19
6
KRC Genk
17
8
0
6
2
5
24
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
10
4
3
0
1
12
2
2
Standard Luik
7
4
2
1
1
9
7
3
OH Leuven
6
4
2
2
0
9
2
4
Club Brugge
4
4
1
2
1
6
9
5
KAA Gent
1
4
0
3
1
4
10
6
KRC Genk
1
4
0
3
1
2
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
10
4
3
0
1
11
2
2
Standard Luik
10
4
3
0
1
7
2
3
OH Leuven
7
4
2
1
1
10
8
4
Club Brugge
4
4
1
2
1
3
7
5
KAA Gent
6
4
2
2
0
6
9
6
KRC Genk
1
4
0
3
1
3
14

Anderlecht verkoopt OH Leuven nu ook titeltik dankzij gouden wissels en doelpunt in 90e minuut

 za 4 mei 2024 16:05
      Lotto Super League - speeldag 7 - 04/05/24 - 13:30

      In enkele dagen tijd lijkt OH Leuven alles uit handen te geven. Woensdag verloor het de bekerfinale van Club Brugge, vanmiddag won coleider Anderlecht op een diefje met 0-1. Invalster Marie Minnaert besliste de wedstrijd in het absolute slot. Anderlecht zet OHL 3 speeldagen voor het einde op 3 punten en heeft het stuur nu weer zelf in handen. 

      Doelpunt:

      • 90': Marie Minnaert (0-1)

      Na de beker, nu ook de titel weg voor OHL? Of hoe één week een volledig seizoen kan bepalen...


      De woensdag opgelopen bekerkater tegen Club YLA sluimerde nog wat na bij OH Leuven in de eerste helft. Maar ook Anderlecht, dat na de vele ziektegevallen van vorige week opnieuw op volle kracht was, toonde niet meteen dat zich later in de wedstrijd tot dé titelfavoriet zou voetballen. 


      Anderlecht had wel het overwicht, maar Leuven verzamelde de meeste (gevaarloze) schoten naar doel. Het enige grote gevaar in de eerste helft kwam wel van Anderlecht, van de voet van Lore Jacobs, al miste ze bij haar poging de tijd en de kracht om aanspraak te maken op een goal. 

      OHL was beter, maar gouden wissels Anderlecht keren het om

      In de tweede helft was het OHL uit de reguliere competitie te herkennen. Vol zelfvertrouwen, hoog druk zettend en vlot combinerend kwam het tot kansen.Maar zelfs voor de beste aanval in de play-offs (19 goals) is het moeilijk scoren tegen de beste verdediging in de play-offs (2 tegengoals). 

       

      Targetspits Van Dijk vervulde elk deel van haar rol, behalve het scorende. Op de ene voorzet kwam ze net te laat, op de andere werd haar poging succesvol afgeblokt.

       

      En wanneer Leuven ook nog het geluk aan haar zijde had toen de scheidsrechter de strafschopfout van Kuijpers op Jacobs niet zag, leek niemand eraan te twijfelen dat de thuisploeg het niet weer uit handen zou geven. 


      Enkel efficiëntie was een probleem. En mede ook omdat Majasaari zich onklopbaar waande. Op een goed geplaatst afstandsschot van Ampoorter had ze tien minuten voor het einde een cruciale redding in huis. 


      En toch... Wanneer verse krachten Ouzraoui en Minnaert het veld opkwamen, kantelde de hele wedstrijd. Aan één samen uitgespeelde aanval hadden ze genoeg om de rollen om te draaien en de onverhoopte voorsprong op het scorebord te zetten. Ouzraoui met de voorzet, Minnaert helemaal alleen gelaten aan de eerste paal. 0-1.


      Alweer een bittere pil voor de thuisploeg, dat in eigen huis vorig jaar ook al de titel tegen Anderlecht uit handen gaf en woensdag tegen Club YLA de beker. En voor Anderlecht heeft het bloed, zweet en tranen gekost, maar het legt misschien wel na deze aartsmoeilijke wedstrijd de definitieve basis voor een nieuwe titel. 

      Sari Kees (OHL): "Anderlecht zal titel niet meer weggeven"

      • Sari Kees (OHL): "Zware opdoffer, zeker omdat het opnieuw in de laatste minuten gebeurt. Maar gezien we eerder deze week 120 minuten hebben gespeeld, tegen Club verloren hebben via de strafschoppen en toch vandaag de betere ploeg zijn, dan kun je zeggen dat er geen sprake was prestatiedruk en stress. We mogen trots zijn daarop. De efficiëntie was niet goed genoeg, dat was ook al zo in de bekerfinale. Zij scoren wel een belachelijke goal met het dijbeen, extra jammer. Met de ervaring die Anderlecht heeft, zullen ze de titel we niet meer weggeven."
      • Marie Minnaert (Anderlecht): “Leuk dat we de zege nog over de streep trekken. Het is al paar keer gebeurd dat we in het slot scoren. We vechten tot het einde en de bank draagt een steentje bij. Het is voor mij een moeilijk jaar geweest en dan is het leuk om de ploeg te helpen. We staan er mooi voor, maar alles moet nog gespeeld worden. Al hebben we wel een mooie stap gezet, ja.”
      • Dave Mattheus (trainer Anderlecht): "Het doet extra deugd, had natuurlijk liever gehad dat we het eerder in de wedstrijd konden beslissen. Ik denk dat het de derde keer is dat we net kunnen winnen van Leuven en zeker in deze situatie is dat heel welkom. We zijn er altijd in blijven geloven. Het was moeilijk, daar moeten we eerlijk over zijn. De wissels zijn goed uitgedraaid en ik ben blij dat Marie, na de vele miserie die ze al gehad heeft, het verschil kan maken. 
      • Jimmy Coenraets (trainer OHL): "Het is niet verdiend, we spelen een zeer goede wedstrijd. Zeker als je de omstandigheden kent: alle dames speelden woensdag 120 minuten en liepen een ontgoocheling op, vandaag hebben ze zich toch getoond. De bal moet één keer goed vallen en dat zat niet echt mee. Ik kan mijn team niets verwijten. Vandaag mogen we over niets teleurgesteld zijn. Anderlecht loopt 3 punten uit, maar wij hebben op 2 dagen tijd onze rug kunnen rechten."

      Fase per fase

      15:30
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
      15:20

      EINDE: OHL 0-1 Anderlecht

      90+2': Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Anderlecht legt misschien wel na een aartsmoeilijke wedstrijd tegen OHL een definitieve basis voor een nieuwe titel. Na een quasi kansloze eerste helft, verscheen een beter OHL in de tweede. Het voetbalde weer met vertrouwen en verzamelde kansen, maar vooral Van Dijk en Zomers kregen de bal er niet in. Scoren blijft in deze play-offs moeilijk tegen Anderlecht, zelfs voor de beste aanval. In het absolute slot eigent Anderlecht nog de wedstrijd naar zich toe dankzij verse krachten Ouzraoui en Minnaert.


      Dankzij de onverhoopte zege is Anderlecht nu de eenzame leider met 3 punten op OHL. 

      15:17

      Dan toch 0-1: Marie Minnaert tikt aan een voorzet aan de eerste paal binnen

      15:16

      Anderlecht op een diefje: 0-1!

      90': Het zijn de twee verse krachten die het verschil maken. Ouzraoui zwiept de bal voor het doel, Marie Minnaert staat moederziel alleen aan de eerste paal en tikt in één tijd de 0-1 op het scorebord. 


      Alweer een zeer zure tegenvaller voor OHL!

      15:13

      Van Dijk voorlangs!

      86': Van Dijk wordt goed aangespeeld in de rechthoek. Vanuit een heel scherpe hoek trapt ze kruiselings naast doel. 


      Alweer een kans voor Leuven, maar scoren tegen Anderlecht blijkt heel moeilijk, ook vanmiddag. Anderlecht stond in de play-offs nog meer 2 tegengoals toe. 

      15:07

      Vatafu van ver

      81': Vatafu probeert het eens var ver. Ze heeft een goed schot in de benen. Het zeilt niet zo heel veel over de kooi van Lammertijn. 

      15:06

      80': Dave Mattheus gooit er een extra spits op. Buabadi gaat naar de kant voor Thornton. 

      15:06

      79': Anderlecht komt ook nog eens piepen. Al is het kopballetje van Delabre wel heel zwak. Geen problemen voor Lammertijn. 

      15:05

      Majasaari gaat goed neer op een schot van Ampoorter

      15:03

      Majasaari houdt de 0!

      77': De doelvrouw van Anderlecht herstelt haar foutje van daarnet. Ze houdt een goed geplaatst schot van Ampoorter uit haar doel. Die kwam er na een goed uitgespeelde aanval van Leuven die begon bij Detruyer op de linkerflank en dan een tikje opzij van Kuijpers. 

      15:00

      Alweer Van Dijk!

      73': De hoekschop valt terug tot bij Van Dijk. Ze neemt de bal meteen op de slof, maar opnieuw wordt haar schot afgeblokt.

      14:59

      Majasaari voetbalt slecht uit

      72': Majasaari kiest in plaats van uittrappen om uit te voetballen, maar doet dat niet goed. Ze geeft de bal weg in de voeten van Leuven. De bal komt uiteindelijk bij Van Dijk, maar ze wordt nog met een tackle afgestopt. 

      14:58

      72': Nikée Van Dijk draait zich open voor het schot. Vanuit de tweede lijn vuurt ze er ook één af, maar dat vliegt over doel.

      14:57

      Jacobs gaat neer in de 16, maar geen strafschop voor Anderlecht

      14:55

      Geen strafschop, OHL komt goed weg

      68': Jacobs wordt omvergekegeld in de rechthoek door Kuijpers. Het lijkt op een overduidelijke strafschop, maar Seynaeve weigert te fluiten. In de herhaling krijgen we bevestiging, maar in de Women Super League is er geen VAR die de scheidsrechter zou kunnen wijzen op zijn fout. 

      14:54
      Matavkova en Detruyer in duel.
      14:51

      64': Ook een listig steekpassje aan de overzijde. Detruyer snijdt met haar pass door de Anderlecht-defensie. Reynders lag op de loer, maar Majasaari vangt makkelijk op.

      14:49

      62': Tine De Caigny verstuurt een lange bal naar Delabre. Lammertijn komt goed uit, maar kan de bal toch niet helemaal goed meenemen. Ze duwt die iets verder weg, snelt er weer naartoe en tikt dan de bal buiten voor de neus van Buabadi.