Anderlecht-vrouwen boeken logische ruime zege, Club en Zulte Waregem winnen ook

  In de Super League bij de vrouwen heeft Anderlecht zich naast en voorbij OHL genesteld met het maximum van 12 op 12. De kampioen won erg vlot en logisch van Charleroi. Zulte Waregem telt ook 12 punten (maar op 15) na een 1-2-zege bij Woluwe, Club Brugge had weinig moeite met AA Gent.

  Anderlecht wilde graag OHL, dat vrij is deze speeldag, bijbenen. Jacobs en Minnaert zorgden voor 2 goals op het kwartier tegen de laatste in de stand, daarna was het wachten tot de tweede helft.

  Jacobs en Minnaert maakten elk nog eens twee goals, Thornton maakte de zevenklapper voor de kampioen compleet. Charleroi blijft met 0 op 15 achter.

  Club YLA wint "Slag om Vlaanderen" in Gent

  Club Brugge is nog ongeslagen deze competitie en ging vlot winnen in Gent.  Met 10 op 12 is het 4e. Alleen Standard kon Club dit seizoen al punten afsnoepen op de 2e speeldag (2-2).

  Ouzraoui zorgde van bij de aftrap voor de meeste dreiging. Een eerste kans ging nog de mist in, maar op het kwartier volgden 2 goals binnen de minuut van de Spaans-Brusselse spits.

  Kort voor de rust kon Matavkova het overwicht nog meer in de verf zetten. De bezoekers gingen geen versnelling lager spelen na de rust: Boutiebi scoorde al in de eerste minuut en op het uur diepten Vanmechelen en Matavkova de score nog uit.

  Zulte Waregem op en over Woluwe

  Zulte Waregem doet goed mee bovenaan het klassement. Na het verlies op de openingsspeeldag thuis tegen Club YLA volgden nu al 4 zeges.

  Bij Woluwe kwam het kort na de rust op achterstand, maar draaide het de rollen nog helemaal om. Lisa Lefere maakte gelijk, Laura Vervacke zorgde in het slot voor de 3 punten.

  Zulte Waregem staat met Anderlecht en OHL op kop met 12 punten, maar speelde wel een match meer.