Waasland-Beveren heeft belangrijk uitdoelpunt beet in barrages tegen Seraing

  terugwedstrijd 5 - 2
  1. 29' - Geel - Jur Schryvers
  2. 24' - Verv. Benjamin Boulenger door Wagane Faye
  3. 23' - Geel - Gérald Kilota
  1. 90+3' - Doelpunt strafschop - Georges Mikautadze (1 - 1)
  2. 86' - Geel - Ali Sanogo
  3. 86' - Geel - Georges Mikautadze
  4. 86' - Verv. Gérald Kilota door Yann Godart
  5. 85' - Geel - Jenthe Mertens
  6. 70' - Doelpunt strafschop - Michael Frey (0 - 1)
  7. 68' - Verv. Louis Verstraete door Jenthe Mertens
  8. 65' - Verv. Abdelhafid Sabri door Ali Sanogo
  9. 62' - Verv. Amine Khammas door Alessandro Albanese
  10. 62' - Verv. Daan Heymans door Jordan Faucher
  11. 50' - Geel - Amine Khammas

  Deel 1 van de barrages tussen Seraing (1B) en Waasland-Beveren (1A) is geëindigd op een gelijkspel. De 1-1 kwam op het bord na twee strafschoppen. Volgende week zien de twee teams mekaar weer op de Freethiel. "Dan zal het beter moeten", vindt Beveren-coach Nicky Hayen. "Wij moeten scoren, maar dat willen we altijd", reageert zijn Seraing-collega Emilio Ferrera.

  De wedstrijd in een notendop:

  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren moet de match ondergaan in de tweede helft, maar na hands van Seraing-speler Faye kan het toch scoren op verplaatsing.
  • Man van de match: Seraing sprokkelt de meeste kansen bij mekaar, maar doelman Nordin Jackers laat zien wat hij bij de jeugd van Genk allemaal geleerd heeft.
  • Opvallend: Georges Mikautadze (20) scoort bijna elke match voor Seraing. Vanavond maakte hij zijn 20e van het seizoen. Alleen Paul Onuachu (30) en Thomas Henry (21) scoorden deze jaargang al vaker in de Belgische competities.

  Bekijk de goals uit Seraing – Waasland-Beveren (1-1)

  Open wedstrijd

  Seraing speelde een jaar geleden nog in de amateurreeksen en had zich dit seizoen op het behoud in 1B gefocust. Maar het team uit Luik mag hoger mikken.

   

  In de eerste helft was Seraing de evenknie van Waasland-Beveren. Na enkele minuten hadden de mannen van Emilio Ferrera al een doelpunt geslikt, maar de bezoekers liepen buitenspel.


  In een open wedstrijd ging het over en weer. Seraing en Waasland-Beveren dwongen allebei kansen af, op doelpunten was het wachten tot na de rust.

  Twee schwalbes van Mikautadze, die uiteindelijk toch scoort vanaf de stip

  Twee strafschoppen

  Die werd aanvankelijk gedomineerd door de thuisploeg. Tot invaller Faye Seraing de das omdeed. In een duel met Beveren-aanvaller Frey sloeg hij de bal stomweg met zijn hand weg.

   

  Frey pakte het cadeau graag uit en maakte vanaf de stip het belangrijke uitdoelpunt voor Waasland-Beveren.

   

  Hing Seraing in de touwen? Helemaal niet. De 1B-ploeg ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar bij de bezoekers speelde doelman Jackers een sterke match.

   

  Tot in de toegevoegde tijd Faucher zijn tegenstander haakte. Topscorer Mikautadze zette de penalty koelbloedig om: 1-1.

  De Zwitser Michael Frey heeft net de score geopend vanaf de stip.

  "Niks verloren voor de terugmatch"

  Volgende week zaterdag zien Seraing en Waasland-Beveren mekaar weer voor de terugmatch. Het 1A-team staat er op papier beter voor, maar als Seraing opnieuw een vuist maakt, is het zeker niet kansloos. Dat beseft ook verdediger Iebe Swers.

   

  "Er is niks verloren voor de terugmatch", reageert de speler uit de jeugd van STVV. "We gaan vol voor de promotie: voor de club en voor de supporters."

   

  "We moeten scoren in Beveren, maar dat past in ons systeem. Wij spelen altijd om doelpunten te maken."

  We moeten scoren in Beveren, maar dat past in ons systeem.

  Seraing-verdediger Iebe Swers

  Hoe denken de coaches over de terugmatch?

   

  Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Een 0-0 volstaat, maar Seraing is een team dat altijd wil scoren. Ons spel zal dus beter moeten. Ik zag te weinig diepgang in mijn ploeg."

   

  "Seraing kan volgende weer vrank en vrij spelen, wij mogen niet te veel met een degradatie in ons hoofd zitten."

   

  Emilio Ferrera (Seraing): "Als een ploeg verdiend had om te winnen, was het Seraing. Zeker op basis van de tweede helft."

   

  "We moeten scoren in Beveren, maar dat is elke match onze doelstelling. Seraing wil altijd positief voetbal spelen."

  Wuytens (Waasland-Beveren): "Als je de hele match bekijkt, komen we misschien nog goed weg met 1-1"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 1-1. Na twee strafschoppen is deel 1 van de barrages op 1-1 geëindigd. Volgende week zien Seraing en Waasland-Beveren mekaar weer op de Freethiel. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Bijna 2-1. En bijna wordt het nog 2-1. Bernier draait weg van zijn verdedigers en schiet voorlangs. Met dank aan Schoonbaert, hij zat er nog tussen. .
  4. tweede helft, minuut 94.
  5. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 93 door Georges Mikautadze van RFC Seraing. 1, 1.
  6. tweede helft, minuut 92. Mikautadze koelbloedig: 1-1. In de extra minuut komt Seraing verdiend langszij. Topscorer Mikautadze stuurt Jackers de verkeerde kant op: 1-1. .
  7. Var. De VAR beaamt de beoordeling van Visser. . tweede helft, minuut 92.
  8. tweede helft, minuut 91. Penalty Seraing? Nu krijgt Seraing een strafschop. Faucher haakt zijn tegenstander foutief. Of niet? De videoscheidsrechter bekijkt de fase. .
  9. tweede helft, minuut 87. Mikautadze schiet te centraal. Mikautadze haalt uit met een harde knal. Jackers ontpopt zich stilaan tot man van de match bij de bezoekers, al kwam dit schot wel recht op hem af. .
  10. Gele kaart voor Ali Sanogo van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 86
  11. Gele kaart voor Georges Mikautadze van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 86
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij RFC Seraing, Yann Godart erin, Gérald Kilota eruit
  13. Gele kaart voor Jenthe Mertens van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 85
  14. tweede helft, minuut 84. Fopduik. Ook Seraing wil een strafschop, maar Bernier laat zich te makkelijk vallen. Een fopduik volgens de wedstrijdleiding. Ferrera is het er niet mee eens en maakt dat ook duidelijk. Visser probeert de coach te bedaren met een gele kaart. .
  15. tweede helft, minuut 79. Bijna Faye. Faye maakt zijn kans bijna goed. Een vrije trap ploft voor zijn voet en de Senegalees wil uithalen met een volley. Helaas voor Seraing glijdt hij uit. .
  16. tweede helft, minuut 76. Seraing is niet van plan om zich neer te leggen bij de stand. De erg bedrijvige Jallow wil Jackers het leven zuur maken. Voorlopig zonder succes. .
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 70 door Michael Frey van Waasland-Beveren. 0, 1.
  19. tweede helft, minuut 70. Frey zet strafschop om: 0-1. Waasland-Beveren heeft het belangrijke uitdoelpunt beet. Aanvaller Frey mikt zijn penalty naar links, doelman Dietsch springt naar rechts. Ietwat tegen de gang van het spel in staan de bezoekers op voorsprong. .