80'
Antonio Nusa
80'
3 - 0

2024 is perfect van start gegaan voor Club Brugge. Na de bekerzege tegen KAA Gent liet het ook in zijn eerste competitiematch niets liggen. Westerlo was een vogel voor de kat op Jan Breydel. Igor Thiago nam 2 goals voor zijn rekening in de logische 3-0-zege. Club wipt over Racing Genk naar de 4e plaats.

Club Brugge - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Iets na het uur zet Thiago met een gelukje zijn penalty om, goed voor zijn 2e van de avond en zijn 13e van het seizoen. Westerlo kon geen antwoord meer bedenken op die dubbele opdoffer.

• Man van de Match: 2 onorthodoxe goals, maar die tellen voor evenveel mee als wereldgoals. Igor Thiago gleed de 1-0 in doel en zag zijn penalty voor de 2-0 gered worden door Bolat en daarna toch net over de doellijn rollen. De Braziliaanse spits toonde zich weer bijzonder efficiënt vanavond.

• Opvallend: Na de stunt van vorig seizoen, toen Westerlo met 0-2 kwam winnen in Brugge, stelde Club weer orde op zaken. Het verloor nog maar 2 keer in zijn geschiedenis van de Kemphanen en daar kwam geen 3e nederlaag bij. De ongeslagen reeks van blauw-zwart wordt zo verlengd naar 13 wedstrijden over alle competities heen.

Club dankt Thiago opnieuw

Oude bekende en uiteraard nog steeds vriend aan het huis Rik De Mil kwam met Westerlo op bezoek in Jan Breydel. Maar ook oude vrienden krijgen niet zomaar cadeautjes van Club Brugge

Na een aardige openingsfase van Westerlo nam de thuisploeg het commando over de wedstrijd over, zij het zonder grote kansen te versieren.

Thiago kopte de beste mogelijkheid op de buitenkant van de paal, aan de overkant was Maxim De Cuyper de reddende engel tegen zijn ex-ploeg met een ultieme interceptie voor de binnentikker van Daci.

De bezoekers bleven bij momenten zeker aardig meedoen. Een bal in de oksel van Skov Olsen in de eigen zestien beroerde de Westelse gemoederen, maar een penalty kregen ze er niet voor.

Meteen daarna legde blauw-zwart als antwoord een prima aanval op de mat. Zinckernagel vond Thiago aan de tweede paal, die zijn 12e van het seizoen ietwat onorthodox binnengleed in een leeg doel. De Braziliaanse spits blijft het ook na de winterstop doen voor zijn team.

Thiago scoorde zowel voor als na rust.

Westerlo kan geen vuist meer maken

En ook in de tweede helft was Thiago efficiënt met de kans die hij vanop elf meter mocht benutten. Daci kreeg de bal op zijn opgeheven arm gekopt, Laforge was onverbiddelijk en wees naar de stip.

Een klusje dus voor Thiago, die wel de nodige dosis geluk had voor zijn 2e van de avond. Bolat kon zijn matige penalty tegenhouden, maar de bal stond bol van het effect en rolde alsnog over de doellijn.

Die 2-0 kwam Westerlo, in de tweede helft aanvallend afwezig, niet meer te boven. Antonio Nusa kon de score nog aandikken tot 3 na een tikje net voor de doellijn op een lobje van Vanaken, dat al binnen zou vallen.

Na een zakelijke partij mocht Club Brugge zo al bij al eenvoudig de 3 punten bijschrijven. Blauw-zwart springt over Racing Genk naar plek 4 in de stand, Westerlo blijft 11e.

De Mil: "Faire wedstrijd, die late rode kaart was absoluut niet nodig"

• Ronny Deila (trainer Club Brugge): "Het was een volwassen wedstrijd van ons, waarin we kansen creëerden en zij eigenlijk maar eentje in de eerste helft. We bleven ervoor gaan en op het einde kwam onze kwaliteit naar boven. Ik ben heel tevreden over de prestatie vandaag, ook van de wisselspelers."

• Maxim De Cuyper (Club Brugge): "We hadden de wedstrijd onder controle, maar Westerlo stond goed in blok en zo kwamen we moeilijk tot kansen in de eerste helft. We zijn geduldig gebleven en hadden een beetje geluk met de penalty, die Westerlo niet meer te boven kwam."

• Rik De Mil (trainer Westerlo): "Club Brugge zette ons hoog onder druk. Daarmee hadden we het moeilijk na onze goede eerste 10 minuten. Aanvallend was het heel moeilijk vandaag, maar dat is een leerproces. We moeten nog stappen zetten in balbezit. We komen van heel ver en hebben in het begin vooral gewerkt om een groep te creëren. Na de wedstrijd heb ik wel met de scheidsrechters nog gesproken over de late rode kaart voor Piedfort. Het was een faire wedstrijd dus ik vond die absoluut niet nodig."

• Thomas Van den Keybus (Westerlo): "Na elk tegendoelpunt verzwakten we wat. We wonnen geen tweede ballen meer na de rust en verloren elke bal naar voor weer."

22:40

EINDE: Het blijft bij 3-0

Invaller Skoras kreeg nog een ultieme kans op nummer 4, maar knalde op de benen van Bolat. Zo blijft het bij 3-0: een zakelijke zege voor een efficiënt Club Brugge, dat enkel in de eerste helft met momenten een taaie klant had aan Westerlo.

90+3'
90+2'

Rood voor Piedfort

In een wedstrijd die al voorbij is, is dit alleen maar te beschrijven als een jeugdzonde. Piedfort pakt zijn onnodige 2e gele kaart voor een duw(tje) en mag anderhalve minuut voor zijn ploegmaats het veld verlaten.

90+2'
90+1'

87'

Jutgla scoort meteen, maar vanuit buitenspel

De Spanjaard wil zo graag weer eens scoren en doet dat ook, maar de vlag gaat de hoogte in. Jutgla stond inderdaad buitenspel, zo bevestigen de beelden van de VAR.

84'

3 wissels nu bij Club Brugge. Jutgla mag nog op een goaltje jagen in plaats van Thiago, Sabbe komt de sterk spelende De Cuyper aflossen. Skoras neemt de plaats van Skov Olsen in.

84'
83'
81'
80'
80'

GOAL: Nusa tikt Club op 3-0!

Daar is nummer 3! Al is het niet meteen duidelijk op wiens naam die komt. Vanaken lobt de bal over Bolat vanuit een scherpe hoek en de bal zou ook zonder de tik van Nusa in doel gevallen zijn. De Noor raakt het leer toch nog aan net op de doellijn en krijgt zo de goal op zijn naam: 3-0 en wedstrijd helemaal gespeeld.