Jupiler Pro League - speeldag 18 - 17/12/23 - 16:01
    54'
    Mohamed Amoura
    54'
    1 - 0

In de Jupiler Pro League heeft leider Union moeten zwoegen voor de driepunter tegen een stug KV Mechelen. De onvermijdelijke Amoura was opnieuw de held met dienst met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Union - KV Mechelen in een notendop:

Sleutelmoment: Union forceert op het einde van de eerste helft kans na kans, maar slaagt er niet in om Coucke te passeren. Net na de rust breekt de onvermijdelijke Amoura dan toch de ban.

Man van de Match: Amoura is de matchwinnaar dankzij zijn doelpunt, maar vooral Puertas was opnieuw de smaakmaker bij de Unionisten. De Zwitser blijft week na week op topniveau presteren.

Opvallend: De teller van Amoura staat intussen op 12 goals in 13 wedstrijden. Nog straffer: de Algerijn scoorde al in iedere wedstrijd deze maand. Vandaag deed hij dat voor het eerst sinds zijn komst naar Union met een kopbal.

De machine kwam traag onder stoom

Een nederlaag van Gent eerder vandaag, dichtste belager Anderlecht met een loodzware verplaatsing naar de Bosuil voor de boeg en zelf een thuiswedstrijd tegen de nummer 11 in de stand.

Union kreeg vandaag nog maar eens een uitgelezen kans om zijn voorsprong in het klassement te vergroten. Maar het duurde wel even voor dat doorsijpelde in de hoofden van de Union-spelers. Of zat de knalprestatie van eerder deze week tegen Liverpool nog in de benen?

In ieder geval was de start van de thuisploeg - en eigenlijk ook van de bezoekers uit Mechelen - erg afwachtend en vrij pover. Pas na een halfuur zou de machine van Union onder stoom raken en zou de thuisploeg aan het Mechelse doel opduiken.

Castro-Montes, Puertas, Lazare Amani en Amoura probeerden het plots allemaal, maar zo goed als elke poging kreeg hetzelfde eindstation: de handen van Gaëtan Coucke.

Amoura kon Coucke niet kloppen in de eerste helft.

De aanhouder wint

Na rust gingen de Unionisten gewoon door op dat elan en bij de derde poging was het dan toch prijs.

Lapoussin kreeg wel heel veel ruimte om naar doel te knallen, maar opnieuw pakte Coucke uit met een goeie reflex. Gelukkig voor Union was de kleine Amoura goed gevolgd en kon hij het net dan toch bol zetten met een rake kopbal.

En zo was het moeilijkste eigenlijk gebeurd voor de thuisploeg. Toch zou niemand de geruststellende tweede treffer kunnen maken en zo bleef het spannend tot in het absolute slot.

Moris pakte nog uit met een fraaie redding en MacAllister haalde de bal nog van de lijn, maar scoren deed Malinwa niet meer. En zo pakt Union een 6e thuiszege op rij en zet het de concurrentie onder druk.

Over to you, Anderlecht.

Besnik Hasi: "We maakten aanspraak op een punt"

Besnik Hasi (coach KV Mechelen): "Ik denk dat we vandaag aanspraak maken op een punt. We hadden de grootste kansen en defensief stond het goed. We wisten ook dat Union deze week gespeeld had, dus dat ze last konden hebben van vermoeidheid, maar uiteindelijk laten we te veel kansen liggen. We moeten wel vertrouwen putten uit het spel dat we vanavond gespeeld hebben."

Alexander Blessin (coach Union): "In de eerste 20 minuten ondervonden we wat problemen, maar daarna namen we de controle over. We moeten sneller de tweede goal maken, want nu geef je ze nog hoop. Uiteindelijk zat het nog een beetje mee, maar het is wel een verdiende zege. En na zo'n intense week tellen alleen de punten."

17:52

Einde!

De drie punten blijven in het Dudenpark! Kort na rust wist de onvermijdelijke Amoura Coucke dan toch eens te vloeren. De Algerijn zorgt er met zijn eerste kopbaldoelpunt voor Union voor dat Union een 6e thuiszege op rij boekt en opnieuw verder uitloopt in het klassement.

90+3'
    90+3'

De net ingevallen - en jarige - Noah Sadiki neemt Coucke nog eens onder vuur, maar zijn puntertje is te slap om de geruststellende 2-0 op het bord te zetten.

90+1'
    90+1'

Blessin is er niet gerust in, de trainer loopt te ijsberen voor zijn dug-out. De bezoekers krijgen nog 4 minuten om terug te prikken.

90+1'

90'

Bijna Schoofs!

Mechelen dwingt nog een hoekschop af in de slotminuten en die nemen Bassette en Hairemans kort. Die laatste bedient Schoofs aan de 16. De middenvelder probeert het met een plaatsbal, maar de knal gaat enkele centimeters naast. Union speelt met vuur!

86'

MacAllister duikt nu ook op aan de andere kant. Hij kan een lage voorzet van Puertas binnenduwen, maar mikt net naast. De spanning blijft!

85'

Een minuut later gaat diezelfde Moris pijnlijk onder de bal door! Gelukkig voor de doelman staat MacAllister nog op de doellijn om het schot van Antonio te keren. Twee enorme kansen in een minuut!