KV MechelenAntwerp
Jan Boterberg
AFAS Stadion
14963

Kwistig Antwerp blijft in Mechelen voor de 3de wedstrijd op een rij op een brilscore steken

Jupiler Pro League - speeldag 9 - 30/09/23 - 20:45

Antwerp heeft zijn abonnement op 0-0 met een weekje verlengd. De landskampioen had in Mechelen nochtans kansen genoeg om met de drie punten naar huis te gaan, maar blijft al voor de derde wedstrijd op een rij op een brilscore steken. Het mist zo de kans om (voorlopig) de top drie in de stand binnen te duiken.

KV Mechelen - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: In de tweede helft forceert Antwerp de ene na de andere corner, maar aan de overkant is het Lauberbach die misschien wel het dichtst bij de openingstreffer komt. De Duitser kan de bal echter niet genoeg beroeren.

• Man van de match: Konate was vandaag de meest onverzettelijke speler op het veld. De middenvelder was bovendien ook de speler met de meeste gewonnen duels.

• Statistiek: Barcelona, RWDM, Gent en Mechelen. De landskampioen kan al vier wedstrijden op rij niet scoren.

Veel goede wil, weinig doelgevaar

Mechelen en Antwerp hadden allebei al twee wedstrijden niet meer kunnen winnen in de competitie. De heruitgave van de bekerfinale en supercup begon dan ook heel voorzichtig. Veel gesnuffel, weinig grote kansen.

Het was de ploeg van trainer Van Bommel die de match na een tiental minuten in handen nam. De bal ging rond, er werd geduldig naar een opening gezocht, maar de ploeg kwam heel erg moeilijk tot doelgevaar.

Aan de overkant moesten ze het vooral hebben van snelle omschakelingen. Nikola Storm en Lauberbach hadden misschien wel de twee grootste kansen van de eerste periode, maar Jean Butez en Toby Alderweireld stonden goed op te letten en voorkwamen erger.

Ook na de pauze hetzelfde scenario. Veel balbezit, weinig kansen voor Antwerp.

Lauberbach kreeg ook in de tweede helft misschien wel de grootste kans, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Ook een Antwerps slotoffensief, met onder meer een bedrijvige Michel Ange Balikwishaveranderde daar niets aan.

Zo kan Antwerp al vier wedstrijden op rij niet scoren, en speelt het voor de derde keer op rij 0-0 in de competitie.

Woensdag herkansing tegen Sjachtar in de Champions League.

Steven Defour: "We kunnen in elke match iets rapen"

Toby Alderweireld (Antwerp): "We creëren genoeg kansen, maar maken het niet af. Dan kunnen we niet tevreden zijn. We staan defensief goed, de goals zullen wel volgen."

Rob Schoofs (Mechelen): "Ik kan leven met deze uitslag. Veel kansen hebben we niet weggegeven, en we hadden misschien wel de grootste kans met Lauberbach."

Mark van Bommel (trainer Antwerp): "We hebben al zes clean sheets deze competitie, we spelen al een paar wedstrijden goed, alleen vallen de doelpunten momenteel niet. Ik maak me pas zorgen als we geen kansen creëren en we niet goed zijn aan de bal, en dat is nu niet het geval."

Steven Defour (trainer Mechelen): "We stonden heel goed, dit is een verdiend punt. We hadden het in de tweede helft een kwartiertje moeilijker, maar heel veel grote kansen kreeg Antwerp niet. Met een punt schieten we niet veel op in de ranking, maar we hebben als ploeg wel het gevoel dat we overal iets kunnen rapen."

22:36

EINDE. 0-0

Een nieuwe 0-0 is een feit. Mechelen en Antwerp houden elkaar in evenwicht. De bezoekers kunnen voor de derde wedstrijd op rij niet scoren (en dus ook niet winnen) in de eigen competitie.

90+2'

De bal wordt weggewerkt. We zitten in de slotminuut. Gebeurt er toch nog iets?

90+2'

Mechelen versiert nog een vrije trap op een interessante plek. We zitten bijna in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd.

90+1'

90+1'
    90+1'
    89'

Balikwisha is goed ingevallen. De winger versierde al meerdere hoekschoppen en ziet ook nu hoe zijn poging over de achterlijn wordt geduwd door een Mechels been.

86'

Het begint op een belegering te lijken. Alderweireld probeert het eens van buiten de zestien - we weten dat hij het kan - maar zijn schot gaat toch een meter naast de kooi van Coucke.

83'

Alderweireld er net naast

Alderweireld was er dichtbij! Yusuf schildert een voorzet de zestien in, de poging van de kapitein zweeft nipt naast de paal.

79'
    79'
    77'

Daar was Lauberbach plotseling! De Duitser kreeg een harde voorzet van Walsh aangespeeld, maar zijn deviatie is te hoekig om de bal in het doel te duwen. Daar zat misschien wel meer in!

72'

Antwerp heeft Mechelen nu toch wel in een omknelling.

Tom Boudeweel op Radio 1
    70'

Vermeeren stuurt Valencia het straatje in, maar die kan Janssen net niet bereiken omdat Mrabti goed staat op te letten.

68'

De ruimtes worden groter en de nervositeit neemt toe. We zitten ei zo na in de laatste twintig minuten.