88'
Tuur Rommens
3 - 3
88'

Weer geen zege voor Racing Genk. Tegen Westerlo leken de Limburgers nochtans lange tijd op weg naar winst - ondanks een discutabele rode kaart voor Bonsu Baah net voor rust. Alleen toonden de bezoekers veerkracht: uitblinker Lucas Stassin en Tuur Rommens (ex-Genk) zorgden voor 3-3.

Racing Genk-Westerlo kort samengevat:

• Sleutelmoment: Vlak voor de rust krijgt Bonsu Baah een strenge rode kaart. Racing Genk moet een volledige tweede helft met een man minder spelen en daarin krijgt het op het einde het deksel op de neus van ex-speler Rommens.

• Man van de Match: In een wedstrijd met 6 doelpunten zijn de aanvallers baas over de verdedigers. Met twee goals had Stassin meer dan een groot aandeel in het punt van Westerlo.

• Reeks: Racing Genk speelde dit seizoen al 9 wedstrijden voor eigen volk. Daar won het er amper 1 van, tegen Demirspor.

Bonsu Baah brengt Genk in de problemen

In de wedstrijd waarin de twee teams absoluut de drie punten moesten pakken, begon Racing Genk het beste. Het kwam na tien minuten spelen al op voorsprong via Daniel Muñoz, die in het begin van de eerste helft meer als aanvaller speelde dan als verdediger.

Het moeilijkste leek dan al gedaan voor de thuisploeg, maar lang kon het niet genieten van de voorsprong. Een beetje uit het niets maakte Lucas Stassin tien minuten later gelijk vanuit de rebound.

Het signaal voor Genk om een versnelling hoger te schakelen. Joseph Paintsil werd twee keer goed gevonden, maar telkens faalde de Ghanees in de afwerking.

Toch kwam Genk nog voor rust weer op voorsprong. Opnieuw ging defensief bij iemand het licht uit, nu bij Reynolds, die Joris Kayembe zomaar de 2-1 liet maken aan de tweede paal.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft probeerde Bonsu Baah zich van Van den Keybus te ontdoen. Hij gebruikte daarvoor iets te veel zijn armen en werd daar door scheidsrechter De Cremer streng voor gestraft met een rode kaart.

Rommens nekt ex-club

Met een mannetje minder was het toch verrassend de thuisploeg die na rust als eerste gevaarlijk was. Op de counter maakte Paintsil er nu wel 3-1 van, waarna Genk massaal terugplooide.

Dat deed het iets te fel, waardoor Westerlo kansen kreeg. Op het uur vond invaller Daci Stassin voor doel, opnieuw had Maarten Vandevoordt geen schijn van een kans van dichtbij.

Na de aansluitingstreffer bleef Westerlo uiteraard zoeken naar de gelijkmaker. Met een donderdagwedstrijd in de benen oogde Genk vermoeid en daar profiteerden de Kemphanen van in het slot.

Aan de tweede paal werd ex-Genk-speler Rommens vergeten en hij knalde de 3-3 onhoudbaar voorbij Vandevoordt in doel. Genk kan dus opnieuw niet winnen voor eigen volk, dat op één week tijd liefst 6 tegendoelpunt zag. Met een punt erbij blijft Westerlo laatste, maar slecht voetbalt het allesbehalve.

• Jonas De Roeck: "Ik ben tevreden over wat we op de mat hebben gebracht, maar niet tevreden dat we na de 2-1 met een man meer toch nog een doelpunt tegen krijgen. Dat mag niet gebeuren. Chapeau voor mijn jongens dat ze er zijn in blijven geloven. Als we sommige momenten beter hadden gecontroleerd, dan konden we vandaag met meer punten naar huis gaan. Mijn spelers kunnen allemaal heel goed voetballen, maar als we stappen naar boven willen zetten, moeten de fouten eruit. We moeten 100% van de tijd geconcentreerd blijven. Elke match moet gewonnen worden, vandaag hadden we moeten winnen gezien de situatie. Hopelijk volgt de eerste zege volgende week wel."

• Wouter Vrancken: "Ik ben trots op de jongens. De eerste helft was heel goed, enkel bij de tegengoal gingen we in de fout. We zaten goed in de match en moesten meer doen met onze mogelijkheden. Na de rode kaart was het organiseren en de momenten pakken. Die waren er ook, maar we maakten het jammer genoeg niet af. Daarna valt de bal twee keer goed uit de lucht en daardoor verliezen we twee punten. Op het einde zaten er wat jongens door en dat kan ik begrijpen. Ik zag een ploeg die goed aan elkaar hing. Jammer dat we supporters niets hebben kunnen teruggeven."

90+5'

Het zit erop in Genk. Westerlo is er na rust toch nog in geslaagd een puntje mee te pakken naar de Kempen.

Racing Genk kan dus opnieuw niet winnen voor eigen volk en blijft achter met 14 op 27.

Hekkensluiter Westerlo schiet met een punt op zich niet veel op, maar in Genk is dat zeker een goed resulaat.

90+5'

Geheel tegen de zin van de fans wacht Vandevoordt vrij lang om de bal weer in het spel te brengen.

90+5'

De slotminuut is ondertussen ingegaan. Het lijkt bij 3-3 te blijven.

90+3'

Genk oogt vermoeid. Ze lijken blij met de 3-3 en trekken amper nog naar voren. Het thuispubliek mort.

90+2'

Westerlo gaat nog op zoek naar de 3-4. Dat zou zeker niet verdiend zijn, maar het kan zeker nog.

90+1'

Vijf minuten komen er nog bij. Krijgen we nog een winnaar?

90+1'

90+1'

Dit moet hard aankomen bij Genk.

Geert Heremans op Radio 1
89'
88'

Dan toch nog 3-3!

Het geduldig zoeken naar een doelpunt wordt beloond. Aan de tweede paal krijgt Rommens te veel ruimte op een goede voorzet. Op de slof maakt hij er 3-3 van. Genk zal weer niet winnen voor eigen volk.

87'

Op de counter kan Genk de doodsteek uitdelen. Fadera houdt zijn mannetje netjes aan de praat en legt breed tot bij Galarza. Diens schot is ondermaats.

87'

De inbreng van Daci heeft toch wat vruchten afgeworpen. Als hij gevonden wordt in de zestien, is het altijd gevaarlijk.

85'

El Khannous speelt toch weer een puike wedstrijd. Hij blijft rustig op het middenveld na een knappe actie en legt het balletje netjes klaar voor Galarza.