88'
Luis Vázquez
1 - 3
88'

Anderlecht heeft na 3 draws weer aangeknoopt met de overwinning in de Jupiler Pro League. Dankzij de eerste assist van Thorgan Hazard en de eerste goal van Luis Vazquez graaide het de volle buit mee uit Eupen: 1-3.

Eupen - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Anderlecht knokt zich voor de tweede keer op voorsprong en komt na 70 minuten heel goed weg wanneer Nuhu een gemaakte goal over mikt. De gelijkmaker komt er nadien ook niet meer.

• Man van de match: Voor het eerst in de basis en meteen beslissend. Luis Vazquez kende een moeilijke eerste helft, maar legde de match na de rust in een definitieve plooi.

• Opvallend: Na amper 28 seconden kwam Anderlecht al op voorsprong. Doet een ploeg nog beter/sneller dit seizoen?

Doelpunt in de eerste minuut

Zowel Anderlecht als Eupen hadden al drie wedstrijden niet meer kunnen winnen, een zege was dan ook zeer welgekomen.

Het waren de Brusselaars die meteen het meeste drang toonden. Eupen trapt af, miscommunicatie op het middenveld, Anders Dreyer werkt af. We waren een halve minuut ver.

Ook de minuten nadien kon Anderlecht scoren, maar doelpunten vielen er niet.

Langzaam maar zeker kon Eupen de rug rechten, terwijl Anderlecht steeds vaker ruzie kreeg met de bal.

Vlak voor de pauze kreeg de thuisploeg wat het stilaan verdiende. Isaac Nuhu plukte een bal heerlijk uit de lucht en trapte met een halve omhaal de 1-1 voorbij Kasper Schmeichel. Prima goal.

Vazquez drukt zijn stempel

Na de pauze nam Anderlecht het initiatief weer in handen, al duurde het wel tot het uur vooraleer de ploeg een echt grote kans bij elkaar had gespeeld.

Na 67 minuten viel het doelpunt dan toch. Thorgan Hazard plukte een lange bal prima uit de lucht en gaf strak voor. Aan de tweede paal kwamen Vazquez en Paeshuyse aanglijden, en het was uiteindelijk de verdediger van Eupen die de bal in eigen doel verwerkte.

Enkele minuten later kreeg Nuhu een uitgelezen kans om zijn ploeg toch weer op gelijke hoogte te brengen, maar de aanvaller liet een huizenhoge kans liggen door een bal nog onbegrijpelijk over het doel van Schmeichel te mikken.

In de slotfase kon Anderlecht de verlossende derde treffer maken, deze keer was het 100% de verdienste van Vazquez. De Argentijn troefde Paeshuyse opnieuw af en stormde alleen door. Oog in oog met Slonina faalde hij niet.

Anderlecht weet na drie wedstijden weer wat winnen is en komt voorlopig aan de leiding. Eupen zit duidelijk in een dipje en blijft achter met 0 op 12.

Riemer: "Tevreden met een overtuigende zege"

Luis Vazquez (Anderlecht): "Ik ben heel erg blij met mijn eerste doelpunt van het seizoen. Daarnaast ben ik ook tevreden dat ik het team heb kunnen helpen winnen, zeker na drie wedstrijden zonder zege."

Rune Paeshuyse (Eupen): "We starten enorm slecht, herpakken ons nadien, maar krijgen in het slot nog stomme goals tegen. Ik moet ook naar mezelf kijken. We hebben nu 0 op 12, maar we hebben wel telkens kansen om punten te pakken. Momenteel zit het ons wat tegen en maken we niet genoeg kansen af."

Brian Riemer (trainer Anderlecht): "We begonnen heel goed, en hadden nadien nog veel meer kansen. Na het tegendoelpunt hebben we ons in de tweede helft goed herpakt. We moeten wel nog meer kansen afwerken, daar werken we aan en dat is belangrijk voor topteams. Ik ben blij om te zien dat spelers die in de basis komen, zich hebben kunnen tonen, en ben ook tevreden dat we op een overtuigende manier hebben kunnen winnen."

Florian Kohfeldt (trainer Eupen): "We hebben de momenten niet gegrepen. We waren een tijdlang beter dan Anderlecht, maar konden het niet vertalen in doelpunten. Dat moet je doen als je een resultaat wilt halen, en is ook een belangrijke kwaliteit in het voetbal."

17:54

EINDE: 1-3

Anderlecht heeft de deugddoende zege beet. Na een vroege voorsprong kwam Eupen vlak voor rust langszij, maar na de pauze toonde de bezoekers zich de betere ploeg. Ze haalden het uiteindelijk met 1-3, onder meer dankzij Luis Vazquez.

90+8' tweede helft
90+6'

Eupen zoek nog naar de aansluitingstreffer. Schmeichel ziet hoe een kopbal net voorbij zijn doel dwarrelt.

90+3'

In de eerste helft had hij het moeilijk, maar na de pauze heeft Vazquez zijn waarde getoond.

Bert Sterckx op Radio 1
90+1'
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

De nieuwkomers hebben er ook nog zin in. Sardella bedient Stroeykens, maar zijn poging wordt weggewerkt. Ook Lonwijk ziet een schot in de verdediging stranden.

89'
88'

Tweede van Vazquez: 1-3

Wedstrijd is beslist! Dit doet Luis Vazquez prima. In de lucht troeft hij Paeshuyse af, waardoor hij alleen kan doorstomen. Oog in oog met Slonina faalt hij niet: 1-3!

87'
86'

Eupen wil beginnen aan een slotoffensief(je). Bij Anderlecht plooien ze nu toch wat meer terug en trappen ze de ballen wat verder weg dan gewoonlijk.

82'

Op de bank van Eupen koken de potjes over. Een lid van de staff krijgt een gele kaart onder de neus geschoven.

81'
80'

Anderlecht is tien minuten verwijderd van een eerste zege sinds augustus. Houden ze deze voorsprong vast?