Jupiler Pro League - speeldag 9 - 01/10/23 - 18:30
66'
Aboubakary Koita
1 - 1
66'

Wanneer raakt Club Brugge verlost van het 1-1-syndroom? Voor de vierde keer op rij speelde blauw-zwart gelijk. Tegen STVV kwam het op voorsprong via Skov Olsen, maar de onvermijdelijke Koita kreeg Jan Breydel nog helemaal stil. Ronny Deila heeft werk...

Club Brugge - STVV in en notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge is na de goal van Skov Olsen kort na de rust heer en meester, maar uit het niks brengt Koita STVV weer langszij. Een opdoffer die Club niet meer te boven komt, de thuisploeg zakt als een pudding in elkaar.

• Man van de match: Andreas Skov Olsen was de enige die een wedstrijd lang zijn niveau haalde bij Club. De Deen zorgde voor dreiging en brak de ban met de bevrijdende openingsgoal.

• Statistiek: STVV is buitenshuis nog steeds ongeslagen. Het won zijn eerste uitwedstrijd tegen Kortrijk en sprokkelde vervolgens telkens een punt in Gent, Charleroi, Genk en nu dus ook bij Club Brugge.

• Opvallend: Besiktas, Anderlecht, Racing Genk en STVV. Voor de vierde wedstrijd op een rij blijft Club Brugge op een 1-1-gelijkspel steken.

Gretig STVV houdt gelijke tred met Club

Club Brugge verscheen in een vernieuwde gedaante aan de aftrap. Thiago moest plaatsruimen voor Jutgla en ook Nielsen en Boyata kregen hun kans. Odoi verving dan weer de geblesseerde Sabbe.

De start was voor een gretig STVV, dat vrank en vrij speelde. Na nog geen drie minuten kreeg Godeau al een huizenhoge kans op aangeven van Hashioka, maar hij kwam nét te laat om de bal van dichtbij in doel te tikken.

Club schoot wakker en knutselde de ene na de andere fraaie combinatie in elkaar. Pogingen van Skov Olsen en Vanaken golden nog als opwarming voor Suzuki, op een schot van Nielsen had de doelman wel een schitterende redding nodig.

Skov Olsen en Zinckernagel bleven het proberen met afstandsschoten, Suzuki gaf geen krimp. Aan de overkant bleef ook STVV kansen creëren, maar Kaya illustreerde nog maar eens dat afwerken niet zijn grootste kwaliteit is.

Club zakt weg na verrassende gelijkmaker

Afwerken moet je Andreas Skov Olsen dan weer niet leren. Met zijn zesde competitietreffer bezorgde hij Club Brugge een droomstart in de tweede helft. De Deen haalde in één tijd fraai uit op een voorzet van De Cuyper en mikte de bal in de verste hoek.

Club rook bloed en duwde het gaspedaal nog wat dieper in, op zoek naar de 2-0. Rond het uur kwam Vanaken er op aangeven van Skov Olsen dicht bij, maar zijn schot werd nog net afgeblokt.

Het leek een kwestie van tijd vooraleer de tweede Brugse goal viel, maar met een individuele actie bracht Aboubakary Koita STVV uit het niks weer langszij. Club hing plots als los zand aaneen en kon nauwelijks nog voor dreiging zorgen. STVV hield makkelijk stand.

Deila: "Eerste helft was heel slecht, mijn fout"

• Ronny Deila (trainer Club Brugge): "Onze eerste helft was heel slecht. Dat is mijn fout, want we hebben het systeem veranderd. We hebben STVV onvoldoende onder druk gezet en onze kansen niet benut. In de tweede helft leverden we wél een goede prestatie, terwijl zij niks afdwongen op die goal na. Vier wedstrijden zonder overwinning, dat is niet goed genoeg. We hadden wel telkens kansen om te winnen, we moeten hard aan werken om dit soort wedstrijden ook te winnen. We zijn beter en creëren meer kansen, maar we slikken ook te makkelijk goals."

• Thorsten Fink (trainer STVV): "Ik ben tevreden met dit resultaat. Hier een 1-0-achterstand goedmaken toont dat we een goede mentaliteit hebben. We hadden in de tweede helft nog eens kunnen scoren, we speelden goed voetbal. Club was aanvallend sterker, maar wij hebben ook een goede doelman. We wilden hoog drukken zetten om het ritme van de tegenstander te breken en dat is goed gelukt. Dat hebben we geleerd uit de vorige wedstrijden. Het was ook een hele mooie goal. Koita zit nu aan zeven goals, hij is een gevaarlijke speler. Hij heeft genoeg aan één situatie. Maar ik verwacht meer van hem, want hij heeft zoveel potentieel."

90+8' tweede helft
90+8'

Na gelijke spelen tegen Anderlecht en Racing Genk moet Club Brugge ook tegen STVV vrede nemen met een punt. Na de openingstreffer van Skov Olsen leek Club nochtans op weg naar de winst, maar na de verrassende gelijkmaker van Koita zakte de thuisploeg als een pudding in elkaar.

90+7'

Club zet nog één keer alles op alles. Het is nog even nagelbijten voor de Truiense fans.

90+2'

Na een slechte uittrap van Suzuki geeft Vanaken de bal meteen mee met Skov Olsen. De doelpuntenmaker steekt op zijn beurt door naar Zinckernagel, maar die kan niet afwerken.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Club krijgt nog zeven minuten extra om alsnog de winning goal te maken. Houdt STVV stand?

88'

Club blijft onder zijn niveau

Club leek na de openingsgoal van Skov Olsen door te stomen naar 2-0, maar de verrassende gelijkmaker van Koita heeft zand in de machine gestrooid. Club holt sindsdien achter de feiten aan en blijft ver onder zijn beste niveau.

86'
84'

Exit Godeau

Godeau sukkelt met zijn linkerkuit en wordt noodgedwongen naar de kant gehaald voor Janssens. Toch wat kwaliteit en ervaring weg achteraan bij STVV, kan Club dat nog uitbuiten?

80'
77'

Dubbele wissel

Fink gooit nog twee frisse krachten in de strijd bij STVV. Ito en Hashioka worden naar de kant gehaald voor Fujita en Ananou.

76'

Club Brugge mag het nog eens proberen op een hoekschop, maar een overtreding van Vetlesen op Suzuki gooit roet in het eten. De tijd begint stilaan te dringen, Club heeft nog een kwartier om alsnog de drie punten thuis te houden.