57'
Luis Segovia
57'
2 - 1

Na een 9 op 9 weet Cercle Brugge weer wat verliezen is. De derde in de stand kwam op bezoek in Molenbeek al vroeg op voorsprong, maar gaf het daarna nog helemaal uit handen. Segovia bezorgde op het uur RWDM een derde zege van het seizoen.

RWDM - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In de tweede helft neemt RWDM de touwtjes in handen en dat resulteert ook in een doelpunt. Segovia knikt net voor het uur een hoekschop van Mercier binnen.

• Man van de match: Ook op zijn 34e laat Xavier Mercier nog steeds zien dat hij over een geweldige rechtervoet beschikt. Zijn assist, op hoekschop voor Segovia, levert uiteindelijk de drie punten op voor RWDM.

• Opvallend: Denkeypendencia. Kevin Denkey scoorde andermaal en zit zo al aan vijf doelpunten dit seizoen. Cercle Brugge scoorde tot dusver acht keer, 63% van de treffers komt dus van de voeten van Denkey.

Vroege voorsprong voor Cercle Brugge

Cercle Brugge zakte met vertrouwen en een negen op negen in de voetbalzak af naar het Edmond Machtensstadion. En ook in Brussel pakten de troepen van Miron Muslic uit met pressingvoetbal.

Beter kon de Vereniging niet aan de wedstrijd beginnen, want al na een handvol minuten was het prijs. Hugo Siquet , nog even op zijn Rode Duivels-wolk, legde klaar voor Kevin Denkey die draaide om dan zwaar uit te halen. Doelpunt nummer vijf al voor de 22-jarige Togolees.

RWDM meteen met de rug tegen de muur, maar de Brusselaars hadden al snel een antwoord klaar. Marsoni Sambu pakte uit met een raid om dan Gueye te bedienen, maar die verslikte zich in zijn schot.

Een goede vijf minuten later was het wel raak. Siquet verloor het leer te makkelijk aan Biron die niet veel later op doel besloot. Warleson kon er zijn vingertoppen nog tegen zetten, maar was kansloos op de rebound van Gueye. Dan toch een doelpunt voor de Senegalees.

Ingevallen Olaigbe nog dicht bij de 2-2

We kregen een eerste helft aan bijzonder hoge intensiteit te zien, het voetbal waar Miron Muslic dus bekend om staat. De 41-jarige coach zag hoe Somers de 1-2 op een dienblaadje presenteerde voor Minda. 1-2, maar daar stak de VAR een stokje voor. Scheidsrechter Staessens ging naar de beelden kijken en besloot dat Somers inderdaad de bal met de arm beroerde.

Na de pauze kregen we een heel ander spelbeeld te zien. Was het vat wat leeg bij de Bruggelingen? Pressingvoetbal kan je natuurlijk moeilijk 90 minuten volhouden. Wat het ook moge zijn, plots trok RWDM het laken naar zich toe.

De thuisploeg kwam ook op voorsprong. Segovia kopte een goed aangesneden hoekschop van Mercier in doel. Niet veel later was RWDM dicht bij een nieuwe treffer, maar Biron trof de paal.

Er kwam nog wel een klein slotoffensief van Cercle Brugge. De ingevallen belofte Olaigbe kreeg nog de grootste kans in de extra tijd. Het was doelman Defourny die het schot nog pareerde met het hoofd.

Zo weet Cercle Brugge weer wat verliezen is, het laat na om de koppositie te veroveren.

Muslic: "Een onnodige nederlaag"

• Claudio Caçapa (coach RWDM): "De spelers hebben vandaag laten zien tot wat ze in staat zijn. En dat tegen een goede ploeg. Een ploeg die veel in het duel voetbalt. Maar we hebben deze week goed gewerkt en ik moet zeggen dat ik erg blij ben voor mijn spelers. Wat ik tegen mijn spelers aan de rust heb gezegd, is om wat kalmer te worden. Om de goede beslissingen te nemen. Ik denk dat we een betere tweede dan eerste helft gespeeld hebben."

• Miron Muslic (coach Cercle Brugge): "Ik ben heel ontgoocheld. Ik denk dat het een onnodige nederlaag is. We begonnen heel goed en scoorden een fantastisch eerste doelpunt. Dan slikken we een dom tegendoelpunt. Ook dat tweede doelpunt was heel gelijkaardig. We hadden de bal en verloren die dan. In de laatste vijf minuten kregen we nog twee grote kansen. Het was niet genoeg vandaag. Molenbeek speelde het goed, maar het ligt aan ons. RWDM heeft natuurlijk dat fysieke met Gueye en de snelheid van Biron naast hem. Maar wij hebben dat ook en kunnen beter doen."

18:02

De wedstrijd zit erop. RWDM houdt de drie punten thuis en dient Cercle Brugge een derde nederlaag van het seizoen toe. In de tweede helft zorgde Segovia na een hoekschop voor de beslissende 2-1. Wat de Vereniging na de pauze liet zien was toch wat magertjes. De Bruggelingen laten het na om de koppositie te veroveren.

90+8' tweede helft
90+7'

Geweldige redding Defourny

Cercle Brugge is hier bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Na wat geharrewar belandt de bal bij Gboho die ook kan uithalen. Defourny gooit zijn lijf en leden in de strijd en slaagt er ook in om het leer te keren. Een bijzonder belangrijke redding.

90+3'
90+3'

Kans Olaigbe

Cercle Brugge gaat nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Na een voorzet van Miangue belandt het leer bij Olaigbe, maar die zijn schot is wat te geforceerd. Was dat het laatste wapenfeit? Er staan alvast nog vier minuten op de klok.

90+1'

De bezoekers knutselen nog eens een aanval in elkaar. Lopes Da Silva brengt het leer goed voor doel en daar is Utkus na een hoekschop blijven staan. Zijn kopbal verdwijnt in de grijparmen van Defourny.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
86'
86'

De tijd begint zo stilaan te dringen voor Cercle Brugge. Maar het is RWDM dat het dichtst bij een doelpunt komt. Biron pakt uit met een fraaie beweging en probeert dan Abe te bereiken. Dat lukt hem niet.

86'
74'

Cercle Brugge steekt voor het eerst in deze tweede helft de neus aan het venster. Lopes zorgt voor de voorzet, Siquet voor de kopbal. Defourny wordt echter niet aan het werk gezet.

69'
68'

Biron treft de paal!

RWDM heeft nu echt wel de bovenhand. Mercier, weer hij, verstuurt een prima pass op Biron die ook meteen uithaalt. Het schot van de spits spat uit elkaar op de paal.

68'

Dat hoog druk zetten van Cercle Brugge is goed, maar je kan het geen 90 minuten volhouden.

Eddy Botteldoorne bij Radio 1
66'

Olaigbe erin

Miron Muslic gooit een jonge troef tussen de lijnen. Olaigbe, die enkele dagen geleden met de Belgische beloften nog het enige doelpunt tegen Kazachstan maakte, krijgt nog zijn kans. De aanvaller is 20 lentes jong.