Jupiler Pro League - speeldag 2 - 06/08/23 - 18:30
Igor Thiago
0 - 1
Igor Thiago
36'

Een wedstrijd met twee gezichten levert Club Brugge een eerste driepunter op. Op bezoek bij Westerlo domineerde de ploeg van Ronny Deila voor rust. Dat overwicht vertaalde zich – door gemors met kansen en doelman Bolat – naar slechts één doelpunt verschil. Dus bibberde Club in het slot tegen een felle thuisploeg, maar Mignolet hield de nul op het bord.

Westerlo - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust kan Club eindelijk een goal puren uit een resem kansen. Vanaken stuurt Thiago diep en de Braziliaan neemt Bolat te grazen. Een bepalende actie voor de Brugse overwinning, want Club verzuimde nadien om de voorsprong uit te diepen.

• Man van de match: Sinan Bolat was ijzersterk in doel, al was het toch vooral Club dat efficiëntie miste. Ook Antonio Nusa zette dat in de slotfase zelf in de verf, maar de Noor speelde wel een dijk van een match. Met zijn snelheid, knappe acties en prima passes was hij een gesel voor de Westelse defensie.

• Opvallend: Na twee wedstrijden zonder zege tegen Westerlo knoopt Club weer aan met de overwinning. Vorig seizoen ging het in eigen huis de boot in tegen Westerlo, in 't Kuipke bleef het op een 0-0-gelijkspel steken.

Dominant Club morst met de kansen

Een slappe competitiestart met een gelijkspel tegen KV Mechelen en een weinig overtuigende prestatie tegen Aarhus. Club Brugge had wat recht te zetten in 't Kuipke en deed dat met verve. Thiago pakte al na 1 minuut op goed geluk uit met een heerlijk hakje en zag de bal tot zijn eigen verbazing nipt naast gaan.

Terwijl Westerlo loerde op de counter, morste Club met de kansen. Vanaken botste tot twee keer toe op een redding van Bolat en Thiago was zijn torinstinct kwijt toen Nusa hem de 0-1 voorschotelde. Diezelfde Nusa vergat dan weer een prima steekpass van Vanaken te verzilveren, ook Vetlesen liet een grote kans onbenut.

Tien minuten voor de rust had Thiago zijn torinstinct teruggevonden. Diep gestuurd door Vanaken hield de Braziliaan het overzicht en bezorgde hij Club een verdiende voorsprong. Enkele minuten later voegde Thiago daar met een knap hakje bijna een assist aan toe, maar Skov Olsen besloot wild op de lat.

Club was even dominant als Mathieu van der Poel op het WK wielrennen. Westerlo moest lijdzaam toezien en mocht blij zijn dat het aan de rust slechts één goal in het krijt stond.

Westerlo maakt Club nog nerveus in de slotfase

In de tweede helft bleef Club vruchteloos op zoek gaan naar de bevrijdende tweede treffer. Op aangeven van de wel erg bedrijvige Nusa kon Thiago de 0-2 nochtans van dichtbij binnentikken, maar Bolat stak daar met een knappe kattensprong een stokje voor.

Ook Vanaken kon een assist van Nusa niet afronden, hij kopte van dichtbij pal op Bolat. De doelman hield Westerlo op zijn ééntje overeind, want na alweer een knap hakje van Thiago kreeg ook Vetlesen de bal niet voorbij Bolat.

Ondanks het overwicht bleef de marge zo bijzonder krap voor Club en dus bleef het opletten. Een kwartier voor het einde moest Mignolet plots aan de bak op een knappe vrije trap van Vaesen en ook Mebude stelde de doelman nog op de proef.

Club kreeg het zo toch nog even warm en weigerde om zelf de spanning weg te nemen. Ook uitblinker Nusa slaagde daar in de slotfase niet in. Oog in oog met Bolat mikte hij de bal via de doelman tegen de lat. Zonder erg, want Club gaf de voorsprong niet meer weg en heeft zijn eerste driepunter te pakken.

Deila: "Dit is een stap vooruit"

• Ronny Deila (trainer Club Brugge): "Deze overwinning doet deugd en vooral ook de manier waarop. We hadden meerdere keren kunnen scoren. We controleerden de wedstrijd en ook toen Westerlo ons op het einde wat onder druk zette, bleven we kalm. Ik ben heel trots op de spelers. Iedereen heeft alles gegeven, we hebben heel aanvallend gespeeld. Er waren heel veel positieve zaken, al hadden we de match natuurlijk vroeger moeten beslissen. Maar als je kansen creëert, dan ga je ook scoren. Dit is een stap vooruit. We moeten alleen efficiënter worden. Het is niet makkelijk als er een nieuwe coach komt en er veel veranderingen doorgevoerd worden, maar we zijn goed gestart."

• Jonas De Roeck (trainer Westerlo): "Het was een moeilijke wedstrijd. We speelden tegen een heel sterk Club, dat vandaag één van zijn betere wedstrijden speelde. In de eerste helft hadden we het moeilijk, omdat er wat twijfels waren. Sommige spelers kwamen net te laat of durfden niet door te dekken. In de tweede helft zaten we beter in de wedstrijd. Toen waren we agressiever en hebben we het Club bij momenten toch moeilijk gemaakt. Anderzijds had Club natuurlijk ook momenten om de 0-2 te maken en de wedstrijd te beslissen. We maakten te weinig aanspraak op de overwinning en botsten op een betere tegenstander. Wij hadden soms te veel tijd nodig om de oplossingen te vinden en in balbezit was er te veel afval. We hebben iets te weinig gebracht. We moeten hieruit leren en nog stappen zetten."

90+5'

Club Brugge heeft zijn eerste driepunter van het seizoen binnen. Een krappe 0-1-overwinning, maar die geeft de verhoudingen niet juist weer. Westerlo ontsnapte mede dankzij Bolat aan een hogere score. De treffer van Thiago in de eerste helft bleek uiteindelijk wel voldoende voor Club.

90+2'
90+1'
90+1'

90'

Nusa op de lat!

Het lukt Club maar niet om de wedstrijd te beslissen. Nusa kan alleen op doel afgaan, maar zijn schot strandt via Bolat op de lat. In de herneming mikt ook Jaremtsjoek op de doelman. Vanaken scoort wel in de rebound, maar er is al gevlagd voor buitenspel.

90'

Het Westelse stormpje lijkt gaan liggen. We gaan de absolute slotfase van deze wedstrijd in. Club komt steeds dichter bij de eerste driepunter van het seizoen.

85'
84'

Zowel De Roeck als Deila grijpen in met een dubbele wissel. Bij Westerlo gaan Fixelles en Reynolds naar de kant voor Jordanov en Gümüskaya. Bij Club worden Skov Olsen en Sabbe vervangen door Ordonez en Odoi.

82'

De thuisploeg ruikt zijn kans, het worden nog tien spannende minuten voor Club.

79'

Mebude neemt Mignolet onder vuur

Westerlo heeft plots de smaak te pakken. Mebude ontbindt zijn duivels in de zestien en haalt uit vanuit een scherpe hoek. Mignolet staat pal.

77'

Mignolet moet aan de bak

Voilà, daar is al die kans voor Westerlo. Invaller Vaesen schudt een prima vrije trap uit zijn sloffen en dwingt Mignolet tot een knappe redding. Toch even schrikken voor Club.

76'

Nog een kwartier te gaan en ondanks het overduidelijk overwicht van Club blijft het toch nagelbijten bij de bezoekers. De bal moet maar één keer goed vallen voor Westerlo. Ook vorige week tegen Eupen kwam Westerlo op de valreep nog langszij.