KV MechelenKAA Gent
Nicolas Laforge
AFAS Stadion
11234

Gent-doelman Davy Roef redt 3 punten tegen KV Mechelen na penaltysave in allerlaatste minuut

zo 6 augustus 2023 18:08
  1. 35' - Geel - Rafik Belghali
  1. 54' - Own goal - Dimitri Lavalée (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 06/08/23 - 16:01
54'
Dimitri Lavalée
0 - 1
54'

Davy Roef is de penaltyheld van Gent. De doelman redde in de allerlaatste minuut een strafschop van KV Mechelen, waardoor Gent foutloos blijft in zijn competitiestart. Een owngoal van Lavalée was genoeg voor de Buffalo's om de 0-1-zege over de streep te trekken. Mechelen blijft met 1 op 6 achter.

KV Mechelen - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: In de slotseconden van de extra tijd krijgt KV Mechelen nog een strafschop. Rob Schoofs laat die unieke kans liggen.

• Man van de match: Davy Roef kreeg nauwelijks werk op te knappen, maar stond er wel als het moest. Hij keerde de elfmeter van Rob Schoofs en verzekerde zo de Gentse zege.

• Opvallend: Rob Schoofs kon nog een punt uit de brand slepen en dat in zijn 200e wedstrijd in het shirt van KV Mechelen. Dat lukte de Mechelse kapitein dus niet.

Knappe reflex van Coucke

KV Mechelen en Gent tankten de voorbije week vertrouwen. Mechelen door een goede prestatie neer te zetten op het veld van Brugge en de Buffalo's die Zilina een tweede keer makkelijk over de knie legden.

Al leidde dat niet meteen tot sprankelend voetbal. Beide ploegen hielden een studieronde, maar het was wel Gent dat de betere ploeg was. Coucke moest uitpakken met een fraaie reflex op het schot van De Sart.

Net voor de rust kreeg ook Hugo Cuypers een grote kans, al liet de voormalige spits van KV Mechelen die mogelijkheid onbenut. Het werd overigens niet de wedstrijd van Cuypers die na enkele minuten in de tweede helft een nieuwe kans liet liggen.

Roef brengt redding voor Gent

Maar dat Gentse doelpunt kwam er toch. Cuypers bracht het leer scherp voor doel. Daar kon Foulon nog verhinderen dan Hjulsager het leer in doel zou tikken, maar via Lavalée vloog de bal toch binnen. Een ongelukkige owngoal heet dat dan.

KV Mechelen moest dan ook op zoek gaan naar de gelijkmaker. Al was het wel verdomd lastig om kansen bij elkaar te voetballen. Storm toonde zich wel bedrijvig, ook met een voorzet op Walsh die het leer verkeerd raakte.

In het ultieme slot kwam Malinwa dan toch bijzonder dicht bij dat doelpunt. Eerst trapte Malede nog tegen de staak, nadien kreeg Schoofs de ultieme kans om vanop de stip te scoren. Davy Roef dacht daar echter anders over.

Mrabti: "Natuurlijk zijn we ontgoocheld"

• Kerim Mrabti (KV Mechelen): "Natuurlijk zijn we ontgoocheld met die strafschop op het einde. We waren ook wat ongelukkig bij de 0-1. Ze hebben daar veel geluk. Ik vond dat beide ploegen geen goede wedstrijd speelden. Er is veel ontgoocheling, maar dat is voetbal. Er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan. Vorige week scoorde Schoofs nog een schitterende vrije trap. Soms heb je geluk en soms ook niet."

• Hein Vanhaezebrouck (Gent): "We hebben niet zo heel veel kansen afgedwongen, maar aan de rust hadden we altijd 0-2 moeten voorstaan. Er was een beetje tegenslag bij die bal van De Sart. Dan was er een reuzekans voor Hugo Cuypers die dat altijd moet afmaken. Zij creëerden niets in die eerste helft. In de tweede helft zijn we blijven gaan. In de laatste minuten geven we het bijna zelf nog weg. Gelukkig stond Davy Roef in de goal. We weten dat die wel een penalty kan pakken."

• Steven Defour (KV Mechelen): "Na een slechte eerste helft en een tegendoelpunt kom je toch weer in die wedstrijd. In de laatste tien minuten hadden we drie mooie kansen om een doelpunt te maken. Het was heel slordig in balbezit. De keuzes waren verkeerd en er werden bepaalde afspraken niet gerespecteerd. Aan de rust hebben we aangegeven wat we beter moesten doen. In de tweede helft stond het beter."

17:54

Dat is meteen ook het einde van deze wedstrijd. In de tweede helft klom Gent op voorsprong na een owngoal van Lavalée. In de laatste seconden kreeg Mechelen nog een strafschop, maar Schoofs miste die.

90+5'

Roef pakt de elfmeter!

Wat een anticlimax voor KV Mechelen. Schoofs heeft de 1-1 aan de voet, maar Davy Roef brengt redding voor Gent. De strafschop gaat er dus niet in.

90+5'
penalty gemist
Rob Schoofs
90+4'

Strafschop Mechelen!

Laforge wijst naar de stip en geeft Mechelen een strafschop. Nurio valt en haalt zo Malede onderuit in de eigen zestien.

90+2'

Malede treft de paal!

Daar was bijna nog de gelijkmaker. Malede haalt verschroeiend uit en knalt vanuit een scherpe hoek tegen de paal. Gent komt hier wel goed weg.

90+1'
90+1'

88'

Bijna Walsh

Wat een huizenhoge kans voor Walsh. De invaller kan zijn rechtervoet nog tegen een goede voorzet zetten, maar hij raakt het leer volledig verkeerd. En dat oog in oog met doelman Roef.