AntwerpCercle Brugge
Jonathan Lardot
Bosuilstadion
12277

Landskampioen Antwerp opent seizoen met zakelijke zege tegen Cercle dankzij eigen doelpunt Daland

zo 30 juli 2023 13:32
  1. 45+1' - Own goal - Jesper Daland (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 30/07/23 - 13:31
45+1'
Jesper Daland
45+1'
1 - 0

Ook in het nieuwe seizoen feest de Bosuil. Landskampioen Antwerp is de competitie begonnen met een zakelijke zege tegen Cercle Brugge. In een duel zonder veel kansen verschalkte Daland net voor rust zijn eigen doelman. De Vereniging maakte nooit echt aanspraak op een gelijkmaker, bij Antwerp vonden ze de 1-0 prima.

Antwerp - Cercle Brugge in een notendop

• Sleutelmoment: We zijn al een strikje rond de eerste helft aan het doen wanneer Ondrejka op links ontsnapt. Daland duwt de voorzet van de Zweed van Antwerp in zijn eigen doel en beslist daar de wedstrijd. De tweede helft is een maat voor niets.

• Man van de Match: Jacob Ondrejka kan voor 1,5 miljoen euro een bijzonder profijtige aankoop worden voor Antwerp. Hij heeft zich snel aangepast en speelde tegen het verraderlijke Cercle Brugge een heel rustige en volwassen wedstrijd.

• Opvallend: Ook in april hield Cercle de Great Old al eens met een owngoal. Daland zag er bijlange niet zo klungelachtig uit als Popovic, maar het zal bij de verdediging van de Vereniging wel nare herinneringen naar boven gebracht hebben.

Cercle houdt één helft gelijke tred met Antwerp

Cercle-coach Muslic verzekerde iedereen dat de press van zijn ploeg er ook nu weer zou staan. Hij hield woord, maar al na enkele minuten voetbalde Antwerp eromheen. Nieuwkomer Ondrejka kon op aangeven van Janssen net niet precies genoeg afwerken.

Nadien vond Cercle Brugge wel het juiste ritme. De bezoekers namen over en versierden een enorme kans toen Denkey zich sterk doorzette. De brede spits botste op een uitstekende Butez.

Na die waarschuwing was het opnieuw de beurt aan Antwerp, dat steeds nadrukkelijker op de Brugse deur bonsde. Ondrejka met een plaatsbal en Bataille na een lange ren stelden doelman Warleson op de proef, en voorts moest Deman een paar keer ingrijpen met een tackle.

De rust wenkte al toen de 1-0 dan toch viel. De doorgebroken Ondrejka probeerde Kerk de goal aan te bieden, maar het was Daland die de bal achter zijn eigen doelman tikte. Een lelijke tegenslag voor Cercle Brugge.

In de tweede helft beperkte Antwerp zich tot het bestendigen van zijn voorsprong. De landskampioen deed dat met succes en spaarde daarmee energie voor een mogelijk erg lang seizoen. Vermeeren gaf de zege bijna iets meer glans, maar zijn kanongskogel ontplofte tegen de lat.

Alderweireld: "Kunnen nog veel stappen zetten"

• Toby Alderweireld was tevreden met de zege van Antwerp. "De uitvoering kan beter, maar dat ligt ook aan de tegenstander. Bij momenten hebben we hen wel pijn kunnen doen en hebben we in de tweede helft weinig weggegeven. Uiteindelijk ben ik wel blij, maar we kunnen nog veel stappen zetten. Je voelt aan veel dingen dat we nog in opbouw zijn."

• Thibo Somers droeg bij Cercle de aanvoerdersband. "Ik denk dat we zeker in de eerste helft heel wat kansen creëren, ons voetbal spelen en hen vast kunnen zetten. We hebben het Antwerp heel moeilijk gemaakt. Hun spelers waren boos op elkaar, en dat is een compliment voor ons. Spijtig dat we dan een tegengoal slikken net voor de rust. In de tweede helft was er iets te weinig geloof."

90+4'

Afgelopen!

Landskampioen Antwerp opent de competitie met een zuinige zege tegen Cercle Brugge. Het had daar wel een owngoal van Daland voor nodig, maar defensief stond de Great Old er helemaal.

90+2'

Brengt de toegevoegde tijd nog een wending?

90+1'

90'

Cercle Brugge blijft hopen op een gelijkmaker. Als we eerlijk zijn, zat dat er heel de tweede helft nooit echt in.