Ga naar de inhoud
Mignolet ziet Machida de 2-2 scoren.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
46
8
4
2
2
11
8
2
Club Brugge
46
8
6
0
2
20
6
3
Union
43
8
2
4
2
13
11
4
Cercle Brugge
36
8
3
2
3
12
11
5
KRC Genk
34
8
3
4
1
7
15
6
Antwerp
29
8
1
7
0
4
16
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
12
4
4
0
0
8
2
2
Club Brugge
10
4
3
0
1
12
3
3
Union
4
4
1
2
1
7
6
4
Cercle Brugge
5
4
1
1
2
6
4
5
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
6
Antwerp
0
4
0
4
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
2
4
0
2
2
3
6
2
Club Brugge
10
4
3
0
1
8
3
3
Union
4
4
1
2
1
6
5
4
Cercle Brugge
7
4
2
1
1
6
7
5
KRC Genk
3
4
1
3
0
3
10
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8
Club BruggeUnion
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jonathan Lardot
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
24400

Spektakelstuk tussen Club Brugge en Union eindigt op gelijkspel, Anderlecht is lachende derde

 ma 13 mei 2024 22:28
  1. 33' - Geel - Raphael Onyedika
  1. 48' - Doelpunt - Henok Teklab (0 - 1)
  2. 56' - Verv. Raphael Onyedika door Antonio Nusa
  3. 57' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 1)
  4. 67' - Verv. Igor Thiago door Casper Nielsen
  5. 71' - Geel - Alessio Castro-Montes
  6. 72' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (2 - 1)
  7. 80' - Verv. Henok Teklab door Loic Lapoussin
  8. 81' - Verv. Charles Vanhoutte door Noah Sadiki
  9. 81' - Verv. Gustaf Nilsson door Dennis Eckert Ayensa
  10. 84' - Doelpunt - Koki Machida (2 - 2)
  11. 90+2' - Verv. Ferran Jutglà door Éder Balanta
  12. 90+5' - Geel - Christian Burgess
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 13/05/24 - 20:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
48'
Henok Teklab
0 - 1
Henok Teklab
48'
57'
Andreas Skov Olsen
57'
Andreas Skov Olsen
1 - 1
72'
Andreas Skov Olsen
72'
Andreas Skov Olsen
2 - 1
84'
Koki Machida
2 - 2
Koki Machida
84'

Uitgeteld in de titelstrijd is het nog niet, maar Union staat voor een loodzware klus na een spectaculair gelijkspel in Brugge. In een rollercoaster van een tweede helft vergat uitblinker Skov Olsen Union helemaal uit de titelrace te knikkeren. Zo is leider Anderlecht de lachende derde van de speeldag.

Club Brugge - Union in een notendop
  1. sleutelmoment
    In de slotfase brengt Machida Union weer langszij met een kopbal op een hoekschop. Afgelopen donderdag bezorgde zijn treffer Union de bekerwinst, nu houdt zijn goal de Brusselse club in de titelrace.
  2. man van de match
    Wat een invalbeurt van Andreas Skov Olsen. De Deen mocht aan de tweede helft beginnen en keerde het tij voor Club met twee goals. Maar niet alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. In de slotfase liet hij bij een reuzenkans op de 3-2 na om Union definitief uit te tellen.
  3. opvallend
    Voor Club Brugge is het nog maar het tweede puntenverlies in deze Champions' Play-offs na het gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Cercle. Anderlecht is nu ook de enige ploeg die alle vier zijn thuiswedstrijden wist te winnen.

Eén bal tussen de palen

Amper 4 dagen na de bekerfinale stond Union opnieuw voor een cruciale wedstrijd. Verliezen tegen Club Brugge en de titeldroom was voorbij. Het inspireerde Union tot een sterk openingskwartier, maar de druk ook omzetten in doelgevaar lukt de kersverse bekerwinnaar niet.

Thorgan Hazard zag vanuit de tribune hoe Club Brugge pas na 20 minuten eens kwam piepen. Vanaken toonde zijn vista en loodste Thiago de zestien in met een fijnzinnige pass, maar met een onbeholpen actie verknoeide de Braziliaan de wenkende kans.

Union kreeg met een verre knal van Puertas maar één bal tussen de palen, Club geen enkele. Toch was blauwzwart de gevaarlijkste ploeg, zeker op het einde van de eerste helft. Op aangeven van Thiago kopte Vanaken nipt naast en ook een grondscherend schot van Onyedika was net niet gekadreerd.

Machida houdt Union in de titelrace

Weinig schoonheid in de eerste helft, maar dat werd kort na de rust goed gemaakt met een parel van een doelpunt. Van net buiten de zestien poeierde Teklab de bal met een magistrale trap in de kruising. Zijn eerste voor Union kon meteen tellen.

Lang kon Union niet genieten van die voorsprong, want nog geen tien minuten later sloeg Skov Olsen een eerste keer toe. De invaller profiteerde optimaal van een uitstekende pass van Jutgla én de ruimte die Union centraal achterin liet. Alleen voor Moris maakte de Deen het koelbloedig af.

Het uitvallen van Thiago zorgde voor een domper op de Brugse vreugde en toen Skov Olsen op aangeven van Nielsen op de paal besloot, leek het geluk van Club in de play-offs plots op. 

Tot Skov Olsen wéér toesloeg. De Cuyper liep zich vast in de zestien, maar de bal viel in de kluts voor de voeten van Skov Olsen. Amper twee tikken had die nodig om Moris een tweede keer te verschalken.

Union lag plots virtueel uit de titelrace en zette alles op alles. Nilsson besloot op de paal en Odoi kon de herneming van Teklab nog nét afblokken. Puertas testte dan weer de vuisten van Mignolet.

Club ontsnapte, maar in de slotfase bracht een kopbal van Machida Union alsnog langszij en weer in de titelrace. Amoura liet zelfs nog een uitgelezen kans op de winning goal liggen en ook Mac Allister en Puertas deden Club nog bibberen.

Diep in de extra tijd kwam er bijna nog een koude douche voor Union toen Skov Olsen na een snedige counter oog in oog met Moris kwam, maar een hattrick zat er niet in voor de Deen. Het bleef zo bij 2-2, een uitslag waar ze vooral bij Anderlecht bijzonder tevreden mee zullen zijn.

Gerelateerd:

Hayen: "We hebben het nog altijd in eigen handen"

  • Nicky Hayen (trainer Club Brugge): "Dit is een terecht resultaat. Het was een echte cupmatch tussen twee ploegen die er vol voor gingen. Niet altijd met het beste voetbal, maar wel met heel veel energie en intensiteit. De wedstrijd kon beide kanten uitgaan, het was een echte slijtageslag. Met drie punten hadden we een betere zaak gedaan dan met een gelijkspel, maar we hebben het nog altijd in eigen handen. In Brussel zullen ze hetzelfde zeggen. We moeten het zondag gewoon opnieuw tonen. We zijn nog altijd ongeslagen in de play-offs. Thiago? We moeten wachten op de testen. Hij is heel belangrijk voor de ploeg, maar in het verleden hebben we ook al bewezen dat we andere, succesvolle opties hebben."

  • Alexander Blessin (trainer Union): "We begonnen goed aan de wedstrijd in de eerste tien minuten, maar daarna speelden we 35 minuten lang verschrikkelijk slecht met foute beslissingen. In de tweede helft ging het beter. De openingsgoal had ons een goed gevoel moeten geven, maar we speelden dan weer 10 minuten verschrikkelijk voetbal. We slikten die twee goals en hadden het echt moeilijk. We stonden met de rug tegen de muur en in het slotkwartier toonden we hoe goed we kunnen spelen. Als je kampioen wil worden, moet je 90 minuten lang zo spelen. Uiteindelijk komen we nog langszij en konden we zelfs winnen, maar er waren verschillende momenten waarop het echt niet goed was. Na de 0-1 werd het stil in het stadion. Toen hadden we meer moeten doorduwen, maar we lieten het afweten en speelden niet als team. Onze reactie kwam te laat."

  • Andreas Skov Olsen (Club Brugge): "Ik ben zo ontgoocheld dat we de drie punten niet konden pakken. Ik heb de 3-2 laten liggen, maar het is nog niet voorbij voor ons. We kunnen de klus nog altijd klaren in Anderlecht. Bij die laatste kans had ik te veel tijd en Moris kwam snel uit zijn doel. Het was een goede redding, maar ik vind het jammer dat ik niet kon scoren. We moeten met veel vertrouwen naar Anderlecht gaan, we geloven allemaal dat we hen kunnen kloppen."

  • Hans Vanaken (Club Brugge): "Na de 2-1 hebben we de controle te gemakkelijk verloren. We konden de bal niet meer in de ploeg houden en bleven onder druk staan. Het is jammer dat zo'n lucky goal dan binnenvalt. In het laatste kwartier was het heel spannend en kon het beide kanten op. Een gelijkspel is uiteindelijk misschien wel een terechte uitslag. We hebben al veel matchen gespeeld en dan zie je bij Skoras en Sabbe misschien wat vermoeidheid. Maar we hebben genoeg spelers om het op te lossen, als je ziet hoe Skov Olsen invalt. Hij scoort twee keer en had ook een derde kunnen maken. We gaan er zondag opnieuw voor."

  • Charles Vanhoutte (Union): "Wij hadden op het einde nog de betere kansen, maar we scoorden niet. Club was nog één keer gevaarlijk met Skov Olsen, maar Moris redde heel goed. We hadden die derde goal moeten maken en verdienden die ook op basis van de kansen."

  • Denis Odoi (Club Brugge): "Het wordt nog bloedstollend, maar we hebben alles nog in eigen handen. Ik was hier vandaag wel liever vertrokken met drie punten. Met Union ben je nooit klaar. Mensen vergeten soms hoe goed ze zijn. Ze hebben even een mindere periode gehad, maar je moet respect hebben voor wat ze de afgelopen drie jaar gepresteerd hebben."

  • Christian Burgess (Union): "We gaan een beetje een mirakel nodig hebben met gunstige resultaten voor ons. Jammer genoeg konden we vandaag niet winnen. Ik denk dat dat echt wel nodig was, Anderlecht heeft nu het voordeel. Wij kunnen enkel maar proberen om onze laatste twee wedstrijden te winnen en afwachten wat er gebeurt."

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+7'

Einde

Een 2-2-gelijkspel in het Jan Breydelstadion en dus is Anderlecht de grote winnaar van het duel tussen Club Brugge en Union. Alles wat de eerste helft niet te bieden had, zat in de tweede helft. Teklab bracht Union kort na de rust met een prachtgoal op voorsprong, maar invaller Skov Olsen keerde het tij voor Club met twee treffers. Union lag virtueel uit de titelrace, maar Machida bracht de Brusselaars weer langszij. In een bijzonder spannend slot kreeg zowel Club als Union nog een uitgelezen kans op de zege, maar Amoura en Skov Olsen lieten ze liggen.

90+5'

Moris houdt Union in de titelrace!

Plots een huizenhoge kans voor Club Brugge. De Cuyper brengt Skov Olsen na een snedige counter alleen voor Moris. De 3-2 lijkt een zekerheid, maar niet alles wat de Deen aanraakt, verandert in goud. Hij mikt pal op Moris.

90+3'

Mac Allister net niet!

Een nieuwe hoekschop levert bijna weer een goal op voor Union. Ayensa verlengt de bal aan de eerste paal en Mac Allister devieert de bal vervolgens zonder het goed te beseffen net naast.

90+2'
90+2'

Hayen grijpt in en brengt met Balanta voor wat meer defensieve kracht. Jutgla wordt naar de kant gehaald.

90+1'

Op de vuisten van Mignolet!

Puertas test opnieuw de reflexen van Mignolet en die bokst de bal ook dit keer goed weg met zijn vuisten. Het is nu even een belegering van het Brugse doel. Het is nog niet voorbij, want er komen nog 7 minuten bij.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
89'

Union zet door

Het zijn prangende slotminuten in het Jan Breydelstadion. Ayensa kan in de zestien van dichtbij uithalen, maar zijn schot wordt afgeblokt. Union gaat nog op zoek naar de winst.

87'

Wat een misser van Amoura!

Olala, wat laat Amoura hier liggen. Met een slim tikje schotelt Ayensa hem een uitgelezen kans om er 2-3 van te maken, maar de Algerijn besluit over. Dit heeft hij eerder dit seizoen al veel beter gedaan.

87'
87'
84'

Machida doet het weer voor Union!

Donderdag bezorgde zijn treffer Union de beker, nu brengt hij de Brusselse club weer in de titelrace! Machida kopt weer raak op een corner. Hij troeft Odoi af en Mignolet ziet de bal in de verste hoek vliegen.