Ga naar de inhoud
Union zet voor de 2e keer Antwerp opzij.

Union knokt zich helemaal terug in de titelstrijd na overtuigende comeback tegen Antwerp

 zo 28 april 2024 19:12
Union
einde
4-1
Antwerp
  1. 17' - Doelpunt - Vincent Janssen (0 - 1)
  2. 21' - Geel - Alhassan Yusuf
  3. 31' - Geel - Owen Wijndal
  4. 33' - Geel - Noah Sadiki
  5. 34' - Geel - Gyrano Kerk
  6. 37' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 1)
  7. 39' - Doelpunt - Kevin Mac Allister (2 - 1)
  1. 52' - Geel - Ritchie De Laet
  2. 54' - Doelpunt - Cameron Puertas (3 - 1)
  3. 69' - Verv. Ritchie De Laet door Kobe Corbanie
  4. 69' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Chidera Ejuke
  5. 69' - Verv. Vincent Janssen door George Ilenikhena
  6. 69' - Verv. Gyrano Kerk door Victor Udoh
  7. 74' - Geel - Henok Teklab
  8. 76' - Verv. Gustaf Nilsson door Dennis Eckert Ayensa
  9. 76' - Verv. Mohamed Amoura door Kevin Rodríguez
  10. 87' - Verv. Lazare Amani door Loic Lapoussin
  11. 87' - Verv. Kevin Mac Allister door Ross Sykes
  12. 90+3' - Verv. Kobe Corbanie door Soumaïla Coulibaly
  13. 90+3' - Doelpunt - Cameron Puertas (4 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 28/04/24 - 18:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Vincent Janssen
0 - 1
Vincent Janssen
17'
37'
Gustaf Nilsson
37'
Gustaf Nilsson
1 - 1
39'
Kevin Mac Allister
39'
Kevin Mac Allister
2 - 1
54'
Cameron Puertas
54'
Cameron Puertas
3 - 1
90+3'
Cameron Puertas
90+3'
Cameron Puertas
4 - 1

In één week tijd is het gevoel 180 graden gedraaid. Union is weer volop titelkandidaat na een overtuigende comeback tegen Antwerp. Janssen zette de bezoekers vroeg op voorsprong na een misser van Sadiki, maar Nilsson en Mac Allister trokken de scheve situatie nog voor de rust recht. Twee treffers van Puertas brachten de Brusselaars weer tot op één punt van leiders Anderlecht en Club Brugge.

Union - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met de rust in zicht zet Union een scheve situatie helemaal recht. Dankzij twee goals in evenveel minuten gaan de Brusselaars van een 0-1-achterstand naar een 2-1-voorsprong. De thuisploeg geeft het commando nadien niet meer uit handen.

  • Man van de match: Op de Bosuil was hij afgelopen donderdag al bepalend met twee goals en ook vanavond trof Cameron Puertas twee keer raak tegen Antwerp. Eén keer met een snoeihard pegel, één keer met een parel van een plaatsbal. Puertas zit intussen al aan 6 goals in de Champions' Play-offs.

  • Opvallend: Antwerp is er nu al vijf wedstrijden op een rij niet in geslaagd om Union te verslaan en verloor zelfs de laatste twee onderlinge duels. Weinig hoopgevend voor the Great Old voor de bekerfinale op 9 mei, wanneer beide ploegen elkaar opnieuw in de ogen kijken.

Union draait rollen om met twee goals in twee minuten

Ondanks een dramatische start in de Champions' Play-offs kreeg Union tegen Antwerp een uitgelezen kans om zich weer volop in de titelstrijd te gooien. In het eigen Joseph Marienstadion trok een dominant Union het laken ook meteen naar zich toe, maar de Brusselaars schoten nog maar eens in eigen voet.
 

Niet Moris, maar Sadiki ging dit keer in de fout. Hij kopte de bal ongelukkig en vooral slecht terug op Moris en zo kon Janssen profiteren. Tegen de gang van het spel in bracht de Nederlander Antwerp zo na ruim een kwartier op voorsprong.

Union ging niet bij de pakken zitten, maar botste op een sterk Antwerps blok. Als Amoura er dan toch eens doorglipte, was doelman Lammens op de afspraak.

Met de rust in zicht kon Union de code toch kraken. Met een heerlijke pass buitenkant voet van Machida werd Nilsson gelanceerd. De Zweed speelde de bal door de benen van Wijndal en vervolgens technisch verfijnd over Lammens in doel. Een echte klassegoal.

Union ging erop en erover, want nauwelijks twee minuten later keerde het de rollen helemaal om. De bal viel in de zestien voor de voeten van Mac Allister en met zijn eerste treffer voor de Brusselaars bracht de Argentijn Union op voorsprong.

Puertas stelt de zege veilig

Union bleef ook na de rust in de goede flow zitten. Tien minuten ver in de tweede helft werd balverlies bij Antwerp genadeloos afgestraft. Amoura zette zich op snelheid door en gaf de bal prima mee met Puertas. Die fusilleerde Lammens met een strakke pegel, een nieuwe klap voor Antwerp.

Een stevig antwoord van de bezoekers bleef uit. Integendeel, Lammens moest nog eens zijn kunnen tonen op een plaatsbal van Lazare. Union hield de boel makkelijk onder controle. Ook vier wissels zetten geen zoden aan de dijk voor Antwerp.

Het leverde een overbodige slotfase op, de driepunter van Union kwam nooit meer in gevaar. Puertas zorgde met een knappe plaatsbal zelfs nog voor een enig mooi orgelpunt. Met nog vier speeldagen te gaan doet Union zo weer helemaal mee voor de titel. Het nadert tot op amper één punt van Anderlecht en Club Brugge.

Van Bommel: "We zijn in het mes gelopen"

  • Mark van Bommel (trainer Antwerp): "Ik vond dat het vrij gelijkopgaand was. We kregen een goal cadeau, speelden helemaal niet slecht, maar kregen dan kort na elkaar twee tegengoals. Union is een hele goede counterploeg, die de tegenstander de bal geeft. Daar moet je dan doorheen komen en dat is supermoeilijk. Bij ons moet alles 100 procent kloppen en dan kunnen wij van iedereen winnen. Is dat niet zo, dan hebben we het moeilijk. Wij zijn in het mes gelopen. Als je een bal centraal inspeelt en je verliest de bal, dan staat Union binnen een vijftal seconden voor je doel. Daar maken zij gebruik van en wij trappen erin. Dat moet heel snel veranderen."

  • Vincent Janssen (Antwerp): "Bij de 0-1-voorsprong gaven we niet veel weg, maar we creëerden ook niet veel. We geven het dan weer zelf weg, dat is een verhaal dat ons achtervolgt in deze play-offs. Ik heb daar geen verklaring voor. Elke keer proberen we het op te lossen en denken we dat we een goed plan hebben. Op het einde komt het op details aan. We hebben geprobeerd om een punt te pakken. Als je tegen Union op achterstand komt, dan is het gewoon nog heel moeilijk om er doorheen te komen. Dat mag over anderhalve week in de bekerfinale natuurlijk niet gebeuren. We zullen in de bekerfinale iets volwassener moeten zijn, daar kan deze ploeg nog veel stappen in maken."
Gerelateerd:

Fase per fase

90+5'

Einde

Met een 6 op 6 tegen Antwerp gooit Union zich weer volop in de titelstrijd. Na een ongelukkige actie van Sadiki kwam Antwerp eerst nog op voorsprong, maar nog voor de rust zette Union orde op zaken met twee treffers in evenveel minuten. Na de rust stelde Puertas de zege veilig met de 3-1 en vlak voor affluiten plaatste hij nog een prachtig slotakkoord met een parel van een goal.

90+4' tweede helft
90+4'

Wat een goal van Puertas!

Puertas zet met een heerlijke treffer de kers op de taart. De bal valt aan de rand van de zestien voor zijn voeten en in één tijd mikt hij de 4-1 enig mooi in de kruising. Wat een slotakkoord!

90+3'

Jammer voor Corbanie, hij moet zijn wedstrijd meteen stopzetten. Coulibaly is zijn vervanger.

90+1'

Schouder uit de kom

Een overtreding van Puertas op Yusuf wordt door De Cremer vreemd genoeg door de vingers gezien. Vervolgens wordt Corbanie wél teruggefloten voor een charge op diezelfde Puertas. De invaller komt daarbij slecht neer en wijst meteen naar zijn schouder. Die is uit de kom gegaan, hij heeft verzorging nodig.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
88'

Udoh mikt op Moris

Udoh ontbindt nog even zijn duivels. Hij kapt goed naar binnen en haalt van net buiten de zestien uit. Moris heeft weinig problemen met het schot

86'

Dubbele wissel

Blessin dropt ook Sykes en Lapoussin nog in de strijd. Zij nemen de plaatsen in van Lazare en Mac Allister.

82'
81'

Slechte generale repetitie

Antwerp geeft niet de indruk dat het Union nog aan het wankelen kan brengen. Een tweede nederlaag op rij tegen de Brusselaars zit eraan te komen. Weinig hoopgevend voor de bekerfinale, die op 9 mei op het menu staat.

77'

Applaus voor Nilsson en Amoura

De handen gaan op elkaar voor Nilsson en Amoura. Zij worden na een sterke wedstrijd vervangen door Ayensa en Rodriguez.

76'

Amoura mikt naast

Amoura kan plots op doel afsnellen, kapt naar zijn rechter en haalt uit, maar hij kan zijn schot niet kadreren. Bovendien was hij net te snel en dus in buitenspel vertrokken.