52'
Jón Dagur Thorsteinsson
52'
1 - 2

OH Leuven is er niet in geslaagd om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten. Tegen Westerlo incasseerde het een 1-2-nederlaag. De wedstrijd werd ontsierd door twee uitsluitingen (Ricca en Russo van OHL) en enkele opstootjes.

OH Leuven - Westerlo in een notendop:
  1. Man van de Match
    Ervaren rot Koen Van Langendonck kreeg voor het eerst sinds 2017 (!) nog eens zijn kans onder de lat in onze hoogste klasse. De 34-jarige doelman ontgoochelde niet en trok de Westelse zege over de streep met enkele puike reddingen.
  2. Sleutelmoment
    Een tienkoppig Leuven vindt kort na de rust de aansluitingstreffer en drukt Westerlo helemaal weg. Tot Russo in minuut 68 ook rood pakt en de thuisploeg met 9 verder moet. De Leuvense hoop smelt als sneeuw voor de zon.
  3. Opvallend
    De 1-2-zege is pas de eerste driepunter van Westerlo in de play-offs. Met de afgelaste wedstrijd tegen Standard komen daar via de groene tafel mogelijks wel nog drie extra punten bij.

Efficiënt Westerlo straft rode kaart voor Ricca af

OH Leuven en Westerlo begonnen beide met open vizier aan hun laatste wedstrijd van het seizoen. De thuisploeg nam het heft wel meteen in handen, al bleven echte kansen uit.

Fast forward naar minuut 25: Ricca belandt na een ongelukkige tackle vol op de enkel van Van den Keybus. De VAR roept scheidsrechter Vermeiren naar het scherm: exit de Uruguayaan.

Het gaf de Kemphanen vleugels en niet veel later volgde de 0-1. Prévot pakte uit met een heerlijke reflex op een kopbal van Vaesen, maar had de bal blijkbaar toch over zijn lijn moeten dulden.

OHL gaf zich niet gewonnen, maar stuitte keer op keer op een sterke Van Langendonck. Net voor de rust viel het doelpunt dan aan de overkant. Tagir torende op hoekschop boven alles en iedereen uit en schonk Westerlo de dubbele voorsprong.

Russo drukt Leuvense hoop de kop in

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer en werd al snel beloond. Banzuzi trof eerst nog de paal, waarna Thorsteinsson de 1-2 in een leeg doel kon deponeren.

Met een mannetje minder drukte OHL de bezoekers helemaal weg. Tot bij Russo het licht plots uitging. De Argentijn pakte een onnodige tweede gele kaart en mocht ook beschikken.

Leuven speelde alles of niets, maar mocht van geluk spreken dat bij tegenstoten van Westerlo het doelkader keer op keer te hulp sprong. Scoren werd er niet meer gedaan en zo pakt Westerlo dan toch nog een zege in de Europe Play-offs.

Bart Goor blij met eerste zege in de play-offs, Oscar Garcia niet te spreken over scheidsrechter

• Bart Goor (interim-coach Westerlo): "Deze zege doet deugd voor de groep. Het was nog moeilijk, maar uiteindelijk is het gelukt. We hadden de wedstrijd wel wat sneller kunnen afmaken, dat is een probleem. We hebben voldoende kansen gehad, maar die moet je dan afwerken. Ik vind het langs de ene kant jammer dat mijn avontuur als T1 stopt, want het is een heel fijne groep. Volgend jaar neem ik mijn rol als assistent opnieuw op."

• Oscar Garcia (coach Leuven): "Ik ben niet ontgoocheld, want we hebben echt alles gegeven vandaag, ook met 9. Ik ben heel trots op mijn spelers. Ik ga niet zeggen wat ik denk (doelende op de scheidsrechterlijke beslissingen) of ik zou een boete krijgen. We kunnen natuurlijk niet helemaal tevreden zijn, want we hebben verloren. Er was ook veel sfeer en dat is leuk voor de spelers die afscheid nemen van ons na deze wedstrijd. We eindigen 10e in de stand en dat is het beste resultaat uit de geschiedenis van de club. Het seizoen was dus echt wel geslaagd. Normaal blijf ik bij Leuven, want ik heb nog 2 jaar contract, maar in het voetbal weet je nooit.

• Koen Van Langendonck (Westerlo): "Ik ben enorm blij dat ik deze wedstrijd nog gekregen heb. Ik zat ook meteen goed in de wedstrijd en dat helpt ook wel. Ik heb gedaan wat ik moest doen. We maken het onszelf wel nog moeilijk tegen 9 man. Het was belangrijk om vandaag nog alles te geven, want dan trek je met een goed gevoel de vakantie in. Ik blijf nog een jaar bij Westerlo, want er werd een optie gelicht toen het zeker was dat we in 1A zouden blijven."

• Joren Dom (OH Leuven): "Het is jammer hoe de wedstrijd gelopen is. Ik had het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden voor de rode kaarten. Eigenlijk was het een non-wedstrijd geworden en een beetje een afscheid in mineur, maar we hebben nog alles gegeven. Het was een beetje vechten tegen de bierkaai. Het was mooi dat ik hier nog de kans kreeg om te spelen van de coach, ook met de kapiteinsband. Ik heb heel mooie jaren gehad in Leuven, maar heb nog veel ambitie. Ik  voel me klaar voor een nieuw avontuur."

22:31

Westerlo wint van negenkoppig OH Leuven!

Het was nog bibberen en beven, maar Westerlo boekt zijn eerste zege in de Europe Play-offs op de laatste speeldag! De thuisploeg moest na een klein halfuur al met 10 verder na rood voor Ricca, waarna Vaesen en Tagir de bezoekers een dubbele voorsprong bezorgden.

OH Leuven kwam gretiger uit de kleedkamer en zorgde zelfs nog voor de 1-2 via Thorsteinsson. De gelijkmaker hing in de lucht, tot Russo zijn tweede geel pakte en de thuisploeg met negen overbleef.

Aan de stand veranderde er niets meer.

90+10' tweede helft
90+8'

De thuisploeg trekt nu ook met zijn allen naar voren. Valt de gelijkmaker nog uit de lucht?

90+7'

Schrijvers mikt over

Schrijvers neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar stopt te weinig venijn in zijn schot. Van Langendonck kan de bal gewoon laten vliegen.

90+5'

OH Leuven kan dan toch nog eens omschakelen, waarna Neustädter aan de rem trekt. Een gele kaart is het logische gevolg voor de Rus. Kan de thuisploeg profiteren met de vrije trap?

90+5'
90+4'
90+4'
90+4'

Yow op de kruising!

Het wil maar niet lukken voor Westerlo. Yow legt nog eens aan vanop de rand van de zestien en krult de bal heerlijk richting de rechterbovenhoek. Het is de kruising die Prévot opnieuw te hulp schiet.

90+2'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
89'
87'

Prévot en de lat houden Madsen van de 1-3!

Opnieuw een bal tegen de lat! Alcócer speelt een tegenaanval slim uit en bedient Madsen op het perfecte moment. De Deen heeft de 1-3 aan de voet, maar treft via Prévot de lat. Wat een kans voor de bezoekers!

85'
82'
82'

Applauswissel voor Joren Dom

Joren Dom verlaat voor de laatste keer het veld als OHL-speler. De 34-jarige middenvelder neemt afscheid van het thuispubliek en zoekt volgend jaar andere oorden op. Onder luid applaus neemt de oude krijger plaats op de bank.

80'

We naderen de absolute slotfase van deze wedstrijd. Voor Westerlo lijkt het niet echt meer te moeten, terwijl OHL niet bij machte is om met negen nog de oversteek te maken.

77'

De thuisploeg begint nu alles of niets te spelen, al lijkt de vrije man vinden zo goed als onmogelijk met negen. Maken de bezoekers de wedstrijd helemaal dood op de tegenaanval?