84'
90'
90'
3 - 2

KV Mechelen heeft op de valreep het seizoen afgesloten met een zege. Matchwinnaar Lauberbach scoorde zijn derde in de slotminuut nadat KVM een 2-0-voorpsrong uit handen had gegeven. Een deel van de Standard-supporters eisten een hoofdrol op door in de tweede helft het stadion te verlaten.

KV Mechelen - Standard in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Twee keer haalde Standard een achterstand op. Eerst van 2-0 naar 2-2 en zelfs wanneer Lauberbach zijn derde in het slot maakte, kon Fossey nog tegen scoren. De VAR en Wim Smet braken de veer van Standard, ze besloten dat de tweede gelijkmaker ongeldig was.
  2. Man van de wedstrijd
    Het heeft lang geduurd, maar de processie van Lauberbach wierp dan toch zijn vruchten af. Hij wachtte tot de laatste speeldag in de play-offs om er voor het eerst rendabel te zijn voor KV Mechelen. En zelfs met een hattrick!
  3. Opvallend
    Ondanks Standard zich toch terug in de wedstrijd knokte, hadden de bezoekende fans genoeg gezien. Meteen na de 1-2 van Lawrence liep het uitvak leeg. Een deel van de fans wilden weg, maar mochten niet omwille van de veiligheid. En dus bleven ze de wedstrijd uitzitten aan de poorten van Achter De Kazerne. Ondanks het spannende slot.

Overrompeling

Met een blitzstart wilde KV Mechelen zich vroeg in de wedstrijd verzekeren van de tweede plaats in de Europe Play-offs.

Na 2 reddingen van Epolo op schoten van Bafdili en Lauberbach, moest de Standard-doelman zich na ruim een kwartier toch en zelfs tot twee keer toe in 2 minuten tijd gewonnen geven.

Eerst krulde Lauberbach enig mooi de bal in de verste hoek en meteen daarna was de spits van KV Mechelen al opnieuw trefzeker. Op een voorzet van Foulon kwam hij goed voor zijn man en zorgde hij voor de 2-0.

Standard toonde zich in de eerste helft alweer als een broos en gewond dier, dat genadeloos leek afgemaakt te worden door KV Mechelen. Want achter bijna elke aanval, waarin vlot gecombineerd werd, schuilde gevaar.

Enkel de paal bij Pflücke en Epolo bij pogingen van Bafdili, Foulon en Schoofs stonden in de weg. Het genadeschot bleef uit.

Invallers Standard keren wedstrijd om

Na de rust greep Ivan Leko in met drie nieuwe krachten, onder wie de terugkeer van Vanheusden na één van zijn vele blessures. Maar het waren de twee andere invallers die de wedstrijd deden kantelen.

Vroeg in de tweede helft knikte Lawrence van dichtbij de aansluitingstreffer voorbij een aan de grond genagelde Coucke in doel. Het gaf de spelers hoop en moed, maar bij de fans was daar geen sprake van.

Een groot deel van het uitvak liep leeg. Ze wilden weg, maar mochten omwille van de veiligheid niet. Dus bleven ze zonder naar de wedstrijd te kijken wat staan drummen aan de poorten van Achter De Kazerne.

Zonde, want ze zagen niet dat met behulp van die andere invaller Benjdadi hun ploeg zich op gelijke hoogte kon hijsen.

Dat was het sein voor KV Mechelen om terug het gaspedaal in te drukken en zo het spel en vooral de man van de eerste helft terug te vinden. Het loonde: in het slot kopte Lauberbach zijn derde doelpunt van de avond binnen.

Maar Standard veerde even hard terug. Met een volley schoot Fossey de 3-3 tegen het net, al oordeelde de VAR en Wim Smet dat er buitenspel aan vooraf ging.

Geen onverhoopte gelijkmaker voor een mentaal sterk Standard, wel een overwinning én de tweede plaats in PO 2 voor KV Mechelen.

Lauberbach: "Laatste seconden waren rollercoaster"

• Zinho Vanheusden (Standard): "KV Mechelen was de eerste helft veel beter, dan was het niet goed genoeg. Maar in de tweede helft komen we wel goed terug. Uiteindelijk is het zoals het seizoen van Standard: niet goed genoeg voor ons. Het resultaat vandaag is niet zo belangrijk, wel wat er met Standard gaat gebeuren. Zelfs supporters van andere clubs willen dat Standard terug Standard is. Voor mij is het goed dat ik niet met een blessure het tussenseizoen intrek, maar over mijn toekomst heb ik nog geen idee."
  • Lion Lauberbach (KV Mechelen): "Ik voel me geweldig. Het is een perfecte dag voor mij. De laatste seconden waren echt een rollercoaster. Ik scoor mijn derde en dan scheelde het nog niet veel of we wonnen niet. In de eerste helft waren we dominant, maar in de tweede helft dachten we dat de wedstrijd al gespeeld was. Ik ben hier blij, dus ik blijf bij KV Mechelen en ik hoop dat ik de ploeg volgend seizoen kan helpen met doelpunten."

Leko: "Nu ligt het verhaal van Standard bij anderen..."

• Ivan Leko (trainer Standard): "Er waren twee verschillende helften. In de eerste domineerde Mechelen, in de tweede toonden we een goede reactie. Daarin toonden we wat interessante zaken, met veel jonge kerels en daarover ben ik tevreden. We scoren eigenlijk 3 keer, dus dat is positief en we verdienden de 3-3. Dat onze ploeg nooit opgaf in deze wedstrijd is een extra pluspunt, zeker gezien in welke situatie het zit. Nu is het hopen op beter nieuws rond de club in de komende weken. Het is niet makkelijk dat er geen duidelijkheid is, maar we wilden het verhaal van dit seizoen mooi afsluiten. Nu ligt het grotere verhaal bij anderen. Laat ons hopen dat Standard terug groot wordt. Het is moeilijk om te zeggen of ik nog coach blijf, natuurlijk wil ik hier blijven, maar je weet niet wat er gaat gebeuren."

Hasi: "De basis voor KVM volgend seizoen is gelegd"

• Besnik Hasi (trainer KV Mechelen): "Eerste helft was de beste helft die we gebracht hebben in het hele seizoen. Het kon 5-0 zijn. Maar in de tweede helft kunnen we het tempo van de eerste helft niet meer aan en krijgen we twee makkelijke goals tegen. Hoe fantastisch kan het zijn dat een jongen die zoveel miserie kende en zoveel miste dit seizoen, toch drie keer kan scoren. Het is een mooi afscheid van dit seizoen. Ik kijk heel positief terug naar dit verhaal en had een mooie groep, we hebben samen progressie geboekt. Het waren mooie maanden, het is een basis voor wat komen moet volgend seizoen."

22:32

EINDE: KV Mechelen 3-2 Standard

Nadat KV Mechelen een volledige eerste helft een versnelling en bijgevolg ook een niveau hoger speelde dan Standard en daarin twee keer via Lauberbach kon scoren, vergat het de wedstrijd af te maken. In de tweede helft hield het de voet van het gaspedaal en de invallers van Standard keerden het tij volledig om. De 1-2 van Lawrence kon de bezoekende fans niet overtuigen om achter hun ploeg te blijven staan, de onverhoopte 2-2 van Benjdadi wel al wat meer. Maar dat was ook het sein voor KV Mechelen om de kracht te vinden voor een slotoffensief, resultaat: doelpunt van Lauberbach. Fossey maakte in het absolute slot nog gelijk, maar die werd omwille van buitenspel afgekeurd.

En dus pakt KV Mechelen de zege en ook de daarbij horende tweede plaats in de Europe Play-offs. Na een matige seizoensstart, mag het tevreden terugblikken op het tweede gedeelte, bekroond met een achtste plaats.

90+10' tweede helft
90+10'

Toch geen 3-3, afgekeurd!

Wim Smet wordt door de VAR naar het scherm geroepen. Na wat te staan molenwieken met zijn armen, beslist hij om het doelpunt dan toch af te keuren! Maar naar de reden is het gissen. Was er buitenspel? Was er een fout? Dat is nog heel onduidelijk. We krijgen ook geen herhaling te zien.

90+10'
90+6'

3-3! Fossey!

Wat een slot van de wedstrijd! Fossey mag opnieuw zijn saltokunstjes bovenhalen, deze keer omdat hij heeft gescoord. De vrije trap van Kawabe kwam netjes aan de tweede paal, Fossey aarzelde niet en trapt in één tijd op de volley de gelijkmaker binnen!

90+6'
90+5'

Stevige botsing!

Foulon komt nog heel onzacht in aanraking met Fossey. Hij trapt Fossey omver, de Amerikaan valt na een salto op de grond.

90+5'
90+3'

Mrabti wil er ook graag nog een doelpuntje bij. Zijn poging tot een voorzet mislukt, maar hij raapt zelf de bal terug op en vuurt dan naar doel. Zijn schot zwaait af.

90+1'

90'

Lauberbach doet het opnieuw!

KV Mechelen had een extra duw op het gaspedaal nodig om de wedstrijd helemaal af te maken. Een voorzet van de laatste hoop wordt door Cobbaut voor doel gezwierd, Lauberbach komt goed ingelopen en glijdt met zijn hoofd de nieuwe voorsprong in doel!

Achter De Kazerne kan opnieuw juichen!

90'
88'

KV Mechelen is weer wakker geschoten. Foulon heeft nog eens ruimte op zijn flank en zet goed en strak voor. Hairemans glijdt naar de bal, maar niet op de bal.

87'
85'
83'

Wat een ommekeer: 2-2!

Net als in de eerste helft, trapt Price ook in deze helft eens van ver op doel. Onder het motto: "Wie niet waagt..." Zijn schot is recht op Coucke, maar de anders zo betrouwbare KVM-doelman moet lossen en invaller Benjdadi is goed gevolgd. Hij tikt de gelijkmaker binnen!

KV Mechelen zal vloeken dat het de wedstrijd in de eerste helft niet eerder had afgemaakt.