Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
45
9
7
2
0
25
10
2
KV Mechelen
36
9
4
4
1
17
16
3
STVV
33
9
3
2
4
14
13
4
OH Leuven
30
9
4
2
3
11
10
5
Standard
22
8
0
3
5
10
19
6
Westerlo
18
8
0
5
3
10
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
4
3
1
0
11
5
2
KV Mechelen
6
4
2
2
0
10
9
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
4
3
1
0
8
5
5
Standard
3
4
0
1
3
2
5
6
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
4
1
1
2
6
6
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Standard
2
4
0
2
2
8
14
6
Westerlo
0
3
0
3
0
4
8
STVVOH Leuven
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Arthur Denil
stadion
Daio Wasabi Stayen Stadium
toeschouwers
4200

STVV en OH Leuven verdelen de punten in weinig opwindende eindeseizoenswedstrijd

 vr 17 mei 2024 23:20
  1. 37' - Geel - Eric Junior Bocat
  1. 53' - Verv. Shinji Okazaki door Fatih Kaya
  2. 60' - Verv. Joel Chima Fujita door Adriano Bertaccini
  3. 61' - Verv. Rihito Yamamoto door Aboubakary Koita
  4. 66' - Doelpunt - Fatih Kaya (1 - 0)
  5. 67' - Verv. Suphanat Mueanta door Jón Dagur Thorsteinsson
  6. 68' - Verv. Mathieu Maertens door Nachon Nsingi
  7. 74' - Doelpunt - Jón Dagur Thorsteinsson (1 - 1)
  8. 76' - Verv. Federico Ricca door Hamza Mendyl
  9. 87' - Geel - Matte Smets
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 17/05/24 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
66'
Fatih Kaya
66'
Fatih Kaya
1 - 0
74'
Jón Dagur Thorsteinsson
1 - 1
Jón Dagur Thorsteinsson
74'

STVV en OH Leuven hebben de supporters niet kunnen verwennen in een match waarin er niet veel meer op het spel stond. De knappe goals van Fatih Kaya en Jon Thorsteinsson en het afscheid van het Japanse icoon Shinji Okazaki waren zeldzame hoogtepunten.

STVV - OHL in een notendop
  1. Man van de match
    Zullen we hier dan maar Shinji Okazaki van maken? De Japanse krijger, bekend van zijn ongelofelijke winst met Leicester en van vijftig doelpunten voor de nationale ploeg, hangt binnenkort zijn schoenen aan de haak. Hij maakte, op één actie na, niet echt indruk vandaag, maar na zo'n carrière verdien je al eens een shout-out.
  2. Sleutelmoment
    Na een geweldige goal van Kaya was OH Leuven gedwongen om toch iets te gaan zoeken. Met verse kracht Thorsteinsson lukte dat ook, maar werd op een klein half uur van het einde de eindstand meteen al vastgelegd.
  3. Opvallend
    Matte Smets had er bijna een individueel perfect seizoen op zitten. Elke match starten en uitspelen, en dat zonder gele kaarten. Scheidsrechter Arthur Denil besloot anders en gaf de jonge verdediger in de 87ste minuut alsnog geel. Zonde, want geen haan zou ernaar gekraaid hebben als de fout onbestraft bleef.

Wie mooi, interessant voetbal zoekt, moet deze periode niet in de Conference League Play-offs zijn. Of toch niet bij STVV-OH Leuven, die alleen nog voor de eer spelen. De eerste helft op Stayen was, op een kansje van Ito na, niet om aan te zien. Skip.

 

Na de rust kwam er beterschap, toch een beetje. Zeker na de erehaag voor de afscheidnemende Shinji Okazaki. Mooi ook dat OH Leuven deelnam aan het eerbetoon voor de spits.

 

Het was wel zijn vervanger die dan toch de netten deed trillen. Kaya, de Truiense cultfiguur vanwege zijn weinige goals, maakte begot z'n tweede in de play-offs. Aannemen en in de draai via de paal binnen rammen, zoals de echte spitsen dat doen. Shinji keek lachend mee.

 

Niet voor lang, want amper tien minuten later hing Leuven de bordjes gelijk. Na mooi uitspelen van Russo en een heerlijke bal van Maziz mocht Thorsteinsson alleen op Suzuki af. Die gaf de IJslander tijd om één, twee keer Matte Smets uit te kappen en dan alsnog de eindstand op het bord te trappen.

 

Met één punt schiet niemand iets op, al was er op voorhand ook nog weinig te verliezen. Voor deze ploegen is het aftellen naar seizoen 2024-25 al even begonnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oscar Garcia (OH Leuven): "Dit is een verdiend punt, tegen een sterke tegenstander waartegen we ook goede momenten hadden. Een gelijkspel is logisch na deze wedstrijd, we spelen bijna voor niets en blijven toch geconcentreerd. Hier thuis heeft STVV weinig punten verloren, en dus mogen we met dit puntje tevreden zijn."


Thorsten Fink (STVV): "Er waren niet veel kansen, en op bepaalde statistieken klopt het gelijkspel wel. Maar we wilden meer doen, meer creëren. We brachten in de tweede helft meer aanvallers, maar uiteindelijk lukte het ons niet om te winnen. OHL heeft het ons heel moeilijk gemaakt, ze hebben ons goed geanalyseerd."

Fase per fase

90+6'

Einde

Einde van dit seizoen op Stayen! De tweede helft had iets meer om het lijf dan de eerste, Kaya maakte knap zijn tweede van het seizoen. Thorsteinsson hing met behendig kapwerk de bordjes gelijk. Een puntje erbij voor beide ploegen. 

90+6' tweede helft
90+5'

Nog een laatste aanval, denkt STVV, maar verspeelt dan te makkelijk de bal. Bertaccini grijpt centraal in en maait Florian Miguel tegen de grond. 

90+3'

STVV dringt nu ook nog aan. Koita kan op aangeven van Bocat bijna afwerken, van heel dicht. Voor goal gooien nog wat ploegmaats zich naar de bal, maar er is geen gele die eraan kan komen. 

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Thorsteinsson niet met zijn tweede! Eerst liep hij tien meter buitenspel, maar in een volgende fase is er een goed balletje van Maziz. Jon Dagur kan er zijn hoofd wel tegenzetten, maar kadreren lukt niet. 

88'

Denil beëindigt de straffe reeks van Matte Smets. Die zat met een wedstrijd (en nog wat minuten) nog te spelen aan 0 (nul) gele kaarten dit seizoen. Smets haalde wel degelijk Banzuzi onderuit, maar het was waterig geel, dat ook.

87'

STVV komt niet tot een schot

Plots is daar Bertaccini in de Leuvense zestien, maar hij en Kaya lopen elkaar in de weg. Leuven kan ontzetten.

84'

Nsingi zet zijn afterburners aan op links. De jonge spits loopt razendsnel het halve veld over en speelt dan bijna Thorsteinsson in. Net niet voor de IJslander, die nog kan oppikken na slecht uitverdedigen van de thuisploeg, maar kan ook daar niet al te veel mee uitsteken.

82'

Leuven komt er ook nog eens door. Thorsteinsson en Mendyl combineren tot in de zestien, maar daar vindt de Marokkaan geen vriendje meer om te passen.

81'

Op rechts vindt STVV weer een gaatje. Bertaccini geeft de bal laag voor naar Kaya, maar Leysen staat goed op te letten voor het schot van de Turk.

81'

Rem op

Het spel valt weeral stil, met OH Leuven dat weer terugzakt. Jammer, want eens de Leuvenaars beginnen te spelen, is het toch een aangenaam schouwspel.

77'

Leuven heeft de smaak te pakken! Doelpuntenmaker Thorsteinsson verlegt via Banzuzi het spel tot bij Maziz, die ook ineens opleeft. De Fransman trapt, maar vindt nu wel een goede Suzuki.

76'
75'

Gelijk!

De gelijkmaker van OH Leuven! Russo gaat achterin mooi voorbij een Kanarie en zet dan Thorsteinsson alleen op weg naar een wijkende Suzuki. De IJslander kapt één, twee keer Matte Smets uit en jaagt dan de bal tegen de netten. Alles te herdoen voor STVV.

72'

De Leuvenaars slagen er voorlopig niet in om er echt iets van te maken. Koita wil op vrije trap wel zijn goaltje meepikken, maar moet eerst wat dichterbij komen. Zijn tik na de aflegger van Ito is te hard, waarna hij in de fout gaat.