8
StandardOH Leuven
Bert Put
Sclessin

Standard ontwaakt pas na rust in leeg Sclessin, maar botst op OHL-doelman Leysen

Jupiler Pro League - speeldag 2 - 06/04/24 - 18:15

Geen publiek en ook geen goals in Luik op speeldag 2 van de Europe Play-offs. OHL opende de wedstrijd op Sclessin met een leuke poging vanaf de middenlijn, voorts werd het een weinig sprankelende pot voetbal. Standard veerde recht in de tweede helft, maar doelman Leysen stond tot drie keer pal. Zo moeten beide ploegen tevreden zijn met een brilscore.

Standard - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Op slag van rust verrast Maertens bijna doelman Bodart, maar zijn schot van aan de middenlijn zoeft nét over de lat.

• Man van de match: Met vier cruciale reddingen in de tweede helft was Leysen de sterkhouder bij OHL.

• Opvallend: Geen kolkend Sclessin. De wedstrijd werd achter gesloten deuren afgewerkt vanwege wangedrag van enkele fans in de bekermatch tegen Anderlecht.

Moeizaam en stroef

Zowel Standard als OHL hadden vanavond nog maar weinig om voor te spelen.

Beide ploegen  lijken niet meer in aanmerking te komen voor een strijd om Europees voetbal. Dat de wedstrijd in een leeg Sclessin werd afgewerkt, kwam de spanning ook niet ten goede.

In de eerste helft toonde OHL zich het gevaarlijkst. Onder impuls van een sterke Mathieu Maertens forceerde Leuven een aantal kansjes.

De grootste mogelijkheid kwam echter vlak voor rust, toen Maertens het dan maar eens zelf probeerde.

De kapitein zag doelman Bodart uit zijn doel staan en vuurde een geweldige poging af van achter de middenlijn. Nét niet.

(Lees verder onder de video)

Leysen brengt vier keer redding

Ook na de pauze bleef het lang sloom en inspiratieloos in Luik.

OHL toonde zich nog één keer, maar nadien nam de thuisploeg de regie over.

Invaller Price en Balikwisha kwamen een aantal keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Tobe Leysen was nog niet in slaap gevallen en toonde zich alert.

Ook op twee pogingen van diepe spits Kanga had de jonge doelman telkens een antwoord klaar.

Doelpunten vielen er dus niet. En met dit gelijkspel schieten beide ploegen ook helemaal niets op. De laatste hoop op een Europees ticket lijkt nu echt wel verdwenen.

"Een eerlijk resultaat"

Ewoud Pletinckx (OHL): "Beide ploegen hadden het redelijk goed onder controle. Daarom was het ook een match met weinig beleving. Ook het lege stadion hielp niet. We proberen vanaf nu van elke match toch nog iets te maken, vooral voor onze fans dan."

Souleyman Doumbia (Standard): "Het is niet fijn om een match voor een leeg stadion te spelen. Maar we zijn profs en doen ons best. Dat we geen goals slikken is positief. Nu gaan we strijden om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement."

Oscar Garcia (trainer OHL): "Het is een eerlijk resultaat. We hebben kansen gehad, maar Toby (Leysen, red.) heeft ons ook geholpen met enkele reddingen."

Ivan Leko (trainer Standard): "Het was geen geweldige wedstrijd, maar beide teams hebben wel geprobeerd om te winnen. Zeker in de tweede helft hebben we ons getoond. Jammer dat we het dan niet hebben kunnen afmaken."

20:05

EINDE: 0-0

Geen winnaars in Luik. OHL en Standard komen niet tot scoren en lijken nu helemaal out of the running voor een Europees ticketje.

90+2'

OHL ontzet het gevaar, maar speelt het leer meteen weer kwijt.

90+2'

Price wordt nog onderuit gemaaid aan de rand van het veld. We krijgen dus nog een Luikse vrije trap op een interessante plek.