Ga naar de inhoud

Seraing en Westerlo verdelen de koek in Luik: Vetokele prikt tegen na penalty van Marius

 1. 35' - Doelpunt - Igor Vetokele (1 - 1)
 2. 8' - Doelpunt strafschop - Marius Mouandilmadji (1 - 0)
 3. 7' - Geel - Pietro Perdichizzi
 1. 90+1' - Geel - Moustapha Mbow
 2. 90' - Geel - Marvin Tshibuabua
 3. 89' - Verv. Maxim De Cuyper door Bryan Reynolds
 4. 87' - Geel - Christophe Lepoint
 5. 84' - Verv. Denys Bunchukov door Christophe Lepoint
 6. 82' - Verv. Nicolas Madsen door Muhammed Gümüskaya
 7. 82' - Verv. Valentin Guillaume door Noah Serwy
 8. 80' - Geel - Marsoni Sambu
 9. 65' - Geel - Mathieu Cachbach
 10. 62' - Verv. Igor Vetokele door Kyan Vaesen
8'penalty goalMarius Mouandilmadji1 - 0
35'goalIgor Vetokele1 - 1

De enige wedstrijd van de 34e speeldag in de Jupiler Pro League die niet op zondag gespeeld wordt, heeft geen winnaar opgeleverd. In Luik hielden Seraing - al zeker van de degradatie - en Westerlo - al zeker van de Europe Play-offs - elkaar in balans.

Seraing - Westerlo in een notendop:

 • Sleutelmoment: Kort na de openingstreffer van Marius leek Seraing zijn dubbele voorsprong beet te hebben. Leek, want de VAR keurde het doelpunt terecht af en niet veel later was het aan de overkant raak via een kopbal van Vetokele. 

 

 •  Man van de match: Seraing beet zijn tanden stuk op een beresterke Sinan Bolat. Het sluitstuk van Westerlo moest zich enkel vanaf de stip gewonnen geven, maar had verder op alles een antwoord.

 

 • Opvallend: Adieu, vaarwel, auf Wiedersehen, goodbye. Seraing eindigde troosteloos laatste in onze competitie en is volgend seizoen veroordeeld tot de Challenger Pro League. Het verloor 24 keer, tegenover 5 zeges en 5 draws.

Westerlo kan weer niet winnen

Gelukkig had Westerlo zijn ticket voor de Europe Play-offs al beet. Want anders was het voor de nummer 7 nog heet onder de voeten geworden. Seraing schoot het beste uit de startblokken en kreeg al vroeg een strafschop, nadat Perdichizzi de bal met de arm beroerd had.

Na tussenkomst van de VAR wees Laforge uiteindelijk naar de stip. Marius twijfelde niet en schoof het leer koeltjes langs Bolat.

Even later kwam de VAR weer tussen, maar nu voor Westerlo. Guillaume glipte door de defensie en werkte beheerst af. Maar de winger vertrok vanuit buitenspel, dus het feestje voor Seraing ging niet door.

En zoals dat vaak gaat, valt de goal dan aan de overkant. Matsuo schilderde de bal op de kruin van Vetokele, die de gelijkmaker fraai binnenkopte. 

 

Na de koffie voerde De Roeck met Nene, Dierckx en Vaesen een driedubbele wissel door. Met het verse bloed kwam Westerlo iets beter voor de dag, maar echt grote kansen speelde het niet bij elkaar op de verzopen grasmat.

In het ultieme slot was Seraing er zelfs nog het dichtst bij. De kopbal van Marius stierf op de lat en viel pardoes voor de voeten van Boentsjoekov, die onbegrijpelijk miste.

Seraing wuift de hoogste afdeling dus met een gelijkspel vaarwel. Westerlo stond een seizoen lang garant voor fris voetbal, maar kon op het eind niet meer winnen: na het verlies tegen Charleroi volgden draws tegen Anderlecht, Club en Seraing.

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 08. Opstootje na affluiten. Nsambu en Dierckx krijgen het met elkaar aan de stok. De twee staan neus aan neus en worden door Laforge tot kalmte aangemaand.  .
 2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 91. De laatste minuten in eerste klasse zijn aangebroken voor Seraing. Er komen nog 2 minuten extra tijd bij.  .
 4. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. Gele kaart voor Moustapha Mbow van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 91
 6. Gele kaart voor Marvin Tshibuabua van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 90
 7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Westerlo, Bryan Reynolds erin, Maxim De Cuyper eruit
 8. Gele kaart voor Christophe Lepoint van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 87
 9. tweede helft, minuut 86. Bolat is alert. Bolat staat in een schietkraam. Het leer komt met een gelukje bij Serwy terecht. De invaller twijfelt niet en haalt vol uit, maar Bolat is wakker .
 10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij RFC Seraing, Christophe Lepoint erin, Denys Bunchukov eruit
 11. tweede helft, minuut 82. Seraing laat de 2-1 liggen. Wat een misser! De kopbal van Marius spat uiteen tegen de lat en valt voor de voeten van Bunchukov. De Oekraïner heeft de bal maar binnen te tikken, maar mist onbegrijpelijk. Hier komt Westerlo goed weg.  .
 12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Westerlo, Muhammed Gümüskaya erin, Nicolas Madsen eruit
 13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RFC Seraing, Noah Serwy erin, Valentin Guillaume eruit
 14. Gele kaart voor Marsoni Sambu van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 80
 15. tweede helft, minuut 77. Slappe tweede helft. Met nog minder dan een kwartier te voetballen, is de tweede helft voorlopig een maat voor niks. De bezoekers proberen wel, maar lijken niet in staat om Seraing te bedreigen.  .
 16. tweede helft, minuut 75. Sissoko krijgt een flinke por in de rug. De Cuyper maakt zich snel uit te voeten, maar dat kwam aan. Kan de Fransman nog verder?  .
 17. tweede helft, minuut 70. Matsuo probeert het slim. Listig balletje van Matsuo. De Japanner steekt Vaesen de diepte in, maar hij besluit vanuit een scherpe hoek ver naast.  .
 18. tweede helft, minuut 67. Daar is Seraing nog eens. Sambu Mansoni probeert het van een afstandje, maar besluit te zwak op Bolat.  .
 19. Gele kaart voor Mathieu Cachbach van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 65
 20. tweede helft, minuut 62. Neen, echte kansen hebben we deze tweede helft nog niet kunnen noteren. Seraing probeert wel, maar heeft te veel afval in zijn spel.  .