Ga naar de inhoud

OHL legt Standard over de knie maar grijpt alsnog naast laatste play-offticket

 1. 43' - Doelpunt - Nathan Opoku (1 - 0)
 2. 39' - Geel - Steven Alzate
 1. 90+3' - Verv. Nathan Opoku door Nachon Nsingi
 2. 90+3' - Verv. Musa Tamari door Thibault Vlietinck
 3. 90+3' - Verv. Siebe Schrijvers door Joren Dom
 4. 90+1' - Doelpunt - Filippo Melegoni (3 - 2)
 5. 90' - Verv. Jón Dagur Thorsteinsson door Emmanuel Toku
 6. 88' - Verv. Hamza Mendyl door Richie Sagrado
 7. 80' - Verv. Kostas Laifis door Ibe Hautekiet
 8. 72' - Verv. Noah Ohio door Stipe Perica
 9. 72' - Verv. Cihan Canak door Jacob Barrett Laursen
 10. 72' - Verv. Aron Dønnum door Osher Davida
 11. 72' - Verv. Merveille Bokadi door Lucas Noubi Ngnokam
 12. 67' - Doelpunt - Jón Dagur Thorsteinsson (3 - 1)
 13. 63' - Geel - Arnaud Bodart
 14. 63' - Doelpunt strafschop - Jón Dagur Thorsteinsson (2 - 1)
 15. 55' - Doelpunt - Merveille Bokadi (1 - 1)
43'goalNathan Opoku1 - 0
55'goalMerveille Bokadi1 - 1
63'penalty goalJón Dagur Thorsteinsson2 - 1
90+1'goalFilippo Melegoni3 - 2

OHL boekte voor eigen publiek een verdiende 3-2-zege tegen Standard. Missie volbracht, maar toch volstond dat niet voor een plaats bij de eerste 8. Ook Standard kan zo fluiten naar zijn ticket voor de Champions League play-offs. 

OHL - Standard in een notendop:

 • Sleutelmoment: Een goal met een grote strik erond. Bokadi verloor Opoku in zijn rug volledig uit het oog en zag de spits vanuit een scherpe hoek de openingstreffer noteren. 
 
 • Man van de match: Het vizier van Thorsteinsson stond vanavond op scherp. De Ijslandse topschutter van OHL had slechts enkele minuten nodig om 2 keer te scoren en Standard helemaal uit te tellen. 
 
 • Opvallend: Beide ploegen grijpen naast hun beoogde doel. Standard hoopte zich te plaatsen voor de Champions play-offs en OHL wilde zich op zijn beurt bij de top-8 scharen. Zowel Standard als Leuven blijven echter met lege handen achter. 

Beide ploegen wisten wat hen te doen stond. OHL en Standard speelden immers nog voor de knikkers. De thuisploeg had nog een waterkansje op de Europe play-offs en ook voor Standard was het hopen op een mirakel om dat laatste Champions play-offs ticket te bemachtigen. 

 

Veel grote kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren. Standard kon een paar keer prikken vanop afstand, maar veel moeite had doelman Cojocaru daar niet mee. Op een zucht van de rust brak Opoku de match helemaal open. De Ghanees kon profiteren van de twijfelachtige tussenkomst van Bokadi en mikte vanuit een scherpe hoek knap binnen. De Rouches trokken dus met zorgen de kleedkamers in. 

 

Thorsteinsson hielp zijn ploeg met 2 doelpunten aan de zege.

Standard begon het gretigst aan de tweede helft en hing de bordjes kort na de pauze gelijk. Uitgerekend Bokadi, die eerder boter op het hoofd had bij de openingsgoal, trapte de bal na een rommelige fase tegen de touwen. Maar heel lang konden de Rouches niet genieten van die gelijkmaker. Want niet veel later bracht Thorsteinsson OHL vanop de stip terug op voorsprong. 


En de Ijslander was duidelijk in zijn sas, want enkele minuten later moest Bodart zich een derde keer gewonnen geven. Standard lag uitgeteld tegen het canvas. In het ultieme slot maakten de Rouches via Melegoni wel nog de aansluitingstreffer, maar het was te laat om OHL nog te doen blozen. 


Ondanks een uitstekende match zit het seizoen er dus op voor OHL. Standard mag als troostprijs straks aan de slag in de Europe play-offs. 

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 28. D'Hondt blaast op zijn fluitje. OHL doet wat moet en wint met 3-2 van Standard. Het is nog even afwachten wat er in de andere matchen gebeurt, maar waarschijnlijk grijpen de Leuvenaars naast een ticket voor de Europe play-offs.  .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij OH Leuven, Nachon Nsingi erin, Nathan Opoku eruit
 4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Musa Tamari eruit
 5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij OH Leuven, Joren Dom erin, Siebe Schrijvers eruit
 6. tweede helft, minuut 92. Melegoni met de aansluitingstreffer. Wordt het dan toch nog bibberen voor OHL? De bal blijft hangen na een hoekschop en het is Melegoni die een gaatje vindt in de kooi van Cojocaru.  .
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Filippo Melegoni van Standard. 3, 2.
 8. tweede helft, minuut 91. Applauswissel Thorsteinsson. Geklap vanop de banken. Marc Brys gunt zijn Thorsteinsson een applausvervanging. Krijgt hij straks ook de matchbal? .
 9. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Emmanuel Toku erin, Jón Dagur Thorsteinsson eruit
 11. tweede helft, minuut 88. Aan Den Dreef moet het thuispubliek nu supporteren voor Racing Genk. Als Racing Genk er nog eentje binnenprikt tegen Charleroi duikt OHL virtueel de top-8 binnen.  .
 12. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij OH Leuven, Richie Sagrado erin, Hamza Mendyl eruit
 13. tweede helft, minuut 83. Standard wil penalty. Gemor aan de kant van de Rouches. Alzate gaat tegen de grond in de zestien. Veel pijn zal hij niet gehad hebben, maar slim was het niet wat Pletinckx daar deed. Mag Standard het ook vanop de stip proberen?  .
 14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Ibe Hautekiet erin, Kostas Laifis eruit
 15. tweede helft, minuut 78. OHL heeft bloed geroken. De Norre strooit opnieuw met passes en stuurt Tamari het straatje in. De dribbelkont krijgt zijn schot dit keer wel tussen de palen, maar Bodart ligt in de weg. .
 16. tweede helft, minuut 73. Ronny Deila wil er nog iets van maken en voert 4 wissels door. Ohio, Canak, Dönnum en Bokadi ruimen plaats voor Perica, Laursen, Davida en Ngnokam.  .
 17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Stipe Perica erin, Noah Ohio eruit
 18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Jacob Barrett Laursen erin, Cihan Canak eruit
 19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Osher Davida erin, Aron Dønnum eruit
 20. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Lucas Noubi Ngnokam erin, Merveille Bokadi eruit