Ga naar de inhoud

Union klimt na zinderende comeback tegen Kortrijk naar de gedeelde leidersplaats

 1. 44' - Geel - Kristof D'Haene
 2. 44' - Geel - Teddy Teuma
 3. 38' - Doelpunt - Kristof D'Haene (2 - 1)
 4. 38' - Gemiste strafschop - Kristof D'Haene
 5. 33' - Geel - Senne Lynen
 6. 24' - Doelpunt - João Silva (1 - 1)
 7. 16' - Doelpunt - Casper Terho (0 - 1)
 1. 90' - Verv. João Silva door Christalino Atemona
 2. 89' - Verv. Kristof D'Haene door Martin Regali
 3. 84' - Doelpunt - Simon Adingra (2 - 4)
 4. 84' - Verv. Stjepan Loncar door Billel Messaoudi
 5. 74' - Verv. Oleksii Sych door David Henen
 6. 73' - Geel - Cameron Puertas
 7. 73' - Verv. Nayel Mehssatou door Massimo Bruno
 8. 72' - Doelpunt - Casper Terho (2 - 3)
 9. 67' - Own goal - Tsuyoshi Watanabe (2 - 2)
 10. 62' - Verv. Senne Lynen door Oussama El Azzouzi
 11. 62' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
 12. 62' - Verv. Ismaël Kandouss door Guillaume François
 13. 62' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
16'goalCasper Terho0 - 1
24'goalJoão Silva1 - 1
38'goalKristof D'Haene2 - 1
67'own goalTsuyoshi Watanabe2 - 2
72'goalCasper Terho2 - 3
84'goalSimon Adingra2 - 4

Een wedstrijd met twee gezichten. Kortrijk leek lang op weg om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten, maar na een uur draaide een mak Union de knop om. Met een ultieme remontada verzekerden de bezoekers zich alsnog van een kostbare driepunter met het oog op de nakende Champions' play-offs.

Kortrijk-Union in een notendop:

 • Man van de match: Een man om in de gaten te houden in de Champions' play-offs: Casper Terho. De 19-jarige winger maakte vandaag zijn basisdebuut voor Union. Soms onzichtbaar in het spel, maar wel opnieuw goed voor twee doelpunten. Union heeft er weer een ruwe diamant bij.
 
 • Sleutelmoment: Karel Geraerts had op het uur genoeg gezien en voerde een vierdubbele wissel uit. Een signaal dat de nodige reactie uitlokte tussen de lijnen. Opeens leefde Union weer helemaal op.
 
 • Eindfase seizoen: Voor Kortrijk is het seizoen over and out. Na een hevige strijd tegen de degradatie is het op de 14e plaats in niemandsland geëindigd. Union mag zich op zijn beurt opmaken voor de Champions' play-offs, waar het samen met Genk als leider van start zal gaan.

KV Kortrijk had in eigen huis tegen Union niets meer te winnen, maar anderzijds ... ook absoluut niets meer te verliezen. 


De thuisploeg zette zijn tegenstander dan ook stevig onder druk en trok bij momenten complexloos ten aanval. Met succes. Het kreeg eerst nog een doelpunt tegen van de basisdebutant Casper Terho, maar verzilverde zijn strijdlust nadien via de koppende Silva en de afscheidnemende D'haene.


Vooral dat laatste deed het Guldensporenstadion opleven. Kristof D'Haene is al sinds 2015 bij de club, maar speelde tegen Union zijn laatste wedstrijd. Dat hij bij de 2-1 zelf een strafschop forceerde om hem nadien - in twee tijden - om te zetten, zorgde voor een staande ovatie.

Toch was dit alles slechts een voorbode op de heropleving van Union.


Nadat zijn ploeg ook in het begin van de tweede helft duidelijk op zoek was naar zichzelf, zorgde Karel Geraerts voor een schokeffect. Op het uur voerde de trainer van Union een vierdubbele wissel door.


Sterkhouders als Boniface en Lazare moesten vanop de bank toekijken hoe hun ploegmakkers opeens het vuur weer aanwakkerden. In een bitsige en snelle slotfase herademde Union helemaal.


De owngoal van Watanabe na een dik uur was het startschot van de remontada. Amper vijf minuten later zorgde Terho met zijn tweede van de avond voor de voorsprong en Adingra zorgde na defensief dwalen uiteindelijk voor de doodsteek.


Union laat zo toch geen kostbare punten liggen met het oog op de Champions' play-offs. Voor Kortrijk was het een afscheid in mineur, maar anderzijds was er ook opluchting omdat het - zoals zijn buren uit Waregem - niet meer moest vechten om behoud.

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 33. EINDE: 2-4! Een wedstrijd met twee gezichten. Kortrijk leek lang op weg om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten, maar na een uur draaide een mak Union de knop om. Met een ultieme remontada verzekerden de bezoekers zich alsnog van een kostbare driepunter met het oog op de nakende Champions' play-offs. .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Christalino Atemona erin, João Silva eruit
 5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Martin Regali erin, Kristof D'Haene eruit
 6. tweede helft, minuut 85. Doelpunt UNION: 2-4! Adingra dient Kortrijk de doodsteek toe. Silva speelt de bal pardoes in de voeten van Adingra, die zomaar de 4-2 tegen het net kan leggen. Dan toch een afscheid in mineur voor Kortrijk. .
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Simon Adingra van Union. 2, 4.
 8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Billel Messaoudi erin, Stjepan Loncar eruit
 9. tweede helft, minuut 78.
 10. tweede helft, minuut 75. Kortrijk heeft na de remontada van Union toch een stevige tik van de molen gekregen. De thuisploeg slaagt er niet meer in om een aanval in elkaar te timmeren. Union daarentegen heeft het vuur in zichzelf weer kunnen aanwakkeren. .
 11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Kortrijk, David Henen erin, Oleksii Sych eruit
 12. Gele kaart voor Cameron Puertas van Union tijdens tweede helft, minuut 73
 13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Kortrijk, Massimo Bruno erin, Nayel Mehssatou eruit
 14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Casper Terho van Union. 2, 3.
 15. tweede helft, minuut 71. doelpunt Union: 2-3! Het gaat opeens snel. De stormloop van Union werpt zijn vruchten af. Adingra kan zich knap doorzetten op de linkerflank en schuift het leer voor doel. Daar komt Nilsson ingelopen, maar die stapt knap over de bal - om zo de kans te gunnen aan Terho. Een koud kunstje voor de 19-jarige basisdebutant. .
 16. tweede helft, minuut 70. Doelpunt Union: 2-2! Dan Toch! Union kwam de laatste minuten meer en meer opzetten. Met succes. In een rommelige fase knikt Watanabe - nadat zijn doelman niet helemaal vrijuit ging - de bal in eigen doel. Union herleeft. .
 17. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 67 door Tsuyoshi Watanabe van Union. 2, 2.
 18. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Senne Lynen eruit
 19. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Victor Boniface eruit
 20. tweede helft, minuut 62. Wissel van de wacht. Karel Geraerts heeft genoeg gezien. De trainer van Union doet in een keer een vierdubbele wissel. Sterkhouders als Lynen, Boniface, Kandouss en Lazare vliegen op de bank. Azzouzi, Nilsson, Francois en Puertas moeten het tij keren voor de bezoekers. .