Ga naar de inhoud

Onwaarschijnlijke anticlimax voor KAA Gent, dat plek in top 4 vergooit tegen KV Oostende

 1. 42' - Geel - Cameron McGeehan
 2. 22' - Geel - Tatsuhiro Sakamoto
 1. 90+5' - Geel - Fraser Hornby
 2. 90+5' - Geel - Alessio Castro-Montes
 3. 90' - Verv. Sieben Dewaele door Alfons Amade
 4. 88' - Doelpunt - Nick Batzner (1 - 2)
 5. 79' - Verv. Siebe Wylin door Kelvin Arase
 6. 78' - Geel - Kamil Piatkowski
 7. 77' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 1)
 8. 76' - Verv. Gift Emmanuel Orban door Laurent Depoitre
 9. 57' - Verv. Matisse Samoise door Bruno Godeau
 10. 57' - Verv. Malick Fofana door Tarik Tissoudali
 11. 57' - Verv. Jordan Torunarigha door Alessio Castro-Montes
 12. 57' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Hong Hyun-seok
 13. 52' - Doelpunt - Fraser Hornby (0 - 1)
52'goalFraser Hornby0 - 1
77'goalHugo Cuypers1 - 1
88'goalNick Batzner1 - 2

Geen Champions' Play-offs voor AA Gent. De Buffalo's hadden nochtans alles in eigen handen, maar een bevrijd KV Oostende kwam zowaar met 1-2 winnen in de Ghelamco Arena. Cuypers kon nog milderen na de openingstreffer van Hornby, de nederlaag kon niet vermeden worden. In het ultieme slot bezorgde Bätzner het al gedegradeerde Oostende alsnog de zege.

Gent - Oostende in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Hugo Cuypers (zijn 20e van het seizoen) gaat Gent nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende 2-1. Het is echter Bätzner die de Buffalo's knock-out mept in het ultieme slot.
 
 • Man van de match: Tatsuhiro Sakamoto liet zich opmerken met heel wat kwieke dribbels. Dat gaf KV Oostende op enkele moeilijke momenten dan toch af en toe wat ademruimte.
 
 • Opvallend: KV Oostende had voor vandaag al 14 keer niet gewonnen op verplaatsing. Aan die negatieve reeks kwam in de Ghelamco Arena een einde. Gent ziet dan weer de ongeslagen reeks van 6 competitiewedstrijden teniet gedaan worden.

KV Oostende verrassend op voorsprong

"Oostende kan ontspannen voetballen. We gaan goed moeten zijn om hen opzij te zetten." Het bleken profetische woorden van Hein Vanhaezebrouck voor de wedstrijd. Het al gedegradeerde KV Oostende leek wel bevrijd te voetballen. Toch was de eerste grote kans voor de Buffalo's. Hugo Cuypers werd het straatje in gestuurd, maar de topschutter liet de wenkende kans liggen.


Het sein voor KV Oostende om de neus aan het venster te steken. Tot twee keer toe moest Paul Nardi de meubelen redden voor Gent. Eerst op een poging van Sakamoto, een minuutje later op een schot van Hornby. Vanop de tribunes van de Ghelamco Arena weerklonken aan de rust enkele fluitconcerten.


Was het de vermoeidheid na een Europese wedstrijd of onderschatting? Feit was dat Gent vandaag absoluut niet op de afspraak was. De achterstand die in de lucht hing, kwam er uiteindelijk wel. Hornby nam het leer prima op de slof en kon Nardi dan toch eens kloppen: 0-1. In de Ghelamco Arena geloofden ze hun ogen niet.

Gent eindigt met tien na blessure Depoitre

Vanhaezebrouck schudde zijn troepen dan maar wakker met een vierdubbele wissel. Met onder meer Tissoudali en Hong tussen de lijnen moest het op aanvallend vlak wat vlotter verlopen. De gelijkmaker kwam er dan toch. Kums zette zich goed door en bracht het leer voor doel: Cuypers kon dan ook niet meer missen. 


Gent ging nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende 2-1, maar zag de ingevallen Depoitre afhaken met een blessure. Zo moesten de Buffalo's de wedstrijd met tien afhaspelen, want alle wissels waren al opgebruikt. Het was dan ook niet Gent, maar wel Oostende dat kon scoren. Na balverlies achterin bij de thuisploeg kon Bätzner de 1-2 maken.


De troepen van Vanhaezebrouck moeten zich nu opladen voor de Europe Play-offs. Voor het gedegradeerde KV Oostende zit het seizoen erop.

Cuypers: "We waren niet goed genoeg"

 • Hugo Cuypers (KAA Gent): "We wilden de wedstrijd zo snel mogelijk naar ons toe trekken. We begonnen nochtans niet slecht, maar misten onze eerste kans. Daarna laten we Oostende wat in de wedstrijd komen. We verliezen de controle op de wedstrijd. De tweede helft was niet veel beter. We hadden Oostende zonder druk verwacht. Maar we moesten gewoon naar onszelf kijken en vandaag waren we niet goed genoeg."

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 23. Einde. De Europe Play-offs, dat is het zware verdict voor AA Gent. De Buffalo's kwamen in de tweede helft wel nog op gelijke hoogte na een treffer van Cuypers. Op het einde zorgde Bätzner nog voor de 1-2. Gent beëindigt de reguliere competitie op een vijfde plaats.  .
 2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 3. Gele kaart voor Fraser Hornby van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 95
 4. Gele kaart voor Alessio Castro-Montes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
 5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Oostende, Alfons Amade erin, Sieben Dewaele eruit
 7. tweede helft, minuut 88. Bätzner met de genadeslag: 1-2 Oostende! Boeken toe voor Gent? Zo ziet het er toch naar uit. Piatkowski laat zich verrassen zodat Arase het leer goed voor doel kan brengen. Bätzner staat op de goede plek om de 1-2 in doel te tikken. De Champions' Play-offs zijn zo ver weg voor Gent.  .
 8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Nick Batzner van KV Oostende. 1, 2.
 9. tweede helft, minuut 85. Gent met tien. De wedstrijd zit er al op voor Depoitre. Die kan niet meer voort zodat Gent nog met tien op zoek moet gaan naar de zege. .
 10. tweede helft, minuut 82. Opmerkelijk: Depoitre tast naar zijn enkel en heeft verzorging nodig. Vanhaezebrouck heeft zijn vijf wissels al opgebruikt.  .
 11. tweede helft, minuut 81. 1-1 of 2-1, het is een wereld van verschil voor Gent. De Buffalo's hebben nog één doelpunt nodig om zeker te zijn van de vierde plaats. Kunnen ze de winst nog over de streep trekken in het ultieme slot? .
 12. tweede helft, minuut 79. Gent op zoek naar de 2-1. De ruimtes worden groter en groter en daar kan Gent bijna van profiteren. Tissoudali gooit er nog zijn lijf en leden voor, maar kan niet goed genoeg bij een voorzet vanop de linkerkant.  .
 13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Kelvin Arase erin, Siebe Wylin eruit
 14. Gele kaart voor Kamil Piatkowski van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 78
 15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Hugo Cuypers van KAA Gent. 1, 1.
 16. tweede helft, minuut 77. Cuypers maakt er 1-1 van! Kan het dan toch nog voor Gent? KV Oostende gaat achterin in de fout zodat Kums het leer goed voor doel kan leggen. Cuypers kan niet meer missen: 1-1.  .
 17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Gift Emmanuel Orban eruit
 18. tweede helft, minuut 75. Plots is KV Oostende nog een keer aartsgevaarlijk. Sakamoto komt op de proppen met een prima dribbel en legt dan goed terug op McGeehan. Die trapt pardoes op zijn ploegmaat Hornby die buitenspel staat. .
 19. Kums mikt op de paal. Gent komt stilaan dichter en dichter bij de gelijkmaker. Kums met een nieuw afstandsschot, dat strandt op de paal. . tweede helft, minuut 71.
 20. tweede helft, minuut 66. KV Oostende komt nog een keer naar de overzijde. Na balverlies van Piatkowski krijgt McGeehan zijn kans. De middenvelder kan het Gentse foutje niet afstraffen.  .