Rode lantaarn Seraing is de speelbal van dartel AA Gent

 1. 45' - Geel - Gift Emmanuel Orban
 2. 18' - Doelpunt - Gift Emmanuel Orban (0 - 1)
 1. 86' - Verv. Sven Kums door Brian Emo Agbor
 2. 86' - Verv. Malick Fofana door Matias Fernandez
 3. 77' - Doelpunt - Hugo Cuypers (0 - 5)
 4. 70' - Verv. Marius Mouandilmadji door Ejaita Ifoni
 5. 70' - Verv. Matisse Samoise door Jens Petter Hauge
 6. 69' - Verv. Gift Emmanuel Orban door Tarik Tissoudali
 7. 69' - Verv. Julien De Sart door Hong Hyun-seok
 8. 67' - Verv. Vagner door Stève Mvoué
 9. 66' - Verv. Sambou Sissoko door Mathieu Cachbach
 10. 62' - Doelpunt - Jordan Torunarigha (0 - 4)
 11. 54' - Doelpunt - Hugo Cuypers (0 - 3)
 12. 52' - Doelpunt - Gift Emmanuel Orban (0 - 2)
54'goalHugo Cuypers0 - 3
62'goalJordan Torunarigha0 - 4
77'goalHugo Cuypers0 - 5

Gent heeft zonder enig probleem gewonnen op het veld van hekkensluiter Seraing, dat nu wel heel dicht bij de degradatie staat. De Buffalo's maakten vijf goals en zagen publiekslieveling Tissoudali voor het eerst sinds juli vorig jaar weer aan het werk.

Seraing - Gent in een notendop

 • Sleutelmoment: Bij 0-1 mag Seraing nog voorzichtig blijven hopen. Wanneer Orban echter vroeg in de tweede helft een cadeautje mag openmaken, is de wedstrijd gespeeld. De Métallos laten zich gewillig naar de slachtbank leiden.
 • Man van de Match: De pot met superlatieven is ondertussen helemaal leeg, maar Gift Orban blijft ons maar verbazen. Met twee goals en een assist had de Nigeriaan alweer een flink aandeel in de ruime overwinning van Gent.
 • Opvallend: Na één helft hadden de Buffalo's al elf hoekschoppen verzameld. Ook de goals vliegen de laatste tijd vlotjes tegen het net: in zijn laatste vier wedstrijden prikte Gent er maar liefst achttien binnen. Waanzinnige cijfers. 

Seraing kan Gent nooit verontrusten

Door het vertrek van Ngadeu en de afwezigheid van Nurio, Piatkowski en Godeau moest Gent-coach Vanhaezebrouck in zijn defensie een ingewikkelde puzzel leggen. Hij had zich de moeite kunnen besparen, want zijn verdedigers kregen tegen een tandeloos Seraing eigenlijk geen werk.

 

Van bij de aftrap koos Gent immers de aanval. Seraing verdedigde zich op zijn eigen zompige veld zo goed en zo kwaad als het kon. Een dik kwartier hielden de Métallos het dankzij een knappe redding van Dietsch én met een dosis geluk vol. Toen belandde de bal in de voeten van Orban, en die kende alweer geen genade.

 

De Buffalo's bleven in de eerste helft op die karige 0-1 steken, maar na de rust liepen ze Seraing onder de voet. Orban kreeg een Luiks geschenk met een strik errond en bood twee minuutjes later zijn spitsbroeder Cuypers de 0-3 aan. Werkloze verdedigers Okumu en Torunarigha zorgden in duet voor de 0-4.

 

Tijd voor de langverwachte terugkeer van Tissoudali, al lag er duidelijk nog wat stof op zijn toverschoentjes. Hoe hard hij ook probeerde, scoren zat er niet in. Cuypers wist dan weer wel zijn tweede van de avond te maken. Met achttien doelpunten is hij nu alleen topschutter in de Jupiler Pro League.

 

Gent doet, mede door de nederlaag van Westerlo, een uitstekende zaak in de strijd om het laatste ticket voor de Champions Play-offs. Boven Seraing pakken zich steeds donkerdere onweerswolken samen. Een verlengd verblijf in eerste klasse lijkt inmiddels onmogelijk geworden.

"Sterk wat we hier neergezet hebben"

 • Gérald Kilota blies zijn wangen bol na afloop. "We hebben kinderlijke fouten gemaakt", vond de middenvelder van Seraing. "Als we geconcentreerd zijn, kunnen we die tegengoals vermijden. Ik kon de verslagenheid voelen na de 0-2. We konden niet terugslaan. Na wat we vandaag hebben laten zien, zou ik liegen als ik zeg dat ik nog in de redding geloof", lachte hij groen.
 • Hugo Cuypers klonk uiteraard een pak positiever. "Het was heel sterk wat we hier op een moeilijk veld neergezet hebben. Leuk dat er zoveel supporters zijn meegekomen. Veel ploegen hebben hier al punten laten liggen, dus chapeau aan heel onze ploeg", glunderde de Gentse spits, die nu alleen topschutter is. "Dat is een mooie persoonlijke beloning. Ik hoop op het einde van de competitie nog steeds topschutter te zijn."
 • Ook voor Tarik Tissoudali was het een heuglijke dag. "Maandenlang heb ik alles gegeven om zo sterk mogelijk terug te komen. Ik ben hartstikke blij en dankbaar dat ik mag voetballen. Ik had nog nooit een heel erge blessure gehad." Natuurlijk was het balgevoel nog niet helemaal terug. "Ik had een goal kunnen maken. Maar eenmaal er eentje in vliegt, gaan ze er achter elkaar in", klonk het zelfzeker.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 91. Afgelopen! Gent heeft Seraing op een drassig veld helemaal overklast. Orban, Cuypers en Torunarigha schoten de Buffalo's naar een duidelijke 0-5. .
 2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 90. Elders staat Westerlo op achterstand. Goed nieuws voor Gent in de race voor de Champions Play-offs. Ondertussen poeiert Tissoudali nog eens naast. .
 4. tweede helft, minuut 88. Jammer voor Tissoudali. Tissoudali mag helemaal alleen op Dietsch af, maar twijfelt te lang. Zijn wippertje blijft hangen, terwijl hij altijd breed moet spelen. Gebrek aan ritme ongetwijfeld. .
 5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Brian Emo Agbor erin, Sven Kums eruit
 6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Matias Fernandez erin, Malick Fofana eruit
 7. tweede helft, minuut 85. Jonkies Agbor en Fernandez krijgen speelminuten bij Gent. .
 8. tweede helft, minuut 84. Seraing mag in het slot wat verder op het veld doordringen. Veel overtuiging zit er niet in bij de thuisploeg, Nardi kan een voorzetje van Cachbach oprapen. .
 9. tweede helft, minuut 81. Bijna heeft Cuypers zijn hattrick beet! Deze keer kan hij zijn kopstoot niet genoeg kracht meegeven. .
 10. Pandoering. 0-5 is de zwaarste thuisnederlaag van Seraing dit seizoen. In augustus kwam Genk hier nog met 0-4 winnen. . tweede helft, minuut 80.
 11. tweede helft, minuut 78.
 12. tweede helft, minuut 78. Nog eens Cuypers! Cuypers verstevigt zijn leidersplaats! De topscorer kan de voorzet van Odjidja ongehinderd voorbij Dietsch knikken. Dan toch weer wat doorgedrukt. .
 13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Hugo Cuypers van KAA Gent. 0, 5.
 14. tweede helft, minuut 76. Gent duwt voorlopig niet echt meer door. .
 15. tweede helft, minuut 74. Métallos veroordeeld? Als Eupen morgen wint van Anderlecht, is Seraing mathematisch gedegradeerd. Er is sowieso een mirakel nodig om deze ploeg nog te redden. .
 16. tweede helft, minuut 72. Tissoudali is nog wat roestig. Zijn eerste dribbel loopt spaak, en hij heeft ogenschijnlijk nog wat schrik om zich te zetten. .
 17. tweede helft, minuut 71.
 18. tweede helft, minuut 71. Eindelijk is hij daar weer, de Gentse publiekslieveling. Bert Sterckx.
 19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij RFC Seraing, Ejaita Ifoni erin, Marius Mouandilmadji eruit
 20. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KAA Gent, Jens Petter Hauge erin, Matisse Samoise eruit