Jupiler Pro League - speeldag 28 - 04/03/23 - 16:01
    73'
    Youssouph Badji
    0 - 1
    73'

Charleroi is met de drie punten gaan lopen in het Guldensporenstadion. Een slappe hap voor de rust werd goedgemaakt met een boeiende tweede helft, waarin Kortrijk veel kansen had, maar ze verzuimde af te maken. Charleroi trof wel raak via Badji en duikt voorlopig de top acht in. Kortrijk mist de kans om een nieuwe stap richting behoud te zetten.

KV Kortrijk - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Kortrijk is baas na de rust en verzamelt kans na kans. Twintig minuten voor tijd krijgt Avenatti dé mogelijkheid op de 1-0, maar de Uruguayaan kopt van dichtbij naast. Een misser die de thuisploeg zuur zal opbreken.

• Man van de match: De spanning in de partij was zaterdag niet evenredig met de spelkwaliteit in het Guldensporenstadion. Langs beide kanten sprong niemand er echt bovenuit.

• Klassement: Charleroi duikt voor het eerst sinds lang de top acht van de stand in. Zowel Cercle Brugge als Anderlecht kunnen dit weekend wel nog over de Carolo's wippen. Kortrijk blijft onderin hangen op vier punten boven de rode zone.

Charleroi doet wat Kortrijk niet kan: scoren

Met het eind van de reguliere competitie stilaan in zicht, had Charleroi zich de voorbije weken opgeworpen als play-offkandidaat. Een nieuwe zege zou die top 8-ambities kracht bijzetten, al moest het dan wel zien af te rekenen met Kortrijk.

In de eerste helft stelden beide teams zich afwachtend op, wat resulteerde in een slappe hap. Bayo en Stulic staken namens de bezoekers de neus aan het venster, de thuisploeg stelde daar maar weinig tegenover.

Kortrijk - dat het degradatiespook nog niet helemaal heeft kunnen afschudden - besefte dat het beter moest en ging gretig de tweede helft in. Het verzamelde heel wat mogelijkheden, maar Avenatti - de exponent van de Kortrijkse inefficiëntie - kopte dé kans op de 1-0 van dichtbij naast.

Een uitgekookt Charleroi deed vervolgens wat het de voorbije weken al vaker deed: profiteren. Mbenza bediende invaller Badji, die van dichtbij de winnende treffer over de doellijn kreeg. Een slotoffensief kreeg Kortrijk niet meer in mekaar gebokst.

Charleroi mag zo voor het eerst sinds lang nog eens de top acht bewonen. Kortrijk mist op zijn beurt de kans om een nieuwe stap richting behoud te zetten. De rode zone is slechts vier punten verwijderd voor KVK.