KV Kortrijk staat met twee benen in degradatiestrijd na nederlaag tegen STVV

  1. 45+4' - Own goal - Tom Vandenberghe (1 - 0)
  2. 45+4' - Gemiste strafschop - Gianni Bruno
  3. 45+2' - Geel - Stjepan Loncar
  4. 29' - Geel - Aboubakary Koita
  1. 88' - Verv. Shinji Okazaki door Mory Konaté
  2. 84' - Geel - João Silva
  3. 82' - Verv. Stjepan Loncar door Martin Regali
  4. 80' - Verv. Gianni Bruno door Fatih Kaya
  5. 76' - Geel - Billel Messaoudi
  6. 70' - Verv. Nayel Mehssatou door Billel Messaoudi
  7. 66' - Verv. Martin Wasinski door Dion De Neve
  8. 60' - Verv. Daichi Hayashi door Taichi Hara
  9. 52' - Geel - Faïz Selemani
  45+4'own goalTom Vandenberghe1 - 0

  Een punt voor Eupen en een zege voor Seraing waren het begin van een slechte zaterdagavond voor KV Kortrijk. Op het veld van STVV werd het allemaal nog erger. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, werd beslist door een penalty die enkel door de rug van KVK-doelman Vandenberghe in doel belandde. STVV staat gedeeld zevende en lijkt zo goed als gered.

  Sint-Truiden - Kortrijk in een notendop

  • Sleutelmoment: Koita lijkt vlak voor de rust met een schwalbe een domme tweede gele kaart te pakken, maar de VAR grijpt in. STVV krijgt in de plaats van een uitsluiting een strafschop, die Bruno met veel geluk omzet.

  • Man van de Match: Aboubakary Koita was de enige die in het Daio Wasabi Stayen Stadium voor wat peper zorgde in een slap smakende wedstrijd. Hij lokte een strafschop uit en pakte kort na de rust uit met een geweldige rush.

  • Opvallend: Eigenlijk stond het in de sterren geschreven dat er weinig gescoord zou worden. Beide coaches benadrukten op voorhand het belang van een clean sheet en drie van de vijf voorgaande onderlinge confrontaties op Stayen eindigden op de 0-0 die ook deze match verdiende.

  • Nog opvallend: Er komt een einde aan een knappe Kortrijkse reeks. KVK had in zijn voorgaande twaalf uitduels telkens minstens één keer weten te scoren, de langste actieve reeks van alle eersteklassers.

  Knullige penalty beslist over winst en verlies

  Kortrijk was nochtans niet slecht begonnen. Het vele balbezit van de bezoekers leidde echter zelden tot gevaar, een euvel dat hen de hele avond parten speelde. Guèye kopte een precies afgemeten voorzet van D'Haene over en wat later moest Schmidt een krul van Kadri uit de winkelhaak zweven. Daarmee hadden we de kansen van KVK gehad.

   

  Sint-Truiden stelde daar nog minder tegenover. Enkel Koita kreeg het in aantal beperkte publiek aan het juichen met zijn acties. Bij Kortrijk leunden ze voor de creatieve ingevingen op Selemani. Die dacht een strafschop te verdienen nadat Teixeira in zijn veter was blijven haken, maar scheidsrechter Vergoote zag daar geen graten in.

   

  Vlak voor de rust moest Vergoote een andere knoop doorhakken. Hij was vast van plan om Koita voor een schwalbe met een tweede gele kaart weg te sturen, maar na het bekijken van de beelden bedacht hij zich: strafschop voor STVV. Bruno trof de lat, maar de bal kaatste via de rug van de onfortuinlijke Vandenberghe toch tegen het net.

   

  In de tweede helft kon Kortrijk de frustraties niet omzetten in kansen. Sint-Truiden sloot de weg naar doel hermetisch af en het gebrek aan ideeën bij de Kerels werd pijnlijk duidelijk. Diep in de toegevoegde tijd ranselde Vandenberghe zelfs nog een lekker schot van Reitz uit de bovenhoek.

   

  STVV wipt opnieuw naar een plekje in de  Europe play-offs, terwijl Kortrijk het weer benauwder krijgt in de degradatiestrijd.  Eupen en Seraing naderen en morgen speelt een steeds sterker ogend Zulte Waregem nog, zij het wel op het veld van Union.

  Koita: "Ik dacht: "What the fuck?""

  Aboubakary Koita beschreef op zijn eigen manier de strafschopfase. "Ik zag een mannetje komen en ik ging er voorbij en hij gaf mij een tikje. Hij raakte de bal niet. Dat is gewoon penalty, maar ik zag dat de scheids een gele kaart vasthad. Ik dacht; "What the fuck?" Toen zei hij dat hij ging kijken en ik zei: "Doe maar!""
   
  Een makkelijke avond was het zeker niet voor STVV en Koita. "We moesten veel achter de bal lopen en veel werken voor de ploeg. Achteraan zitten we krap, maar als ploeg staan we er." Dat betekent ook dat Koita minder kan flitsen. "Het vraagt veel inspanningen. Ik moet mijn momenten dus kiezen, anders houd ik het geen negentig minuten vol."

  D'Haene: "Het is wéér tegen ons"

  Kristof D'Haene liet zijn licht uiteraard schijnen op de betwistbare fase aan de overkant. "Selemani komt voor de verdediger en die stapt op zijn voet. Dat is duidelijk op de beelden te zien, zijn schoen is zelfs kapot. De scheids gaat zelfs niet kijken bij de VAR. Dat snap ik niet."

   

  "Dat is toch wel een beetje een ergernis. Het is wéér tegen ons, wéér tegen Selemani. Op den duur snap je het niet meer. Aan de andere kant gaat hij wel kijken. Daar is wel contact, maar Koita loopt er met zijn been tegen."

   

  Het blijft voor Kortrijk knokken tegen de degradatie. "Dat is heel zuur, maar we kunnen het niet meer veranderen. Het wordt een strijd. Ik zou alles geven voor deze club, maar ik denk dat dat voor de rest van de ploeg ook geldt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde! Sint-Truiden sluit een bijzonder zwakke wedstrijd af als winnaar. Dankzij een vreemde strafschop van Bruno smeert het Kortrijk een vervelende nederlaag aan. .
  3. Geen 2-0! Vandenberghe kopieert de schitterende redding van Schmidt in de eerste helft en ranselt de plaatsbal van Reitz uit de bovenhoek. . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 94. De zieke Hollerbach staat op van de bank. Hij voelt toch wat spanning, ook al gaat de defensie van Sint-Truiden erg volwassen om met de bescheiden Kortrijkse druk. .
  5. tweede helft, minuut 92. Omhaal van Avenatti. Altijd bijzonder om een lange, stijve man als Avenatti iets acrobatisch te zien proberen. Zijn omhaal valt met een boogje over het doel. .
  6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. Als er in de toegevoegde tijd niks verandert, wipt STVV de Europe play-offs in en zakt KVK naar de laatste veilige plaats. .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Mory Konaté erin, Shinji Okazaki eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Een achterwaartse kopbal van Guèye valt in de armen van Schmidt. Gevaar kan je dit niet noemen. .
  10. tweede helft, minuut 84. Storck ziet ook dat er iets nodig is om zijn ploeg meer bijtkracht te geven. Hij gooit Regali in de strijd en zo liggen eigenlijk zo goed als al zijn aanvallende troeven op tafel. .
  11. Gele kaart voor João Silva van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 84
  12. Kaya op de paal. Kaya negeert de volledig vrije Hara en knalt tegen de paal. Een doelpunt had toch niet geteld, want ook hier is sprake van buitenspel. . tweede helft, minuut 83.
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Kortrijk, Martin Regali erin, Stjepan Loncar eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Kortrijk probeert wel, maar tot een kans komt het niet. Stef Wijnants.
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Fatih Kaya erin, Gianni Bruno eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Bruno zal vandaag geen elfde goal achter zijn naam krijgen. Hij wordt in het slot vervangen door Kaya. .
  17. tweede helft, minuut 79. Veel overtredingen. Reitz moet hordenlopen over een wilde tackle en maait dan zelf de twee benen van Messaoudi weg. Een gebrek aan strijd is er zeker niet. .
  18. Gele kaart voor Billel Messaoudi van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 75. Ondertussen zijn we op een kwartier van het einde. Het niveau na de rust is niet om over naar huis te schrijven. .
  20. tweede helft, minuut 72. Messaoudi lost Mehssatou af. Weinig verschil qua naam, maar misschien heeft het wel invloed op het wedstrijdverloop. .