Een topper om snel te vergeten: Antwerp en Club Brugge komen niet tot scoren

  1. 8' - Geel - Denis Odoi
  1. 89' - Verv. Kamal Sowah door Roman Jaremtsjoek
  2. 80' - Verv. Mats Rits door Casper Nielsen
  3. 76' - Geel - Raphael Onyedika
  4. 75' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Anthony Valencia
  5. 71' - Geel - Brandon Mechele
  6. 66' - Geel - Noa Lang
  7. 62' - Geel - Ritchie De Laet
  8. 54' - Geel - Tajon Buchanan

  Een langgerekte geeuw. De topper tussen Antwerp en Club Brugge draaide uit op een anticlimax. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, zelfs kansen vielen er amper te noteren. Ritchie De Laet knalde de beste in de slotminuten net naast. Genk en Union krijgen straks de kans om uit te lopen.

  Antwerp - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een wedstrijd waarin de kansen op één hand te tellen zijn komt Antwerp in de extra tijd alsnog dicht bij de winst. De Laet haalt in één tijd uit op een voorzet van Kerk en ziet zijn volley nipt over de lat zoeven. Club komt met de schrik vrij.

  • Man van de match: Ritchie De Laet zorgde mee voor een opnieuw erg solide defensief blok bij Antwerp en deed ook offensief zijn duit in het zakje. Hij schotelde Balikwisha al vroeg in de wedstrijd een fraaie kans voor en snuffelde in de slotfase tot twee keer toe aan de 1-0.

  • Opvallend: 12 clean sheets na 24 speeldagen, geen enkele ploeg in 1A doet beter dan Antwerp. The Great Old incasseerde dit seizoen nog maar 23 goals, alleen Genk doet net iets beter met 20 tegentreffers. Bij Club slikten ze al 29 stuks.

  Topper maakt naam niet waar

  Ook in zijn zesde wedstrijd als Club-coach bleef Scott Parker schuiven met de pionnen. Achteraan werden Mata en Boyata ingewisseld voor Hendry en Mechele, terwijl er door de blessures van Jutgla en Skov Olsen ook vooraan gesleuteld moest worden. Bij Antwerp loste Stengs zijn landgenoot Janssen af op het strafbankje, terwijl nieuwkomer Keita meteen een basisplaats kreeg. 

  Wie met hoge verwachtingen naar het Bosuilstadion afgezakt was, kwam bedrogen uit. De wedstrijd bleek enkel op papier een topper. Veel middenveldspel, geen dreiging vooruit. Mignolet moest in de eerste helft maar één keer actie komen op een schot van Muja, na knullig balverlies van Odoi. Het Brugse gevaar beperkte zich tot een afgeblokte volley van Vanaken.

  De tweede helft bleef in hetzelfde bedje ziek. Club grossierde in gele kaarten in plaats van kansen en ook Antwerp kon nauwelijks voor dreiging zorgen. Enkel Janssen kon even de vuisten van Mignolet testen, Ekkelenkamp claimde in de herneming tevergeefs en onterecht een penalty na een duel met Mechele.

  Pas in de slotfase kwam Antwerp wat meer opzetten. De Laet kreeg de bal aan de tweede paal net niet goed onder controle op een doorgekopte hoekschop, Mignolet hield Club overeind met bijzonder alerte reactie. In de extra tijd snuffelde De Laet nog eens aan de 1-0. Hij haalde in één tijd uit op een voorzet van Kerk, maar zag zijn volley nipt over doel zoeven. 

  Parker: "Clean sheet is stap in de goede richting"

  • Vincent Janssen (Antwerp): "Ik denk niet dat de verdedigers baas waren over de aanvallers. Uiteindelijk hebben we wel wat kansen gecreëerd. We zijn rechtstreekse concurrenten. Als het 0-0 blijft, dan wil je die wedstrijd ook niet meer verliezen en ga je ook niet te veel risico's meer nemen. Er waren niet veel kansen, maar wij hadden er toch meer dan Club. Soms moet je ook wat geluk hebben. Dat schot van De Laet had het kunnen zijn, dat was een heel mooi doelpunt geweest. Jammer genoeg was het net niet."

  • Scott Parker (trainer Club Brugge): "Al bij al ben ik tevreden met dit resultaat. We kunnen hier veel positieve zaken onthouden, onder meer eindelijk nog eens een clean sheet. We wisten dat dit een wedstrijd was die op details zou beslist worden. Dat bleek ook, het lag vandaag heel dicht bij elkaar. We moeten zeker nog progressie maken, maar een clean sheet pakken in een moeilijke uitwedstrijd is zeker een stap in de goede richting. We hebben als team goed verdedigd en amper kansen weggegeven. Jammer genoeg konden we ook zelf weinig creëren, dat moet zeker nog beter."

  • Mark van Bommel (trainer Antwerp): "Ons plan klopt al het hele seizoen. Vandaag kregen we geen schot op doel en dat is niet de eerste keer. Alleen moet je dan wel voor het doel van Mignolet het juiste moment vinden. We hadden kansen met Balikwisha, Kerk, Janssen en De Laet op het einde. Dat zijn wel momenten waarop je kan scoren en we krijgen niks tegen. De ploeg staat er gewoon, ze werken ook allemaal voor elkaar. We hadden wel te weinig mogelijkheden en Club was bijzonder gevaarlijk in standaardsituaties. In het spel hebben we hen redelijk geneutraliseerd. Natuurlijk wil je graag domineren en kansen uitspelen, maar dit is natuurlijk wel Club Brugge."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Een flauwe topper krijgt de uitslag die het verdient, een 0-0-gelijkspel. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en konden amper voor doelgevaar zorgen. In de slotfase kwam De Laet wel nog tot twee keer toe dicht bij de 1-0. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Odoi mikt op Butez. Zowaar nog een kans voor Club. Odoi krijgt de eerste bal tussen de palen van Club in de tweede helft, maar Butez pareert zijn schot. .
  4. tweede helft, minuut 93. We zijn halfweg de 5 minuten extra tijd. Zit het venijn in de staart? .
  5. tweede helft, minuut 91. De Laet mikt over. Antwerp snuffelt nog aan de 1-0! Kerk zet zich door in de zestien en schildert de bal op de voet van De Laet. Die haalt in één tijd uit en ziet zijn schot rakelings over doel zoeven. Hier komt Club bijzonder goed weg. .
  6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Roman Jaremtsjoek erin, Kamal Sowah eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Parker probeert nog iets met de inbreng van Jaremtsjoek. Hij lost de toch wel ontgoochelende Sowah af. .
  9. tweede helft, minuut 88. Het is echt een wedstrijd om op een 0-0-gelijkspel te eindigen. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 87. De laatste vijf minuten reguliere speeltijd zijn ingegaan. Krijgen we nog wat te zien op de Bosuil of blijft het bij een troosteloze 0-0? .
  11. tweede helft, minuut 81. Mignolet reageert alert. Toch even alle hens aan dek bij Club bij een hoekschop voor Antwerp. De bal komt aan de tweede paal bij de verraste De Laet. Mignolet grijpt gepast in en smoort het gevaar in de kiem. .
  12. tweede helft, minuut 80. Janssen mikt naast. Na balverlies van Vanaken gaat het snel naar Janssen. Hij waagt zijn kans met een verre knal, maar zijn afgeweken schot gaat naast. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Casper Nielsen erin, Mats Rits eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Einde wedstrijd voor Rits, hij wordt naar de kant gehaald voor Nielsen. Kan hij nog wat schwung brengen bij Club? .
  15. tweede helft, minuut 77. Kerk mist precisie. Plots een snelle omschakeling bij Antwerp. Kerk heeft ruimte in de zestien en probeert het met een plaatsbal, maar zijn vizier staat niet op scherp. Mignolet ziet de ongevaarlijke poging over doel gaan. .
  16. tweede helft, minuut 76. Ook Onyedika pakt geel. Onyedika is de volgende die een gele kaart pakt. Hij wordt terecht bestraft voor een stevige tackle op Janssen. .
  17. Gele kaart voor Raphael Onyedika van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 76
  18. tweede helft, minuut 75. Van Bommel grijpt in bij Antwerp. Valencia wordt tussen de lijnen gedropt, voor Balikwisha is de wedstrijd voorbij. .
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Anthony Valencia erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  20. Gele kaart voor Brandon Mechele van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 71