Knullig eigen doelpunt en fenomenale Butez bezorgen Antwerp gevleide zege in Eupen

  1. 42' - Geel - Boris Lambert
  2. 20' - Geel - Jan Král
  3. 16' - Geel - Isaac Christie-Davies
  1. 90+3' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Gaston Avila
  2. 89' - Verv. Gary Magnée door Lorenzo Offermann
  3. 81' - Verv. Radja Nainggolan door Birger Verstraete
  4. 78' - Own goal - Boris Lambert (0 - 1)
  5. 76' - Verv. Isaac Nuhu door Tyreek Magee
  6. 72' - Verv. Jerome Deom door Konan N'Dri
  7. 70' - Geel - Smail Prevljak
  8. 62' - Verv. Koji Miyoshi door Anthony Valencia
  9. 62' - Verv. Michael Frey door Vincent Janssen
  78'own goalBoris Lambert0 - 1

  Antwerp heeft met een gevleide zege op Eupen zijn perfecte rapport in de competitie behouden. De Great Old kwam enkele keren goed weg en kreeg de winnende treffer cadeau na een owngoal van Lambert. In het slot verloor Antwerp wel nog smaakmaker Balikwisha, die geblesseerd en in tranen het veld verliet. Diep in de blessuretijd pakte Jean Butez nog uit met twee fenomenale parades.

  Eupen - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Diep in de blessuretijd komt Eupen nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker, nadat het door een owngoal op achterstand was gekomen, maar Jean Butez werkte niet mee. De Franse doelman had een heerlijke kattensprong in huis op de inzet van Kral, niet veel later tikte hij ook nog een kopbal van Offerman van onder de lat uit. 
   
  • Man van de match: Antwerp acteerde voorin inspiratieloos, maar kon wel weer rekenen op zijn sleutelpionnen in de centrale as. Controleur Yusuf verliest amper een bal, Alderweireld verdedigt uiterst solide en doelman Butez redde finaal de meubelen. Die laatste krijgt dan ook deze trofee.
   
  • Statistiek: Met 12 op 12 pronkt Antwerp op kop van de Jupiler Pro League. Het Stamnummer 1 speelde dit seizoen al 8 officiële wedstrijden en kon enkel de eerste niet winnen (0-0 tegen Drita in de Conference League). 

  In deze hittegolf-tijden is het overal warm, maar de laatste weken schijnt de zomerzon toch nog wat feller in Antwerpen. The Great Old was dit seizoen voorlopig foutloos en hoopte in Eupen dat perfecte rapport te behouden.

   

  Maar van een zomerzoete sfeer bij het Stamnummer 1 was er aan de Kehrweg weinig sprake. Antwerp acteerde alsof het een zonneslag had en speelde 90 minuten lang erg weinig klaar.


  Voor de rust kon het één keer echt dreigen, maar Frey trapte van dichtbij op Eupen-doelman Moser. Alderweireld probeerde het dan maar van achter de middenlijn, maar zijn raket landde een meter naast de winkelhaak. 


  Antwerp voetbalde flauw en kwam vlak voor rust nog goed weg: Boterberg floot een strafschop na een fout van De Laet op Charles-Cook, maar de VAR legde het leer uiteindelijk nog buiten de rechthoek.


  Eupen voelde dat er iets te rapen viel en nam na de pauze het commando over. Nuhu zorgde voor een eerste waarschuwing, wat later buffelde Kral de bal met zijn schouder op de deklat. 

  Antwerp juicht en baalt in bewogen slot

  Een ongeïnspireerd Antwerp leek op een brilscore af te stevenen, maar mocht tien minuten voor tijd de voetbalgoden danken: Lambert werkte een voorzet van de goed ingevallen Valencia onhandig in eigen doel.

   

  Het slot had nog heel wat in petto. Antwerp moest een klap incasseren met het uitvallen van man-in-vorm Balikwisha. De winger liep wellicht een spierscheur op in de dij en verliet in tranen het veld.

   

  Een late gelijkmaker zou het feest nog helemaal verpesten, maar gelukkig voor de bezoekers stond ene Jean Butez in doel. Eerst pakte de Franse doelman uit met een heerlijke kattensprong op een inzet van Kral, daarna tikte hij de 1-1 van Offerman nog van onder de lat uit.

   

  Antwerp hield stand en prijkt zo met een 12 op 12 aan kop van de stand. Het trekt met een perfect rapport richting de Europese tweeklapper tegen Basaksehir, al zal in Turkije het spel wel een pak beter moeten.

  Butez: "Leuk om beslissend te kunnen zijn"

  Uitblinker Jean Butez was achteraf blij met de zege. "Het doet goed om de ploeg met die twee reddingen te kunnen helpen", vertelde hij. 

   

  "Het is leuk om beslissend te kunnen zijn, maar We zijn dit seizoen achteraan gewoon heel solide in vergelijking met vorig seizoen. Een derde clean sheet in vier wedstrijden, dat is niet slecht."


  "Het liep vandaag moeilijk, omdat we konden geen hoog tempo konden creëren. Maar het belangrijkste is dat we de drie punten pakken. Na de Europese matchen zit er misschien een klein beetje vermoeidheid in."

   

  "De blessure van Balikwisha op het einde is een groot verlies voor ons. Maar we hebben nu 12 op 12, dat is een uitstekend begin."


  Volgende week trekt Antwerp naar Istanbul voor een Europese confrontatie met Basaksehir. "Onze coach heeft nog benadrukt hoe belangrijk de Europese matchen zijn, daarom hadden we wat voorzichtigheid ingebouwd."

   

  "We concentreren ons vooral op het kampioenschap, dat is het belangrijkste voor ons dit jaar. Maar we willen graag naar de Conference League, daarom moeten we donderdag klaar zijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 102 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 99. Fenomenale Butez redt de meubelen! Het venijn zit in de staart voor Antwerp, dat zijn keeper op de blote knieën mag danken. Kral trapt in de draai, maar Butez duikt de bal uitstekend uit doel. Niet veel later kan Offerman in de scrimmage op doel koppen, maar opnieuw is Butez de held. Wat een slot! .
  3. tweede helft, minuut 96. Balikwisha moet eraf, waardoor met Gason Avila opnieuw een speler kan debuteren bij The Great Old. .
  4. Ai ai, Balikwisha. Smaakmaker Balikwisha gaat neer en grijpt naar de dij. Hij bedekt zijn gezicht en verbijt de pijn. Heeft de winger een spierscheur opgelopen? Met het Europese tweeluik tegen Basaksehir in het vooruitzicht zou dat een stevige aderlating betekenen voor Antwerp. . tweede helft, minuut 94.
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Antwerp, Gaston Avila erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAS Eupen, Lorenzo Offermann erin, Gary Magnée eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Invallers Janssen en Valencia willen de twee op het bord krijgen. De Ecuadoraan legt met een hakje af op de Nederlandse international, die hard op Moser trapt. .
  8. tweede helft, minuut 83. Slecht spelen en toch winnen? Antwerp lijkt ondanks een belabberde prestatie toch op weg naar een 12 op 12, tenzij Eupen met een slotoffensief nog iets rechtrekt. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Birger Verstraete erin, Radja Nainggolan eruit
  10. tweede helft, minuut 80.
  11. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 78 door Boris Lambert van Antwerp. 0, 1.
  12. tweede helft, minuut 78. Lambert helpt Antwerp een handje. Antwerp komt uit het niets op voorsprong, maar heeft daar zelf weinig verdiensten aan. Invallers Ekkelenkamp en Valencia zetten een flukse een-twee op. Die laatste legt de bal terug, waarop Lambert ongelukkig zijn eigen doelman verrast. Een goal in lijn met de wedstrijd, maar Antwerp heeft wel de voorsprong te pakken. .
  13. tweede helft, minuut 77. Gaan we nog een doelpunt zien? Het zit er eigenlijk niet aan te komen. Geert Heremans op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Tyreek Magee erin, Isaac Nuhu eruit
  15. tweede helft, minuut 75. De tijd begint meer en meer te tikken voor Antwerp. De leider heeft nog een dik kwartier om een eerste puntenverlies te vermijden. .
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Jerome Deom eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Nainggolan gooit de bal strak voor doel vanop links. Zijn vrije trap passeert Jan en alleman en kan bijna Moser verrassen, maar die reageert alert.  .
  18. Gele kaart voor Smail Prevljak van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 70
  19. tweede helft, minuut 67. Die weinige dreiging uit de eerste helft vinden we nu nog amper terug bij Antwerp. Eupen had hier de beste kansen en blijft makkelijk overeind. Geert Heremans op Radio 1.
  20. tweede helft, minuut 67.