Ga naar de inhoud
Teuma zorgt voor 2-0.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
47
6
3
1
2
10
8
2
KRC Genk
46
6
2
2
2
10
10
3
Union
46
6
2
2
2
8
8
4
Club Brugge
36
6
2
4
0
10
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
7
3
2
0
1
6
4
2
KRC Genk
5
3
1
0
2
6
4
3
Union
3
3
1
2
0
4
5
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
4
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
4
3
1
1
1
4
4
2
KRC Genk
3
3
1
2
0
4
6
3
Union
5
3
1
0
2
4
3
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
6
7
UnionKRC Genk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jasper Vergoote
stadion
Stade Joseph Marien
toeschouwers
7160

Union werpt zich op als grote uitdager van Antwerp na uppercut aan Genk

 zo 14 mei 2023 21:16
  1. 4' - Geel - Mark McKenzie
  2. 12' - Doelpunt - Christian Burgess (1 - 0)
  3. 34' - Geel - Lazare Amani
  1. 61' - Verv. Simon Adingra door Yorbe Vertessen
  2. 62' - Geel - Daniel Muñoz
  3. 68' - Doelpunt strafschop - Teddy Teuma (2 - 0)
  4. 74' - Geel - Carlos Cuesta
  5. 78' - Verv. Daniel Muñoz door Ángelo Preciado
  6. 81' - Doelpunt - Christian Burgess (3 - 0)
  7. 86' - Verv. Bryan Heynen door Anouar Ait El Hadj
  8. 86' - Verv. Carlos Cuesta door Mujaid Sadick
  9. 90' - Geel - Gerardo Arteaga
  10. 90+2' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
  11. 90+2' - Verv. Lazare Amani door Oussama El Azzouzi
  12. 90+2' - Verv. Teddy Teuma door Cameron Puertas
  13. 90+3' - Verv. Loic Lapoussin door Guillaume François
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 14/05/23 - 18:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Christian Burgess
12'
Christian Burgess
1 - 0
68'
Teddy Teuma
68'
Teddy Teuma
2 - 0
81'
Christian Burgess
81'
Christian Burgess
3 - 0

Union versus Antwerp: wordt dat het grote duel om de titel? De Brusselaars deelden alvast een stevige uppercut uit aan rechtstreekse concurrent Racing Genk door met 3-0 te winnen. Burgess nam twee doelpunten voor zijn rekening, Teuma zette tussendoor een penalty om. Kan Genk nog rechtstaan na deze klap?

Union - Genk in een notendop

Man van de match: De Engelse luchtmacht van Union besliste deze wedstrijd. Christian 'RAF' Burgess vloog twee keer op bijna-identieke manier naar een uitdraaiende corner van Teuma. Achteraan uiteraard ook de sterkste man, zowel fysiek als mentaal. Zeker Paintsil liet zich (opnieuw) vangen.

 

Sleutelmoment: Na rust, bij een 1-0 stand, toont Genk nog wat spirit. Maar dan gaat Boni liggen, krijgt Union een penalty, en trillen de netten voor de tweede keer. Geen recupereren aan, niets aan te doen. Zoals zo vaak doet het tweede doelpunt de deur dicht.

 

Opvallend: Het is al van februari geleden dat Genk nog kon winnen op verplaatsing. Veel te weinig, zo mag en kan je geen kampioen spelen. Afstraffen deed Union vandaag.

Achtervolgers onder mekaar in het Dudenpark, windhonden met Antwerp als haas.

 

De eerste helft in het Dudenpark begon rustig, met Genk dat wel wilde en Union dat hen in de waan liet. Tien minuten vooral middenveldvoetbal, met wederzijdse prikjes.

 

Na 12 minuten was het dan genoeg gespeeld, en vloog de luchtmacht van Union uit. Teuma zwierde zijn corner voor doel, Burgess gebruikte goed het block van Senne Lynen en kopte onhoudbaar voorbij de verraste Vandevoordt.

 

Een veranderde score, een veranderd spelbeeld. Of toch voor tien minuten. Genk probeerde te reageren met Samatta, maar kon Moris niet echt doen zweten. Union controleerde, combineerde, maar creëerde zelf niet zo veel. Boniface testte de reflexen van Vandevoordt, Teuma kon niet genoeg deviëren om veel te bereiken op een listig passje van Boni.

 

Speciale noot voor Paintsil, die zich na Antwerpen ook in Brussel uitgefloten wist door het thuispubliek. Ja, Burgess daagde hem uit, maar opnieuw kan de Genkie zijn emoties niet onder controle houden. Het is emotioneel voetbal van de Limburgers, maar de koelbloedigheid om een titelstrijd te winnen ontbreekt.

Geel feestje

Na rust slachtofferde Vrancken zijn jonkies El Khannous en Oyen, en dat leek op te leveren. Met veel goesting en schwung trokken de bezoekers met nieuwkomers Sor en Tolu naar voren, en dwongen kansen af. Munoz testte Moris met een kopbal voor de grootste kans.

 

Maar Union absorbeerde, zoals zo vaak, meesterlijk, om dan zelf uit te breken en gaf Genk lik op stuk. Ster van het seizoen Boniface werd neergemaaid door Munoz en versierde een penalty. Vergoote zag eerst nog een schwalbe, maar stelde na tv-kijken zijn mening bij. Bal op de stip, een werkje voor Teddy Teuma, met voorspelbaar resultaat.

 

Genk gaf op, en Union duwde door, met sprankelend voetbal. Teddy Teuma, uiteraard hij, toverde, en gaf dan ook nog zijn tweede assist van de avond. Een kopie van doelpunt 1, met Burgess die naar de bal, en de overwinning, dook. 

 

Het had ook nog met 10 tegen 11 kunnen eindigen, als Vergoote streng was geweest. Arteaga trapte na op Lazare, frustratie uiteraard. De mannen in het VAR-kantoor vonden het rood, maar de on-field ref hield voet bij stuk. Opnieuw laat Genk zich zo wel kennen.

 

En zo blijft er de facto maar één jagende windhond meer over. Overklast op zo goed als alle vlakken, mag Genk blij zijn met een mooi seizoen dat heel waarschijnlijk eindigt op de derde plaats. Union is de enige uitdager van Antwerp, en moet in de laatste speeldag naar de Bosuil. 

 

Wel nog nooit zo'n rustige haas gezien.

Senne Lynen: "Gevloekt voor de match"

Karel Geraerts (Union): "Overwinning oogt prachtig, drie keer scoren en clean sheet. Maar belangrijkste zijn de drie punten, tegen een moeilijke tegenstander. Team spirit is het grote verschil met de match tegen Antwerp, dag en nacht vergeleken met vandaag. We hebben gedaan wat moest gebeuren, we mogen niet meer missen na het verlies tegen Antwerp.

 

"Alles kan nog gebeuren op drie speeldagen, maar de supporters en de spelers mogen feesten vandaag. Union staat gekend voor veel emotie. Als je niet geniet van overwinningen, ga je heel eenzaam en ongelukkig achterblijven. "

 

Senne Lynen (Union): "Eén en al euforie nu, maar voor de match hebben we flink gevloekt. We kregen een tikje door het late resultaat van Antwerp. We zijn nu wel terug. Een non-start tegen Antwerp, een zakelijke overwinning op Brugge, vandaag zagen we het echte Union, dat we al lang kennen. Met grinta en kwaliteit hand in hand."

Bekijk de persconferentie en reacties na de match:

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

Het is feesten op het Dudenpark. 3-0 voor één van de drie Brusselse clubs in eerste klasse (volgend jaar toch). Drie keer op stilstaande fases, maar zo mag je ook winnen. Genk verloor het pleit vooral in het hoofd, kon eigenlijk niet al te veel klaarmaken. Burgess, Teuma, Burgess. Afspraak volgende week in de Cegeka Arena.

90+3'

Met de moed der wanhoop nog naar voren. Tolu probeert het nog op corner, klimt het hoogst, maar kopt ook te hoog. Genk uitgeteld, ook voor de titelrace.

90+1'

Niet te zwaar

Geen rood. Arteaga trapte wel echt na, maar geel is genoeg, vindt Vergoote. Geen uitsluiting nodig.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
90'

Antony Moris maakt zich geweldig kwaad. Arteaga krijgt geel voor natrappen op Lazare, maar dat had ook rood kunnen zijn, vindt Moris. De VAR deelt de mening van de doelman, op een manier, en roept Vergoote naar het scherm.

88'
86'

Vertessen probeert ook

En het stopt niet voor Genk, bijna is daar een lekkere goal van Vertessen. Te veel bottom spin op zijn schot, dat zo over zoeft.

83'

De veer is gebroken, de wil is weg. Nonchalant als een kat speelt Union met Genk. Teuma met een heerlijke beweging centraal.

81'

Boeken toe

En drie! De tweede voor Christian Burgess, het is bijna een kopie van de eerste goal. Cuesta laat hem eigenlijk lopen, en de Engelsman duikt de bal met levensverachting tegen de netten. Genk stuikt in elkaar.