7. 76' - Verv. Olivier Deman door Dino Hotic
  8. 79' - Verv. Jean Marcelin door Jesper Daland
  9. 90+3' - Verv. Renaud Emond door Ibe Hautekiet
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 29/04/23 - 18:16

Cercle Brugge en Standard zijn niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel in hun eerste wedstrijd van de Europe Play-offs. Beide ploegen zorgden voor intensiteit en duelkracht, maar doelgevaar was er te weinig.

Cercle Brugge - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een kwartier krijgt Renaud Emond de grootste kans van de wedstrijd. De spits komt oog in oog met de doelman, maar kan niet afwerken en ziet zijn poging voorlangs rollen.

• Man van de match: Tegen je ex-ploeg kan je altijd dat tikkeltje meer. Hugo Siquet toonde zich ijzersterk op zijn rechterflank en hield Donnum volledig uit de partij.

• Statistiek: Standard is ongeslagen in zijn laatste 10 duels op bezoek bij Cercle. 7 keer werd de 0 gehouden.

Emond laat de openingstreffer liggen

Na Gent en Westerlo zijn ook Cercle Brugge en Standard begonnen aan de Europe Play-offs.

Beide ploegen kwamen snedig en intens aan de start. We zagen veel duels en hoge druk. De Luikenaars waren de eersten die tot een grote kans kwamen.

Emond werd goed diep gestuurd en kwam oog in oog met doelman Majecki, maar zijn schot mistte overtuiging en rolde voorlangs.

Ook Cercle kwam een aantal keer gevaarlijk voor de dag, maar het was opnieuw Emond die het dichtste bij de openingstreffer kwam.

Na een aarzeling van de spits in de zone van de waarheid, kon de Brugse verdediging nog redding brengen.

Veel slordigheden, weinig doelgevaar

Ook na de rust kregen we veel duels en intensiteit.

Cercle Brugge kwam een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar Bodart en alert verdedigen van de Luikenaars voorkwamen de voorsprong.

Een kwartier voor het einde wou de thuisploeg graag een strafschop toen Canak een fout leek te maken in een luchtduel met Siquet. Scheidsrechter Verboomen en de VAR zagen er tot de grote woede van het thuispubliek geen graten in.

De slordigheden bleven elkaar opstapelen en beide ploegen kwamen nog maar nauwelijks tot doelgevaar. Een scoreloos gelijkspel was het logische verdict.

Arnaud Bodart: "Een logisch resultaat"

Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We hadden natuurlijk graag gewonnen, maar ik neem genoegen met dit resultaat. We hebben kansen gehad en we hebben hard gestreden.

Christiaan Ravych (Cercle Brugge): "Tegenstanders weten dat wij door onze intensiteit een moeilijke tegenstander zijn. Jammer dat we het vandaag niet halen. We missen misschien wat efficiëntie."

Arnaud Bodart (Standard): "We hebben hard gestreden, maar weinig kansen gehad. Het is volgens mij een logisch resultaat. We hadden natuurlijk graag de drie punten gepakt, maar om hier een punt mee te nemen, is lang niet slecht."

Ronny Deila (trainer Standard): "Het was een heel directe match met veel duels. Ik ben trots op de ploeg. We hadden de meeste kansen en de controle, maar we konden niet scoren. Daar moeten we nog aan werken. Ik neem genoegen met dit punt."

20:07

Einde: 0-0

Geen winnaar in Brugge vanavond. Cercle en Standard hielden elkaar de hele wedstrijd in evenwicht. 0-0 is het logische resultaat.

90+3'
90+2'

Krijgen we nog doelgevaar? Een hoekschop van Standard levert niets op. We voetballen nog één minuut.

90'

89'

Daar was Cercle nog eens! Hotic stuurt een prima balletje naar Ueda. De Japanner wil uithalen, maar wordt nog afgestopt door een broodnodige tackle van Fossey.

86'

Een winnende treffer lijkt momenteel echt niet aan de orde. We zien vooral duels en onzuiverheden.

83'

Het is echt geen mooie match. Er zijn te veel slordigheden van beide ploegen.

Bert Sterckx
79'
77'

Geen strafschop

Opvallend moment! Canak en Siquet vallen een hoge bal in de zestien aan, maar de Standard-speler lijkt zijn timing te missen en haalt Siquet in de lucht onderuit. Verboomen laat spelen en ook de VAR ziet er blijkbaar geen graten in.

76'
74'

Het is een wedstrijd die met strijd zal moeten beslecht worden.

72'

Melegoni probeer het eens van net buiten de grote rechthoek. Zijn bal stuit, maar wordt goed weggewerkt door Majecki.

70'
70'

Dat Canak talent heeft, is wel duidelijk. De jonge Belg begint aan een rush op het middenveld en is drie verdedigers kwijt. Een vierde Bruggeling moet hem foutief afstoppen. Een gele kaart is het terechte oordeel.

70'
69'

De verdedigers halen het voorlopig van de aanvallers. Nu is Dussenne goed aan het opletten. De Belg snoept de bal af van Ueda.