Ga naar de inhoud

Zulte Waregem boekt zege van levensbelang in kelderkraker tegen Seraing, Vossen scoort enige goal

 1. 35' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 0)
 2. 7' - Geel - Ewoud Pletinckx
 3. 7' - Geel - Mikael Dyrestam
 1. 83' - Verv. Dion De Neve door Dion Cools
 2. 81' - Verv. Antoine Bernier door Wagane Faye
 3. 81' - Verv. Ibrahima Cissé door Maïdine Douane
35'goalJelle Vossen1 - 0

Zege van levensbelang voor Zulte Waregem. Essevee heeft de kelderkraker tegen Seraing met het kleinste verschil gewonnen. De bezoekers kregen de beste kansen, maar het was Jelle Vossen die als enige raak schoot. Nadien hield Zulte Waregem, dat nu zes punten voor Seraing staat, de voorsprong bibberend vast tot het laatste fluitsignaal.

Zulte Waregem - Seraing in een notendop:

 • Sleutelmoment: Zulte Waregem komt een 3-tal keer bijzonder goed weg, maar aan de andere kant is het wel van de eerste keer prijs. Vossen maakt er in de rebound 1-0 van, meteen het enige doelpunt van de match.

 • Man van de match: Jelle Vossen keerde terug uit blessure, werkte zich een volledige match uit de naad en maakte ook nog het enige doelpunt. Met 15 doelpunten is de spits van Zulte Waregem gewoon bezig aan een uitstekend seizoen.

 • Opvallend: "Wij zijn de boeren, wij zakken niet", waren de profetische woorden die al voor de wedstrijd te lezen waren in de spionkop van Zulte Waregem. Fraai was het lang niet altijd, maar Essevee lijkt ook volgend seizoen nog van de partij te zijn in 1A.

Seraing vergeet te scoren, Vossen doet dat wel

Met een onvervalste degradatiekraker sloten Zulte Waregem en Seraing de 29e speeldag af. Mits een overwinning konden de Luikenaars zelfs naast Essevee komen in het klassement.

 

De bezoekers begonnen ook complexloos aan de partij en in de aanvangsfase zag Maziz zijn inzet nipt voorlangs gaan. Ook nadien waren de kansen met Mikautadze en Dabila (tegen de paal) voor Seraing.

Zulte Waregem zag af, maar kwam tegen de gang van het spel in wel op voorsprong. Dietsch weerde een schot van Gano, maar in de voeten van de goed gevolgde Vossen die er onverbiddelijk 1-0 van maakte.

 

Na de pauze stond de defensie van de thuisploeg als een huis en Seraing kwam er niet meer doorheen. De beste kansen waren ook nog voor Seck en Doumbia. 

 

Zulte Waregem wint zo zijn eerste wedstrijd in het jaar 2022 en klimt naast Standard op een gedeelde 14e plek in de stand. Seraing blijft voorlaatste en lijkt zich zo te mogen opmaken voor barragematchen tegen het nummer 2 uit 1B.

Vossen: "Dit was een echt degradatieduel"

 • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "De opluchting is bijzonder groot, we moesten deze match gewoon winnen. Deze wedstrijd was dramatisch, gelukkig kunnen we hem wel winnend afsluiten."

  "De manier waarop deed er vandaag niet toe, dit was een echt degradatieduel. Ondanks die slechte wedstrijd ben ik wel ongelooflijk gelukkig met deze zege. Ik had er niet aan willen denken dat we deze match verloren hadden."

 • Gérald Kilota (Seraing): "Het is niet te geloven dat we deze wedstrijd verliezen. We doen tot in het strafschopgebied van de tegenstander alles goed, maar de bal gaat er niet in."

  "We spelen offensief, onze pressing was ook goed. We slikken te makkelijk goals en nu scoren we blijkbaar ook moeilijk. In het spel staan we er, maar dat is het voetbal zeker?"

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 51. Het zit erop! Zulte Waregem doet een gouden zaak in strijd om het behoud en springt nu naar een gedeelde 14e plek met Standard. Seraing blijft voorlaatste en lijkt zich te moeten voorbereiden op barragematchen met het nummer 2 in 1B. Vossen besliste 10 minuten voor rust de partij met andermaal een belangrijke goal. Seraing liet de kansen vooral voor de pauze liggen. .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. Simons prult onrustig aan zijn rode band als coach van Zulte Waregem. De tijd tikt verder in het voordeel van Zulte Waregem. Seraing is niet bij machte om nog een vuist te maken. .
 4. tweede helft, minuut 91. "Wij zijn de boeren, wij zakken niet", is te lezen op een spandoek in de spionkop van Zulte Waregem. Ze zijn in elk geval goed op weg, nog 3 minuten volhouden en een grote stap richting de redding is gezet.  .
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 90.
 7. tweede helft, minuut 90. Applauswissel Vossen. Man van de Match Jelle Vossen gaat naar de kant voor Kutesa. Wat speelde de ex-speler van Genk en Club Brugge toch weer een bijzonder belangrijke rol in de overwinning (?) van Zulte Waregem.  .
 8. tweede helft, minuut 89. Dietsch met de parade. Gano zet Kilota van de bal en lijkt Doumbia de 2-0 aan te bieden, maar het schot van de middenvelder is te slap om Dietsch te kloppen. Gaat Essevee zich deze stevige misser nog beklagen? .
 9. tweede helft, minuut 87. Zulte Waregem is de match aan het uitspelen. Seraing heeft -zeker in de eerste helft- de kansen gehad om te scoren, maar loopt nu al een hele tweede helft op een muur. De tank bij onder meer Mikautadze en Maziz is zo stilaan leeg. .
 10. tweede helft, minuut 85. Maziz gooit nog eens een scherpe voorzet door de pot, in de armen van Bossut. Marius geloofde er ook vol in en loopt het doel in.  .
 11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Dion Cools erin, Dion De Neve eruit
 12. tweede helft, minuut 83. Garcia heeft met Faye en Douane zijn laatste troeven uitgespeeld. Ook Simons brengt vers bloed tussen de lijnen.  .
 13. tweede helft, minuut 82.
 14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij RFC Seraing, Wagane Faye erin, Antoine Bernier eruit
 15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij RFC Seraing, Maïdine Douane erin, Ibrahima Cissé eruit
 16. Redding. Dietsch moet alles uit de kast halen om een kopbal van Vossen nog net uit zijn doelvlak te duwen. Zulte Waregem slaagt er de jongste minuten eigenlijk niet meer in om eruit te komen.  . tweede helft, minuut 80.
 17. tweede helft, minuut 80. De kwieke Maziz zoekt nog maar eens de ruimte in het strafschopgebied van Zulte Waregem, maar komt Derijck tegen op zijn weg. Dit is niet genoeg voor een strafschop.  .
 18. tweede helft, minuut 78. En nog eens Marius! Hij is meteen aanwezig, maar zijn hard schot zoeft voorlangs. Nog een kwartiertje.  .
 19. tweede helft, minuut 75. Verboomen naar de invallers. Vreemd momentje wanneer scheidsrechter Verboomen de wisselspelers van Seraing gaat toespreken. Het is niet meteen duidelijk wat er aan de hand is. .
 20. tweede helft, minuut 73. Marius op Bossut. Bossut gaat goed plat op een gekruist schot van Marius Mouandilmadji. Zeker geen slechte poging van de invaller.  .