Jupiler Pro League - speeldag 24 - 26/01/22 - 18:48
Sory Kaba
0 - 1
Sory Kaba
29'

Zowel Zulte Waregem als OHL heeft het nagelaten om een stap voorwaarts te zetten in de Jupiler Pro League. In een matige partij scoorden beide teams elk een keertje voor de rust. Zo blijven ze kamperen in de onderste regionen van de stand.

Zulte Waregem - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Na minutenlang balbezit en een verdiende openingstreffer van OHL, zette Jelle Vossen vlak voor rust de 1-1 op het bord. Meteen ook goed voor de eindstand in een slordige wedstrijd van beide ploegen.

• Man van de Match: Jelle Vossen was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg en knikte ook de gelijkmaker binnen. Al mag Zulte Waregem Sammy Bossut ook bedanken dat hij alert was in de tweede helft.

• Tacticus van de dag: Marc Brys waagde een gokje door Sory Kaba in de basis te zetten vlak na zijn terugreis van de Afrika Cup. "We zien wel hoelang hij het volhoudt", liet de T1 optekenen. Een goede zet van Brys, want de spits opende de score op het halfuur.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - OHL (1-1)

De nummers 13 en 16 in de stand van de Jupiler Pro League hadden allebei maar een doel: 3 punten pakken met het oog op een stressloos slot van het seizoen.

Zulte Waregem begon goed in het eigen Regenboogstadion. Na kleine kansjes voor de thuisploeg vond het OHL het welletjes en nam de ploeg het balbezit in handen. Veel grote kansen puurde Leuven daar niet uit.

"Dan proberen we het eens in de omschakeling", dacht Mercier vast. Het schot van de Fransman werd nog geweerd, in de herneming kon Kaba wel kappen en afwerken. Een goeie terugkeer voor de spits die tot voor kort op de Afrika Cup vertoefde.

Zulte Waregem schoot wakker. Vlak voor rust legde Gano onzelfzuchtig af tot bij Vossen, die makkelijk zijn 14e van het seizoen binnenknikte.

De tweede helft was een maat voor niets. Bossut was tweemaal alert op afstandsschoten van Shengelia en De Sart en hield zo een puntje thuis. Daar schieten beide ploegen weinig mee op.

Sory Kaba opende de score voor OHL.

De Norre: "Matige grasmat maakte het ons moeilijk"

• Casper De Norre (OHL): "Op een moeilijk bespeelbaar veld was een gelijkspel verdiend. Je gleed makkelijk op de grasmat uit, waar veel zand op lag. Voor een voetballende ploeg zoals wij is dat wat moeilijker, maar we moesten er zelf meer mee doen."

• Timmy Simons (trainer Zulte Waregem): "De jongens hebben opnieuw de energie en de passie getoond om er in elk duel vol voor te gaan. Ze hebben ook Mercier goed uit de match gehouden. Al voetbalden we iets te slordig."

20:38

Ruststand is eindstand: 1-1

De tweede helft in het Regenboogstadion heeft geen doelpunten meer gebracht. Bossut stond twee keer pal op afstandsschoten van de bezoekers. Zulte Waregem had nog een slotoffensiefje in petto, wat voor weinig gevaar zorgde.

In de eerste helft had "joker" Kaba de score geopend op het halfuur. Jelle Vossen maakte vlak voor rust gelijk.

90+3' tweede helft
90+1'

Nog 2 minuten heeft Zulte Waregem om de 3 punten thuis te houden.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'

De Bock neemt een vrije trap voor zijn rekening. De linksachter vindt een gaatje in de muur. Zijn poging belandt uiteindelijk tegen de reclameborden.

87'
85'

Laurens De Bock trapt aan de rand van de zestien. Zijn poging wordt afgeblokt tot grote teleurstelling van de kapitein.

84'

Dompé pakt uit met een versnelling en poeiert de bal voor doel. Gano doet wel een poging om tot bij het leer te geraken, maar komt tekort.

81'

Opnieuw sluipt er afval in het spel bij zowel de thuisploeg als de bezoekers. Wie houdt het hoofd koel in de slotminuten en gaat met de overwinning aan de haal?

80'
76'

Kaba buffelt De Bock omver en brengt de bal voor doel. De lijnrechter vlagt voor een overtreding, maar daar wil scheidsrechter Laforge niets van weten. Tot onvrede bij de thuisploeg.

70'

Zulte Waregem probeert zijn percentage balbezit op te krikken. Verder dan een strijd op het middenveld kwam de thuisploeg nog niet.

67'
64'

Met nog een klein halfuur op de klok vindt Dompé het hoog tijd voor een doelpoging vanwege Zulte Waregem. De flankaanvaller kraakt een halve volley, waarmee de doelman van OHL weinig moeite kent.

61'

De Sart met een knal

Daar is Leuven weer. De bal raakt niet weg bij de thuisploeg. De Sart pikt het leer op en haalt hard uit. Bossut laat zich niet zomaar kloppen.