Ga naar de inhoud

Seraing deelt Beerschot een stevige uppercut uit in de degradatiekraker

RFC Seraing
einde
2-1
Beerschot
  1. 55' - Verv. Musashi Suzuki door Marius Noubissi
  2. 57' - Doelpunt - Youssef Maziz (2 - 1)
  3. 76' - Verv. Mathieu Cachbach door Sami Lahssaini
  4. 78' - Verv. Raphael Holzhauser door Dante Rigo
  Jupiler Pro League - speeldag 24 - 26/01/22 - 21:00
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  57'
  Youssef Maziz
  57'
  Youssef Maziz
  2 - 1

  Seraing heeft in eigen huis de zespuntenwedstrijd tegen Beerschot gewonnen. De nummer 17 won verdiend van de nummer 18 en zet de rode lantaarn zo op een stilaan uitzichtloze achterstand van 10 punten. 

  Seraing - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Beerschot is na de rust goed uit de kleedkamer gekomen en dat vertaalt zich al snel in de gelijkmaker. Shankland, ingevallen bij de rust, maakt er al snel 1-1 van, maar niet veel later flikkert de 2-1 op het scorebord na een treffer van Maziz.
   
  • Man van de match: Haast al het gevaar bij Seraing kwam van de voeten van Georges Mikautadze. Hij zette in de 1e helft een strafschop koelbloedig om, maar wervelde pas echt na de pauze. De Georgiër had een aandeel in de 2-1 met een fraaie solo en kwam ook enkele keren dicht bij de 3-1.
   
  • Statistiek: Na een 0 op 21 weet Seraing eindelijk weer wat winnen is. De laatste zege dateerde al van 27 november tegen STVV. Net geen 2 maanden later is een ongelooflijk belangrijke driepunter binnen.
   
  • Programma: Het hoeft niet gezegd dat Beerschot vanavond een slechte zaak deed. Zaterdag moeten de "Ratten" weer aan de bak tegen een rechtstreekse concurrent. Dan komt Zulte Waregem namelijk op bezoek. Als het ook daar foutloopt, dan is 'Operatie Redding' toch zo goed als gedoemd om te mislukken.

  Bekijk de goals uit Seraing - Beerschot (2-1)

  Mikautadze is een gesel voor de Beerschot-defensie

  7 punten achterstand zijn er 10 geworden. Liggen de "Ratten" nu definitief tegen het canvas? De wedstrijd die Beerschot absoluut niet mocht verliezen, draaide toch uit op een nederlaag.

   

  Ook vanavond ontbrak het bij Beerschot aan frivolteit. Die klasseflits in de gevarenzone van de tegenstander. Seraing had wel zo iemand tussen de lijnen lopen: Georges Mikautadze.


  De 21-jarige spits zette in de 1e helft, die niets om het lijf had, al een strafschop om na een penaltyfout van Biebauw. Beerschot rechtte na de rust wel even de rug met een treffer van de net ingevallen Shankland. 

   

  Maar dan vond Mikautadze het welletjes geweest. De Georgiër pakte uit met een heerlijke individuele flits, maar zag zijn schot nog gekeerd. Gelukkig voor Seraing was Maziz wel goed gevolgd: 2-1.

  Onoverbrugbare kloof?

  De 3-1 hing dan meer in de lucht dan de gelijkmaker. Mikautadze, we vallen in herhaling, zag een 2e treffer van de avond eerst gekeerd door Bieubauw. Niet veel later kon hij toch scoren, maar stond de grensrechter met de vlag te zwaaien.


  Beerschot zit na deze nederlaag diep in de penarie. Als de Antwerpenaren de degradatie nog willen ontlopen, zal er een klein mirakel moeten gebeuren. De kloof met Seraing bedraagt namelijk al 10 punten. Onoverbrugbaar?

  Holzhauser blijft na zijn wissel de match volgen vanuit de kleedkamer-deur

  Beerschot-doelman Biebauw: "Kopjes snel weer recht krijgen"

  "Dit was niet de bedoeling", opende Beerschot-doelman Biebauw na de wedstrijd met een understatement. "Na de zege tegen Leuven wilden we bevestigen."

   

  "De kloof in de stand is groot, maar er zijn nog een tiental wedstrijden te spelen. Het is aan ons om de kopjes snel weer recht te krijgen, want zaterdag volgt er al een nieuwe clash tegen Waregem."


  Gelooft Biebauw nog in de redding? "We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken, dan weet je nooit in het voetbal", besluit hij.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop. Beerschot kijkt hier tegen een zure nederlaag aan. Invaller Shankland maakte al snel in de 2e helft 1-1 van, maar Maziz had het laatste woord. Na een fraaie actie van Mikautadze was het Maziz die nog kon scoren. .
  3. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. De tijd tikt voort in het nadeel van Beerschot. De "Ratten" krijgen nog 5 minuten om de nederlaag af te wenden.  . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 87. Vrije trap. De bezoekers krijgen een vrije trap op een interessante plek. Een kolfje naar de hand van specialist Lemos, maar hij ziet zijn poging op het dak van het doel vallen.  .
  6. tweede helft, minuut 83. Kan Beerschot nog minstens een punt uit de brand slepen? Shankland, goed ingevallen, probeert het althans. Zijn kopbal verdwijnt in de grijparmen van Dietsch. .
  7. tweede helft, minuut 83.
  8. tweede helft, minuut 78. Torrente weet dat hij moet ingrijpen en haalt Holzhauser naar de kant. Die zoekt meteen de kleedkamer op. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Beerschot, Dante Rigo erin, Raphael Holzhauser eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Sami Lahssaini erin, Mathieu Cachbach eruit
  11. tweede helft, minuut 72. Kans Noubissi. Ook Beerschot krijgt nu een grote kans. Noubissi kan uithalen, maar schiet recht op doelman Dietsch.  .
  12. tweede helft, minuut 70. 3-1 Mikautadze afgevlagd. Wat heeft Georges Mikautadze tijdens de rust gegeten? Nu stormt hij opnieuw op Biebauw af en hij rondt het ook fraai af. De grensrechter steekt echter de vlag in de lucht, buitenspel dus.  .
  13. tweede helft, minuut 67. De 2e helft is veel aangenamer dan het 1e bedrijf. Nu voetbalt Beerschot weer een kans bij elkaar. Shankland kopt een voorzet over de kooi van Dietsch. .
  14. tweede helft, minuut 64. Mikautadze gesel voor Beerschot. Mikautadze ontbindt zijn duivels helemaal in deze 2e helft. Biebauw brengt echter redding voor Beerschot of de "Ratten" hingen helemaal in de touwen.  .
  15. tweede helft, minuut 62. De 3-1 hangt plots in de lucht. Radic wil een voorzet onschadelijk maken, maar brengt zo Biebauw bijna in de problemen.  .
  16. tweede helft, minuut 61. Bij Beerschot moeten ze weer alle moed bij elkaar rapen. Nu schiet Holzhauser eens op doel, recht in de handen van Dietsch. .
  17. tweede helft, minuut 60.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 57 door Youssef Maziz van RFC Seraing. 2, 1.
  19. tweede helft, minuut 57. GOAL! 2-1 Maziz. Beerschot kan weer opnieuw beginnen. Mikautadze pakt uit met een schitterende actie en treft dan de paal. Maziz is echter goed gevolgd om de 2-1 binnen te tikken.  .
  20. tweede helft, minuut 55. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Musashi Suzuki eruit