KV Kortrijk vergeet naar 5e plek te springen na gelijkspel tegen Eupen

 1. 38' - Geel - Jonathan Heris
 2. 23' - Doelpunt - Julien Ngoy (0 - 1)
 1. 85' - Verv. Smail Prevljak door Giannis Konstantelias
 2. 84' - Verv. Jens Cools door Torben Müsel
 3. 84' - Verv. Billel Messaoudi door Jesaja Herrmann
 4. 71' - Verv. Konan N'Dri door Mamadou Koné
 5. 71' - Verv. Stef Peeters door Teddy Alloh
 6. 58' - Verv. Julien Ngoy door Jerome Deom
 7. 52' - Doelpunt - Billel Messaoudi (1 - 1)
23'goalJulien Ngoy0 - 1
52'goalBillel Messaoudi1 - 1

In eigen stadion is KV Kortrijk er niet in geslaagd om Eupen over de knie te leggen. Ngoy opende voor de rust verrassend de score, Messaoudi maakte erna gelijk. Kortrijk probeerde zeker in het slot nog door te duwen, maar bleef steken op 1-1. 

Kortrijk - Eupen in een notendop

 • Sleutelmoment: In de laatste minuten wordt het nog bijzonder heet onder de Eupense voeten. Twee sluwe pogingen van Kadri gaan rakelings naast en een ongelukkige kopbal van Heris valt net niet binnen, dus blijft het 1-1.
 • Man van de Match: Billel Messaoudi bedankte vorige week voor zijn eerste basisplaats met een assist tegen Gent. Bij zijn tweede match aan de aftrap leverde de Algerijn van Kortrijk een doelpunt af, en het had zelfs meer kunnen zijn.
 • Opvallend: Eupen pakt na een 0 op 12 nog eens een punt, maar blijft in vrije val. Sinds de tiende speeldag, toen ze trots aan de leiding gingen, pakten de Panda's amper zes puntjes in dertien speeldagen. Dat zijn rampzalige cijfers.
 • Statistieken: Voor de zevende keer op rij slaagt Kortrijk er niet in om thuis in de competitie te winnen van Eupen. Gek genoeg komt er voor Eupen dan weer een einde aan een reeks van zes verloren uitwedstrijden dit seizoen.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Eupen (1-1)

Kortrijk koud gepakt door flits van Ngoy

Bij Kortrijk ving Belhocine de afwezigheid van stofzuiger Vandendriessche op door de jonge Sissoko te brengen. Het door COVID geteisterde Eupen verwelkomde belangrijke pionnen Cools, Peeters en Prevljak terug in de basis.

 

Ondanks die kwaliteitsinjectie kon Eupen niet overtuigen. KVK deelde de lakens uit en maakte het de bezoekers lastig door hoog druk te zetten. Vooral de lakse Agbadou liet zich daar een paar keer door ringeloren. Kortrijk morste echter met de kansen. Moreno raakte de lat en even later moest Cools zich tussen de bijna zekere 1-0 smijten.

 

Volledig volgens de clichés van het voetbal viel de goal aan de andere kant. Ngoy stuurde drie man het bos in met een zoolbeweging en werkte koeltjes af. Kortrijk herstelde traag, maar kwam in de persoon van Kadri voor de rust nog dicht bij de gelijkmaker.

Eenzame avond voor de mascotte van Kortrijk

Eupen ziet af en houdt een puntje vast

De tweede helft begon met weifelend ingrijpen van Ilic. Gelukkig voor de KVK-doelman was Prevljak ook niet al te doortastend en viel de bal naast. Van twijfel geen spoor bij Messaoudi, die er met een zwiepend schot 1-1 van maakte. Himmelmann leek daar wel serieus de mist in te gaan.

 

Op twee vrije trappen van Prevljak na was het na die gelijkmaker al Kortrijk wat de klok sloeg. Het bleef wel bij redelijk ongevaarlijke doelpogingen, tot de Kerels in de absolute slotfase nog eens fors doordrukten. Twee listige pogingen van Kadri verrasten wel Himmelmann, maar belandden uiteindelijk rakelings naast.

D’Haene wordt gehuldigd en viert dat met zoontje Jerome na de match

Doelman Ilic geeft de bal twee keer zomaar aan Eupen

Cools: "Aanslag op het lichaam"

Jens Cools was een van de Eupen-spelers die na een COVID-besmetting terugkeerden. "Ik kan u zeggen dat het een regelrechte aanslag op uw lichaam is. We zijn tien dagen uit geweest en hebben slechts één of twee keer kunnen trainen. Dan meteen een wedstrijd, goed is dat niet. Maar we zijn recht gebleven. Buitenshuis een punt halen is altijd goed.

 

Kristof D'Haene had met Kortrijk liever meer geoogst. "We moeten vandaag altijd drie punten thuis houden. In de eerste helft komen ze één keer over en het is doelpunt, terwijl wij vijf of zes open kansen hebben. Het is onze eigen fout. We wisten wel dat ze een paar gevallen van corona hadden, maar niet dat ze niet veel getraind hadden."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAS Eupen, Giannis Konstantelias erin, Smail Prevljak eruit
 3. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Torben Müsel erin, Jens Cools eruit
 4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Billel Messaoudi eruit
 5. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Konan N'Dri eruit
 6. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAS Eupen, Teddy Alloh erin, Stef Peeters eruit
 7. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Julien Ngoy eruit
 8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 52 door Billel Messaoudi van KV Kortrijk. 1, 1.
 9. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 10. tweede helft, 18 uur 07. Einde. Kortrijk verdiende meer, maar komt niet verder dan een gelijkspel tegen Eupen. Ngoy bracht de bezoekers tegen de gang van het spel in op voorsprong, Messaoudi maakte na de rust gelijk. .
 11. tweede helft, 18 uur 06. Himmelmann tikt een verdedigende kopbal van Heris nog net over de lat. Het is overleven voor Eupen. .
 12. tweede helft, 18 uur 05. Opnieuw Kadri! Weer zo'n sluw en snel schot van Kadri. Deze keer stuurt hij de bal met zijn buitenkant nipt naast de verste paal. Komt die winnende goal er nog voor Kortrijk? .
 13. tweede helft, 18 uur 04. Kadri verrast iedereen met een listige vrije trap naar de korte hoek. Ook Himmelmann verwacht een voorzet en is maar wat blij dat de bal in het zijnet sterft. .
 14. tweede helft, 18 uur 02. Kortrijk probeert de druk op te voeren, maar komt nog moeilijk aan doelkansen. Eupen vangt alles aardig op en loert op de tegenaanval. .
 15. tweede helft, 18 uur . Nog wat wissels. Na Alloh mogen ook Müsel en Konstantelias hun debuut maken bij Eupen. Opvallend, bij Kortrijk doet Belhocine nu pas zijn eerste vervanging. .
 16. tweede helft, 17 uur 56. Wie trekt het laken naar zich toe in de slotfase? .
 17. tweede helft, 17 uur 53. Na een overhaaste overtreding van Sainsbury mag Prevljak nog eens een vrijschop nemen. De Bosniër krult hem vrij ver naast. .
 18. tweede helft, 17 uur 51. We zijn in het slotkwartier aanbeland. De duels worden wat feller, zeker nu Eupen zijn tweede adem lijkt te vinden. .
 19. tweede helft, 17 uur 48. Moreno in het zijnet. Moreno gaat buitenom bij Heris en dan wordt de hoek erg klein. Hij trapt dan ook in het zijnet. .
 20. tweede helft, 17 uur 46. Na een vloeiende dribbel jast Messaoudi zijn schot de tribune in. Meteen daarna gaan Peeters en N'Dri naar de kant voor Alloh en Koné. .