Ga naar de inhoud

Invaller Gano bezorgt Simons en Zulte Waregem 6 op 6, Standard blijft aanmodderen

 1. 87' - Geel 2 - Collins Fai
 2. 81' - Geel - Frank Boya
 3. 61' - Verv. Dereck Kutesa door Bassem Srarfi

Zulte Waregem blijft winnen in het post-Dury-tijdperk. Na KV Mechelen vorige week ging Standard vandaag voor de bijl. Invaller Zinho Gano kroonde zich tot matchwinnaar. "Het was niet makkelijk voor hem, omdat hij de laatste 2 wedstrijden op de bank moest beginnen. Maar hij heeft die emotie omgezet in een doelpunt", zegt Essevee-coach Timmy Simons.

Standard - Zulte Waregem in een notendop:

 • Sleutelmoment: Diep in de extra tijd komt Standard nog verrassend dicht bij de gelijkmaker. Na een heerlijke balcontrole besluit Klauss op de paal, daarbij flink gehinderd door Humphreys. Ref Put en de VAR zien er evenwel geen graten in. 

 • Man van de match: Zinho Gano werd bij de start van de tweede helft in de ploeg gedropt door Simons en bedankte voor dat vertrouwen op de best mogelijke manier. Zijn doelpunt 10 minuten na de rust was genoeg om Zulte Waregem de volle buit te schenken.

 • Opvallend: Buitenshuis winnen, dat was voor Zulte Waregem al van eind augustus op bezoek bij KV Oostende geleden. Sindsdien had het in 6 uitwedstrijden amper 2 puntjes kunnen sprokkelen.  

Bekijk de goal uit Standard - Zulte Waregem (0-1)

Amallah mikt de beste kans tegen de lat

Uitgeschakeld in de Beker, degradatiezorgen in de competitie én financiële problemen. Bij Standard hebben ze al betere tijden gekend. Een nieuwe opdoffer tegen het ook al noodlijdende Zulte Waregem konden de Luikenaars dus missen als kiespijn.  

 

Bokadi toonde al na enkele minuten waar het schoentje wringt bij Standard: de afwerking. Donnum bood hem een vrije kopbalkans aan, maar Bokadi mikte naast. Op het kwartier had Standard dan weer pech, een vrije trap van Amallah strandde op de kruising. 

 

De thuisploeg bleef het meeste gevaar creëren, maar met de kansen stapelden ook de missers zich op. Bokadi pakte na zijn slechte kopbal uit met een onbesuisd schot in de zestien, terwijl een gevaarlijk afstandsschot van Amallah rakelings naast ging. 

 

Zulte Waregem kon daar amper iets tegenover stellen. Bodart werd nauwelijks op de proef gesteld. Een draak van een vrije trap van De Bock kort voor de rust was exemplarisch voor het spelniveau bij de bezoekers. 

Carcela speelt de aftrap kwijt aan Zulte Waregem:

Gouden wissel van Simons, Klauss mikt 1-1 op de paal

Kort na de rust kreeg Zulte Waregem eindelijk een bal tussen de palen, maar Seck besloot van dichtbij te slap in de handen van Bodart. Meteen daarna zat er aan de overkant heel wat meer power in de verre knal van Nkounkou, maar na Amallah voor de rust trof ook hij de lat. 

 

Bij Zulte Waregem had Timmy Simons bij de start van de tweede helft Zinho Gano in de ploeg gedropt en dat bleek al na amper 10 minuten een gouden wissel. Na een knappe borstcontrole op een voorzet van De Bock knalde de invaller van dichtbij de 0-1 hoog in doel. 

 

De reactie van Standard liet niet lang op zich wachten. Humphreys zorgde onder druk bijna voor een owngoal, terwijl Bossut op de daaropvolgende hoekschop een schitterende redding nodig had op een kopbal van Klauss. 

 

De Luikse storm ging evenwel snel weer liggen, Zulte Waregem bleef makkelijk overeind. De buit leek helemaal binnen toen Fai in de slotfase nog uitgesloten werd, maar het venijn zat bijna nog in de staart voor de bezoekers. 

 

Diep in de extra tijd plukte Klauss een hoge voorzet perfect uit de lucht om vervolgens op de paal te besluiten. Dat Humphreys hem daarbij aan zijn arm trok hielp natuurlijk niet, maar een penalty kreeg Standard niet meer.  

Schitterende rush van Nkounkou: van op de eigen helft en een slalom door de Essevee-defensie:

Elsner: "We speelden aan 95 procent, de surplus ontbrak"

 • Timmy Simons (trainer Zulte Waregem): "We hadden het in de eerste helft zeer lastig tegen een goed Standard. Zij vonden goed de ruimte en de vrije man op het middenveld. In de tweede helft hebben we dat proberen om te draaien. Toen hadden we toch iets meer controle over de wedstrijd en maakten we nog een magnifiek doelpunt met Gano. Voor hem was het ook niet makkelijk, hij startte de laatste twee wedstrijden op de bank. Dat zijn de harde keuzes die je als coach moet maken, want ik zie hem graag en dat weet hij ook. Hij heeft die emotie omgezet in een doelpunt en is de matchwinnaar. Het kan heel snel keren, wij hebben iedereen nodig. Na die goal was het voor ons overleven. Je moet dan wat geluk hebben bij bepaalde fases, maar we zijn er ook in blijven geloven tot op het einde. Die strijdvaardigheid is ook een kwaliteit, de jongens hebben het fantastisch gedaan om het resultaat vast te houden."

 • Luka Elsner (trainer Standard): "Het is moeilijk te verteren dat we een doelpunt slikken op één van de weinige kansen die Zulte Waregem had. Die fase vat perfect onze manier van spelen samen. We speelden aan 95 procent. Die 5 procent die we laten liggen creëert de mogelijkheid voor Zulte Waregem om te scoren. We hebben verschillende zaken uitgeprobeerd in aanvallend opzicht, we hebben ook 3 keer het doelkader geraakt. Maar de surplus ontbrak en dat heeft vanavond het verschil gemaakt. Wanneer we voor ons leven spelen is alleen de wil om het goed te doen onvoldoende. De huidige situatie vraagt iets meer dan alleen maar proberen. De financiële besognes spelen geen rol voor de spelers op het veld. Zij worden gewoon betaald volgens hun contract. Zij moeten enkel presteren en aan niks anders denken. Als wij winnen zal de extrasportieve context mee in de goede richting evolueren. Vandaag hebben we niet gewonnen en daar zijn geen excuses voor."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 2. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 3. Tweede gele kaart voor Collins Fai van Standard tijdens tweede helft, minuut 87
 4. Gele kaart voor Frank Boya van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 81
 5. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Dereck Kutesa eruit
 6. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 7. tweede helft, 17 uur 53. Einde. Zulte Waregem zet zijn opmars onder Timmy Simons voort. Na de winst tegen KV Mechelen pakt het ook bij Standard de volle buit. Een goal van Gano volstond voor de 3 punten. Standard zakt nog wat verder weg in het moeras. .
 8. 1-1 strandt op de paal! Standard komt op de valreep bijna nog langszij. Klauss wint het duel van Humphreys en plukt de bal knap uit de lucht. Zijn schot strandt vervolgens op de paal. Zulte Waregem ontsnapt! . tweede helft, 17 uur 52.
 9. tweede helft, 17 uur 51. Geen penalty. Dan toch nog een prangende fase voor de neus van Bossut. Lestienne kopt de bal door naar Muleka, maar die besluit naast. Flink gehinderd weliswaar door Pletinckx en dus claimen ze een penalty bij Standard. Put gaat er niet op in en ook de VAR ziet er geen graten in. .
 10. tweede helft, 17 uur 48. 5 minuten extra. De wedstrijd wordt met nog 5 minuten verlengd. Genoeg voor Standard om nog een punt uit de brand te slepen of is het kalf al verdronken? .
 11. tweede helft, 17 uur 46. Rood bevestigd. Put komt niet meer terug op zijn beslissing. De actie was driest genoeg om een gele kaart te wettigen. .
 12. Toch geen rood? Bert Put moet toch nog naar het scherm gaan kijken. Komt hij nog terug op de uitsluiting van Fai? . tweede helft, 17 uur 45.
 13. tweede helft, 17 uur 44. Rood voor Fai. Het wordt nog wat erger voor Standard. Fai  loopt tegen zijn tweede gele kaart aan voor een stevige overtreding op Seck. Standard moet de slotminuten met z'n tienen volmaken. .
 14. tweede helft, 17 uur 43. 6 op 6 voor Simons? Timmy Simons komt steeds dichter bij een perfecte start als opvolger van Francky Dury. Na de spectaculaire overwinning tegen KV Mechelen zit er opnieuw een driepunter aan te komen. .
 15. tweede helft, 17 uur 43. Dubbele wissel bij Standard waar Bastien en Canak de plaatsen innemen van Bokadi en Nkounkou. Bij Zulte Waregem gaat Vossen naar de kant voor Doumbia. .
 16. tweede helft, 17 uur 41. Bossut klemvast. Muleka probeert het met een spectaculaire omhaal, maar ook Boya zit nog bij de bal. Het levert alsnog een kansje op voor Standard, maar Bossut laat zich niet verrassen. .
 17. tweede helft, 17 uur 41.
 18. tweede helft, 17 uur 37. Geel voor Boya. Boya heft zijn been te hoog en raakt het hoofd van Klauss. Het komt hem op een verdiende gele kaart te staan. .
 19. tweede helft, 17 uur 32. Standard schakelt weer een versnelling hoger, met de vijfde hoekschop in deze tweede helft. Een kans levert die evenwel niet op. Het blijft een frustrerende avond voor Standard, dat Zulte Waregem voorlopig naast zich ziet komen in de stand .
 20. tweede helft, 17 uur 29. Verre knal Boya. Boya probeert het na een kort genomen vrije trap met een wel erg opportunistisch afstandsschot. Bij Standard laten ze zich verrassen, maar gelukkig voor de thuisploeg gaat het schot toch een eind naast. .