Ga naar de inhoud

OHL sluit 2021 overtuigend af met klinkende zege op Charleroi

 1. 17' - Doelpunt - Casper De Norre (0 - 1)
 2. 4' - Geel - Marco Ilaimaharitra
 1. 90+1' - Verv. Mathieu Maertens door Mandela Keita
 2. 82' - Verv. Sory Kaba door Jesse Sekidika
 3. 74' - Doelpunt - Sory Kaba (0 - 3)
 4. 54' - Doelpunt - Musa Tamari (0 - 2)
17'goalCasper De Norre0 - 1
54'goalMusa Tamari0 - 2
74'goalSory Kaba0 - 3

OHL gaat zonder degradatiezorgen de winterstop in na een klinkende overwinning tegen Charleroi. Voor het eerst sinds december vorig jaar boekt het een 6 op 6, een mooie afsluiter van 2021. "We zijn zeker nog niet in de veilige haven, maar we hebben heel goed gespeeld en de nul gehouden. Dat biedt perspectieven", zegt OHL-coach Marc Brys.

Charleroi - OH Leuven in een notendop:

 • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde komt Charleroi erg dicht bij de 1-2 na een knappe één-twee met Zorgane en Zaroury, maar Runarsson steekt er een stokje voor. Meteen daarna beslist Kaba de wedstrijd wanneer Koffi de mist ingaat op een ongelukkige terugspeelbal van Lokembo.

 • Man van de match: Rúnar Alex Rúnarsson speelde vooral in de tweede helft een cruciale rol voor OHL. Met reddingen op pogingen van Zaroury, Lokembo, Zorgane en nog eens Zaroury voorkwam hij telkens dat Charleroi zich opnieuw in de wedstrijd kon knokken.

 • Opvallend: OH Leuven kan voor het eerst sinds december vorig jaar (!) nog eens 2 competitiewedstrijden na elkaar winnen. Voor de Leuvenaars is het bovendien nog maar de tweede uitzege van het seizoen én de eerste winst op het veld van Charleroi sinds 2012.

Bekijk de goals uit Charleroi – OHL (0-3)

De Norre schenkt OHL verdiende voorsprong

Nicholson naar Spartak Moskou, verdedigers Bessilé en Knezevic in de lappenmand en ook nog een late positieve COVID-test voor Thatchoua en Descotte. Charleroi moest met een flink vertimmerd elftal de slotwedstrijd van het jaar aanvatten en dat liet toch zijn sporen na. 

De combinaties bij de thuisploeg verliepen bijzonder stroef, al deed Ilaimaharitra OHL-doelman Runarsson wel zweten met een zwabberbal. De verre knal van Malinov aan de overkant was indrukwekkender, zijn pegel strandde op de lat. Charleroi ontsnapte aan de 0-1. 

Maar het was slechts uitstel voor de thuisploeg, want amper 4 minuten later klom OHL toch op voorsprong. De Norre sneed goed naar binnen en mikte de bal vanaf de rand van de zestien buiten het bereik van Koffi. 

Een reactie van Charleroi bleef uit, OHL deelde wel nog enkele prikjes uit. Koffi pareerde een verre knal van Maertens en zag hoe Schrijvers van dichtbij over besloot. Pas kort voor de rust kon Charleroi even dreigen. Zorgane kopte de bal over op een vrije trap van Kayembe. 

Geweldige knal van Malinov vliegt tegen de lat:

Charleroi botst op Runarsson, Kaba beslist match

Charleroi begon met frisse moed aan de 2e helft, Runarsson moest zich met een knappe zweefduik al snel tonen op een schot van Zaroury. Net wanneer de thuisploeg onder stoom kwam, sloeg OHL genadeloos toe met een scherpe counter. Mercier stuurde Tamari diep en die nam Koffi vanuit een scherpe hoek te grazen. 

Rond het uur kon OHL bij een nieuwe omschakeling de wedstrijd beslissen, maar de assist van Kaba voor Mercier was niet secuur genoeg en zo kon Koffi nog ingrijpen. Bijna werd het een pijnlijke misser voor de bezoekers toen Morioka Lokembo alleen voor Runarsson bracht, maar de doelman voorkwam de aansluitingstreffer. 

Charleroi rook zijn kans en bleef jagen op die 1-2. Gholizadeh mikte een vrije trap nipt naast en zag even later hoe zijn knap hakje in de zestien niet afgerond werd door Zorgane, opnieuw lag Runarsson in de weg. Een kwartier voor het einde hield de doelman OHL weer overeind toen Zaroury uithaalde na een knappe één-twee met Zorgane. 

Meteen daarna schoot Charleroi in eigen voet. Koffi ging de mist in op een ongelukkige terugspeelbal van Lokembo en leverde zomaar in bij Mercier. Die kon Kaba zo de 0-3 in geschenkverpakking aanbieden. In de slotfase zorgde Kaba’s vervanger Sekidika bijna nog voor de 0-4, maar hij kreeg de bal niet voorbij Koffi. 

Heerlijke assist van Gholizadeh, maar Zorgane kan het niet afronden:

Brys: "Resultaat en goede spel bieden perspectieven"

 • Edward Still (trainer Charleroi): "De drie doelpunten van OHL kwamen er na drie assists van ons. Dat vind ik bijzonder jammer, want we weten hoe sterk en gevaarlijk OHL is op die omschakelingen. We hebben het heel slecht gedaan op die sleutelmomenten. Het is jammer, want we hebben zeker in de tweede helft genoeg kansen gecreëerd. Maar de afwerking was niet goed genoeg en het resultaat is duidelijk. We misten natuurlijk een aantal sleutelspelers, maar ik wil dat nooit als excuus inroepen. Ik kijk enkel naar de ploeg die vandaag op het veld stond en die bracht niet genoeg. Het seizoen tot dusver was heel goed, we zijn op de goede weg. Maar het voetbal is nooit van het verleden, alleen van vandaag. Vandaag speelden we niet op het niveau van de eerste 20 wedstrijden. We gaan nu enkele dagen vakantie nemen en sterk terugkomen in het nieuwe jaar."

 • Marc Brys (trainer OHL): "Niet alleen de overwinning en die 6 op 6 doen heel veel deugd, maar vooral ook het spelpeil. In de eerste helft hebben we echt mooie combinaties op de mat gelegd. In de tweede helft stonden we in de beginperiode onder druk, maar door de risico's die Charleroi nam kwamen we nog aan doelpunten. We hadden zelfs nog verder kunnen uitlopen. Dit is een fantastisch mooi slot om nu enkele dagen op vakantie te gaan. In de stand hangt het onder ons allemaal dicht bij elkaar. Wij hebben nu vooral een kloof voor ons, laat ons daar nu vooral op focussen. We moeten proberen vooruit te kijken, maar we weten ook dat er bij verlies een zestal ploegen over je heen kunnen springen. We zijn zeker nog niet in de veilige haven, maar we hebben heel goed gespeeld en de nul gehouden. De combinatie van het resultaat en het goede spel biedt perspectieven."

Zaroury krijgt bal in het kruis en krimpt in elkaar:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij OH Leuven, Mandela Keita erin, Mathieu Maertens eruit
 3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 4. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Jesse Sekidika erin, Sory Kaba eruit
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Sory Kaba van OH Leuven. 0, 3.
 6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 54 door Musa Tamari van OH Leuven. 0, 2.
 7. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 8. tweede helft, 20 uur 36. Einde. Oud-Heverlee Leuven kan na een jaar eindelijk nog eens 2 competitiewedstrijden na elkaar winnen. Tegen een vertimmerd Charleroi boekt het een vlotte 0-3-zege. De Norre, Tamari en Kaba zorgden voor de goals. .
 9. tweede helft, 20 uur 34. De wedstrijd ligt al een poos in een beslissende plooi. Charlerloi gaat nog vruchteloos op zoek naar een eerreddend doelpunt. OHL is op weg naar de langverwachte 6 op 6. .
 10. tweede helft, 20 uur 29. Voor Zaroury is de wedstrijd voorbij, hij wordt bij Charleroi vervangen door Benchaib. .
 11. tweede helft, 20 uur 28. Koffi voorkomt de 0-4. Sekidika staat amper op het veld of hij maakt er bijna 0-4 van. De Norre brengt hem met een schitterende pass alleen voor Koffi, maar de invaller mikt de bal op de doelman. .
 12. tweede helft, 20 uur 24. Doelpuntenmaker Kaba heeft zijn job gedaan. Hij wordt bij OHL naar de kant gehaald voor Sekidika. .
 13. tweede helft, 20 uur 19.
 14. tweede helft, 20 uur 18. Kaba straft defensief geklungel af. De boeken kunnen toe in Charleroi. Koffi gaat de mist in op een terugspeelbal en levert zomaar in bij Mercier. Die legt prima af voor Kaba en de spits zorgt voor de derde Leuvense goal. .
 15. Runarsson houdt Zaroury van de 1-2! Charleroi brengt bijna weer spanning in de wedstrijd na een heerlijke combinatie. Zaroury kan de kroon op het werk zetten, maar met een schitterende reflex voorkomt Runarsson de aansluitingstreffer. De Norre haalt de bal vervolgens van de lijn. . tweede helft, 20 uur 17.
 16. tweede helft, 20 uur 13. Hij heeft het nog even geprobeerd na zijn botsing met De Norre, maar nu zet Ilaimaharitra toch een punt achter zijn wedstrijd. Ancien Gillet neemt zijn plaats in. .
 17. tweede helft, 20 uur 12. Zorgane rondt assist Gholizadeh niet af. Gholizadeh legt de bal met een achterwaarts tikje perfect klaar voor Zorgane. Die kan van dichtbij uithalen, maar krijgt de bal niet voorbij Runarsson. Die had de 1-2 moeten zijn voor Charleroi. .
 18. tweede helft, 20 uur 09. Gholizadeh mag het eens proberen op een vrije trap, hij mikt de bal niet zo gek ver naast. Charleroi beseft dat het nu moet gebeuren als het nog iets wil rapen tegen OHL. .
 19. Lokembo niet voorbij Runarsson. Eindelijk nog eens wat dreiging van Charleroi. Morioka dropt de bal over de verdediging tot bij Lokembo. Die kan van dichtbij vanuit een schuine hoek uithalen, maar Runarsson maakt zich groot en blokt de poging af. . tweede helft, 20 uur 08.
 20. tweede helft, 20 uur 06. Kaba speelt het slecht uit. Opnieuw een snelle omschakeling bij OHL. Dit keer is Kaba de aangever, maar zijn pass op Mercier is niet secuur genoeg. Koffi is zo net iets sneller op de bal. Hier zat meer in voor de bezoekers. .