Standard komt met 3e thuiszege bijna in het "rijk der vrijheid", Beerschot weer stap dichter bij 1B

  1. 34' - Doelpunt - Denis Dragus (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Jan Van den Bergh
  2. 90+2' - Verv. Denis Dragus door Camil Mmaee
  3. 90+1' - Geel - Ilias Sebaoui
  4. 90' - Geel - Denis Dragus
  5. 86' - Verv. Tom Pietermaat door Ismaila Coulibaly
  6. 85' - Verv. Pierre Bourdin door Thibault de Smet
  7. 82' - Geel - Pierre Bourdin
  8. 80' - Verv. Selim Amallah door Mehdi Carcela-González
  9. 78' - Geel - Nicolas Raskin
  10. 74' - Verv. Mauricio Lemos door Raphael Holzhauser
  11. 62' - Verv. Abdoul Tapsoba door Nathan Ngoy
  12. 61' - Geel - Ryan Sanusi
  13. 52' - Rood - Noe Dussenne
  34'goalDenis Dragus1 - 0

  10 Standard-spelers hebben hun coach Luka Elsner weer wat ademruimte gegeven tegen Beerschot. Dragus maakte in de eerste helft het enige doelpunt, waarna Standard een helft lang met z'n tienen de voorsprong met succes verdedigde. Het is nog maar de derde thuiszege voor Standard. Voor Beerschot, dat de wedstrijd onder voorbehoud speelde, wordt de situatie stilaan uitzichtloos.

  Standard-Beerschot in een notendop

  • Sleutelmoment: Beerschot is helemaal nergens en Standard lijkt het na de rust makkelijk uit te kunnen spelen. Tot Noë Dussenne vanwege een wapperende arm wordt weggestuurd. Zo wordt het toch nog bibberen voor Standard, waar Laurent Henkinet (de vervanger van de in ongenade gevallen aanvoerder Bodart) plots toch heel wat werk krijgt.
   
  • Man van de Match: Denis Dragus was al de topschutter van Standard en hij bewees ook tegen Beerschot dat hij de grootste aanvallende troef is van de Rouches. De Roemeen scoorde niet alleen de enige goal van de match, maar hij hield tijdens de moeilijke momenten in de 2e helft in zijn eentje regelmatig de defensie van Beerschot aan de praat.
   
  • Klassement: Standard blijft op de 14e plaats staan, maar het koopt zichzelf (en trainer Elsner) wel wat ademruimte in de degradatiestrijd. Het heeft nu 9 punten voorsprong op Seraing. Met 5 matchen voor de boeg zou dat geen problemen meer mogen opleveren. Voor Beerschot is er weer een kans om in te halen weg. Het verschil met de voorlaatste is nog altijd 7 punten.
   
  • Statistiek: Noë Dussenne kreeg al zijn 8e rode kaart uit zijn carrière in de Jupiler Pro League. Sinds hij zijn debuut maakte (in 2011) doet niemand slechter. 

  "Onder voorbehoud"

  "Beerschot speelt onder voorbehoud tegen Standard", "dit is onze opstelling onder voorbehoud", "we hebben onder voorbehoud verloren",... Bij Beerschot lieten ze geen gelegenheid liggen om te onderstrepen dat het deze inhaalmatch tegen Standard eigenlijk niet wou spelen.

   

  De match stond al in december op de kalender, maar kon toen door een politiestaking niet gespeeld worden. Volgens Beerschot was dat voldoende voor een forfaitnederlaag. Uit protest stuurden de supporters van Beerschot hun kat naar Luik.

   

  Zo werd hen wel een pijnlijke eerste helft bespaard, want zoals wel vaker dit seizoen kreeg Beerschot geen poot aan de grond. De bezoekers lieten het zieltogende Standard er plots zelfs als een kampioenenploeg uitzien. De goal van Dragus, na een hakje van Raskin, was dan ook verdiend.

  Vervanger van gedumpte Bodart doet het prima

  Bij Standard kreeg Henkinet amper werk. De doelman had de voorkeur gekregen op aanvoerder Bodart, die de voorbije weken niet echt bedrijfszeker was. Even werd Henkinet in de 1e helft op de proef gesteld op een vlam van Dom.

   

  Na de rust kreeg de doelman een stuk meer werk. Dat kwam vooral omdat Standard vrij snel tot zijn tienen werd herleid. Dussenne wou invaller Vaca afblokken, maar deelde een slag uit.

   

  Op die Vaca kreeg Standard daarna ook geen vat, al had het geluk dat het vizier van de Boliviaan niet goed stond afgesteld. Een paar hete standjes, een flinke botsing (die 2 spelers een tulband opleverde) en een zenuwachtig slot moest Standard overleven om zijn 3e thuiszege te behalen. "Onder voorbehoud" welteverstaan.

  Beerschot-coach: "We scoren niet, dat blijft het probleem"

  • Luka Elsner (coach Standard): "Hier vallen veel positieve dingen uit te halen, maar zoals alles dit seizoen voor ons was het niet gemakkelijk. Ik vind niet dat Henkinet met zijn prestatie mijn gelijk heeft bewezen. Alle spelers waren op niveau. Ik vind het ook knap hoe professioneel Arnaud met deze situatie is omgegaan."
   
  • Greg Vanderidt (coach Beerschot): "In de 1e helft kwamen we tekort, in de 2e helft hebben we goed bijgestuurd. Na die rode kaart zijn we er vol voor gegaan. We waren een paar keer heel gevaarlijk, maar we maken de goal niet. Dat blijft ons probleem. We hebben nog 5 matchen, maar ik blijf mijn spelers motiveren. Dat doen we tot het bittere einde."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. EINDE: Standard wint eindelijk nog eens. Standard boekt zijn 3e thuiszege van het seizoen. Henkinet, de vervanger van Bodart, hield na de rode kaart voor Dussenne de nul. Standard komt nu op 9 punten van Seraing, de voorlaatste. Tenzij er aan de Groene Tafel toch nog iets anders beslist wordt? .
  3. tweede helft, minuut 95. Het zit er niet meer in voor Beerschot. Het lijkt weer een stap dichter bij de degradatie te komen. .
  4. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 94. Raskin heeft in de verlengingen meer in het gras gelegen dan rechtop gestaan. Maar de twee overtredingen die op hem gemaakt zijn, waren wel terecht en leverden ook 2 keer geel op. .
  6. tweede helft, minuut 93. Misschien wel de laatste kans van Beerschot. Coulibaly neemt de bal mee in de 16, maar zijn controle is te grof en hij kan niet meer op doel besluiten. .
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Camil Mmaee erin, Denis Dragus eruit
  8. Gele kaart voor Ilias Sebaoui van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 90. Bij Standard doen ze er alles aan om zoveel mogelijk tijd te verspillen. Raskin blijft lekker lang liggen na een fout van Raskin en ook Dragus hobbelt bij zijn wissel naar de kant, nadat hij eerst nog uitgebreid gefêteerd was door zijn ploegmaats. Het lijkt erop dat hij de matchwinnaar wordt. .
  10. Gele kaart voor Denis Dragus van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  11. tweede helft, minuut 89. Henkinet toont dat hij ondanks die botsing nog altijd bij de pinken is. Hij werpt zich op de bal om het gevaar te neutraliseren. .
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Beerschot, Ismaila Coulibaly erin, Tom Pietermaat eruit
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Beerschot, Thibault de Smet erin, Pierre Bourdin eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Bijna geruisloos zijn we in de slotfase van deze match gesukkeld, al zal er wel heel wat extra tijd bijkomen door de blessurebehandeling. .
  15. tweede helft, minuut 85. Naast Bourdin moet ook Pietermaat naar de kant. De Smet en Coulibaly zijn hun vervangers. .
  16. tweede helft, minuut 84. Ondanks zijn tulband lijkt Bourdin aan te geven dat het niet meer gaat. Ook Henkinet heeft een nieuw hoofddeksel gekregen. Hij geeft wel aan dat hij wil voortspelen. .
  17. tweede helft, minuut 82.
  18. Gele kaart voor Pierre Bourdin van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 82
  19. Henkinet geveld. Op een diepe vrijschop waagt doelman Henkinet lijf en leden om de bal weg te stompen. Hij krijgt zowel ploegmaat Sissako als Bourdin tegen zich aangeknald. Vreemd genoeg krijgt Bourdin, die zelf een tulband moet krijgen wegens een wonde, geel van Dierick. Ook bij Henkinet stroomt er bloed. Komt Bodart straks dan toch nog? . tweede helft, minuut 82.
  20. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Selim Amallah eruit