Cercle verjaagt degradatiespook nog wat meer met 12 op 12

  1. 45' - Doelpunt - Leonardo Da Silva Lopes (2 - 0)
  2. 29' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  3. 20' - Doelpunt - Dino Hotic (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Dino Hotic door Aske Sampers
  2. 78' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Sousa
  3. 77' - Verv. Sami Lahssaini door Theo Pierrot
  4. 73' - Verv. Alex Millán door Kevin Denkey
  5. 66' - Verv. Gérald Kilota door Morgan Poaty
  6. 62' - Geel - Yahya Nadrani
  7. 55' - Verv. Antoine Bernier door Mansoni Sambu
  8. 55' - Verv. Dario Del Fabro door Marius Mouandilmadji
  20'goalDino Hotic1 - 0

  Cercle Brugge blijft maar winnen. Thuis tegen Seraing zat groen-zwart al na 45 minuten op rozen, Hotic maakte een heerlijke goal. Cercle klautert dankzij een vierde zege op rij verder weg van de degradatiezone, Seraing komt stilaan in vieze papieren.

  Cercle Brugge - Seraing in een notendop

  • Sleutelmoment: Vlak voor het einde van de eerste helft prikt Lopes een half weggewerkte bal buiten het bereik van Dietsch in de hoek. Seraing wekt daarna nooit de indruk dat het een dubbele achterstand kan wegwerken.
  • Man van de Match: Leonardo Adelino da Silva Lopes pakte vanavond zijn negende gele kaart, minstens twee meer dan gelijk welke andere speler in 1A. Met zijn ruwe en intense speelstijl is hij wél de belichaming van het voetbal dat Thalhammer met Cercle wil brengen. De 2-0 was de kers op zijn taart.
  • Opvallend: Cercle Brugge pakte in zijn laatste vier wedstrijden twaalf punten. Dat is meer dan in de voorgaande vijftien samengeteld. Daarin bleef het bij tien, om precies te zijn. Van een wederopstanding gesproken.
  • Opvallend (bis): Je kon er gif op innemen dat Seraing vanavond goals zou slikken. Doelman Dietsch kon op verplaatsing nog geen enkele keer een clean sheet vieren. Gemiddeld moet hij buitenshuis meer dan twee keer vissen.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Seraing (2-0)

  Hotic zorgt voor een hoogtepunt

  Cercle Brugge begon met veel vertrouwen, maar zonder Matondo. De Welshe winger, in drie matchen goed voor vier goals, was geschorst. Bij Seraing was de terugkeer van Nadrani dan weer een opsteker. Scheidsrechter was de 25-jarige debutant Staessens, die de degradatiekraker over het algemeen erg goed in de hand hield.

   

  Van bij het begin zette Cercle, zoals coach Thalhammer het had gevraagd, verwoed druk op die van Seraing. De bezoekers kwamen er enkel een keertje uit met een versnelling van Kilota, maar Mikautadze kon niet afwerken. Stilaan begon Cercle kansjes te versieren. Utkus kopte naast, Decostere trapte op Dietsch na slecht wegwerken en Lopes kraakte zijn schot na een krachtige ren.

   

  Het doorzicht van Van der Bruggen en het technisch vernuft van Hotic forceerden de doorbraak. Dietsch dacht een snel genomen vrije trap van Van der Bruggen weg te trappen, maar kreeg de bal enkel tot bij Hotic. De Bosniër aarzelde geen seconde en lobde vanaf ruim 30 meter raak. Een pareltje, en een verdiende voorsprong voor groen-zwart.

  Hotic lepelt de bal van ver in één tijd heerlijk in het lege doel

  Seraing kan nooit een vuist maken

  Dietsch kreeg snel de kans om zijn misser enigszins recht te zetten. Met een fameuze reflex hield hij Daland van de 2-0. Nog geen minuut later miste Millan zijn omhaal. De Métallos uit Seraing puften en zweetten bij het nooit aflatende gebeuk van de thuisploeg. Vlak voor de rust viel de 2-0 toch. Lopes vond de hoek met een ongrijpbare plaatsbal.

   

  Cercle kon zijn energieke voetbal niet volhouden na de rust, maar een wat lijzig Seraing kon er weinig gebruik van maken. Toen de zee plots toch openging voor Mikautadze, schepte de Georgische prijsschutter van de promovendus de wenkende kans slordig over. Dichter zouden de bezoekers niet meer komen.

   

  Het waakvlammetje van Seraing doofde zachtjes uit en er waren enkel nog wat kansjes voor Cercle. Hotic kopte ver naast en een afstandsknal van Van der Bruggen zeilde over. Dat maakte nog weinig uit, want dankzij deze nieuwe overwinning klimt de vereniging een heel eind in de stand. Seraing loert ondertussen angstig in zijn achteruitkijkspiegel.

  Boulenger zet een blok en Somers loopt er vol tegenaan

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Cercle Brugge voetbalt zich dankzij goals van Hotic en Lopes met een 12 op 12 steeds verder uit de problemen. Seraing moet intussen bang achteromkijken. .
  3. tweede helft, minuut 90. Scheidsrechter Staessens, de jonge debutant, heeft het niet slecht gedaan. Op een paar schoonheidsfoutjes na had hij het erg goed onder controle. .
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Cercle Brugge, Aske Sampers erin, Dino Hotic eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Hotic krijgt nog een gul applaus van de weinige fans die op deze dinsdagavond naar Jan Breydel zijn gekomen. De Bosniër zorgde met zijn wonderlijke 1-0 voor hét hoogtepunt. .
  6. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd sjokt naar het einde. Seraing doet niks meer. .
  7. tweede helft, minuut 84.
  8. tweede helft, minuut 82. Eindelijk nog eens een schot! Van der Bruggen wordt niet aangevallen, maar zijn knal neemt snel hoogte en is niet gevaarlijk. .
  9. tweede helft, minuut 79. Weinig opwinding. Ook het waakvlammetje van Seraing lijkt gedoofd. Dit is een bijzonder platte tweede helft geworden. .
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Sousa erin, Leonardo Da Silva Lopes eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Terwijl Somers bekomt van een beuk van Sambu, is Pierrot de laatste invaller bij de bezoekers. De tijd dringt, als Seraing de wedstrijd nog wil doen kantelen. .
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Sami Lahssaini eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Koppen is niet de kwaliteit van de kleine Hotic. Zijn poging valt meters naast het doel van Dietsch. .
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Alex Millán eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Denkey moet weer wat meer energie in het voetbal van Cercle pompen. .
  16. tweede helft, minuut 71. Vermoeid Cercle. Met zware benen probeert de thuisploeg nog eens een kans te versieren. Seraing is in deze fase beter, maar op dit moment is de voorsprong van Cercle redelijk veilig. .
  17. tweede helft, minuut 68. Het is een veel minder voortvarend Cercle Brugge dat we in deze tweede helft te zien krijgen. Seraing is beter in de wedstrijd kunnen komen. .
  18. tweede helft, minuut 66.
  19. tweede helft, minuut 66. Poaty, kort voor de wedstrijd nog uit de basiself gehaald, mag nog ruim een kwart van de match meedoen. .