Fragiel Club Brugge speelt met zijn geluk tegen Seraing, maar wint wel

  1. 45+1' - Doelpunt - Dario Del Fabro (3 - 2)
  2. 44' - Doelpunt - Cisse Sandra (3 - 1)
  3. 42' - Doelpunt - Ablie Jallow (2 - 1)
  4. 37' - Geel - Ibrahima Cissé
  5. 30' - Doelpunt - Bas Dost (2 - 0)
  6. 17' - Doelpunt strafschop - Bas Dost (1 - 0)
  7. 16' - Geel - Antoine Bernier
  1. 90+5' - Geel - Benjamin Boulenger
  2. 90' - Geel - Yahya Nadrani
  3. 88' - Verv. Clinton Mata door Stanley N'Soki
  4. 82' - Verv. Antoine Bernier door Mansoni Sambu
  5. 80' - Verv. Bas Dost door Wesley Moraes
  6. 76' - Verv. Sami Lahssaini door Marius Mouandilmadji
  7. 63' - Verv. Ruud Vormer door Hans Vanaken
  8. 63' - Verv. Noah Mbamba door Mats Rits
  17'Bas Dost1 - 0
  30'Bas Dost2 - 0
  42'Ablie Jallow2 - 1
  44'Cisse Sandra3 - 1
  45+1'Dario Del Fabro3 - 2

  Club Brugge heeft niet zonder moeite Seraing afgeschud. Het leek na 2 goals van Dost in het eerste halfuur af te stevenen op een zorgeloze avond, maar onzekerheden in de defensie deden Club bijna nog de das om.

  Club Brugge - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: De jonge Cisse Sandra scoort bij zijn eerste basisplaats ook meteen zijn eerste doelpunt. De 3-1 zou uiteindelijk ook de winning goal blijken te zijn.

  • Man van de match: De absolute smaakmaker zat vanavond in het verliezende kamp. Youssef Maziz was een plezier om naar te kijken, vooral zijn assist voor de 2-1 was om van te smullen.

  • Opvallend: Club Brugge begon met twee minderjarigen in de basis: Mbamba (16) en Sandra (17). De laatste keer dat Club met twee spelers onder de 18 startte, dateert al van 1974.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Seraing (3-2)

  Vijf doelpunten in spectaculaire eerste helft

  Philippe Clement gaf Vanaken en Balanta rust en startte met jonkies Mbamba en Sandra in de basis. Daardoor was het even zoeken voor Club, maar na een kwartier kon Dost toch al de nul van het bord vegen. Hij zette een penalty om na een fout op Vormer.

   

  Op het halfuur mocht Dost opnieuw juichen, nu na een binnentikkertje op aangeven van Noa Lang: 2-0, de weg naar een vlotte zege lag open voor Club. Maar dat was buiten Maziz gerekend, die met een weergaloze diepe bal Jallow op weg zette naar de 2-1.

   

  Club stelde snel weer orde op zaken met de 3-1 van Sandra, die op assist van De Ketelaere zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau scoorde. Maar ook nu weigerde Seraing het hoofd te buigen. In de laatste seconden van de eerste helft knikte Del Fabro een vrije trap van Maziz tegen de touwen: 3-2 was de verrassende tussenstand.

  Club trekt drie punten bibberend over de streep

  Ook na de pauze bleven beide ploegen de kansen opstapelen. Maziz en Mikautadze legden opnieuw de kwetsbaarheid van de Club-defensie bloot, maar waren minder zorgvuldig bij de afwerking. Aan de overkant vergat De Ketelaere het af te maken in de rebound na een schot van Mata.

   

  Na een uur vond Philippe Clement het welletjes. Hij bracht met Rits en Vanaken meer stabiliteit op het middenveld. Dat plannetje leek te werken: Club kreeg weer de bovenhand, al bleef het ook morsen met de kansen. Dost en opnieuw De Ketelaere misten de 4-2.

   

  Bij Seraing was de tank bijna leeg en dus bleef het slotoffensief van de bezoekers beperkt tot een dreigende vrije trap van Maziz. De 3-2 bleef op het bord staan, blauw-zwart sluit een succesvolle week af met een nieuwe zege, maar zit toch met een aantal vraagtekens met het oog op de trip naar Parijs.

  Nadrani wil op het veld van schoenen wisselen

  Maziz: "We hadden een punt kunnen pakken"

  • Youssef Maziz (Seraing): "Club Brugge moet dinsdag aan de bak in de Champions League, dus dachten we dat hier wel iets te rapen zou zijn. En dat is ook gebleken, want we hadden hier ook met een punt naar huis kunnen gaan. Het is alleen jammer dat we drie vermijdbare goals slikken in de eerste helft. Voor ons is elk punt belangrijk om zo snel mogelijk het behoud veilig te stellen. Het is jammer dat het vandaag niet gelukt is, dus nu moeten we ons klaarstomen voor de volgende match."

  • Bas Dost (Club Brugge): "We beginnen lekker met twee goals en daarna ben ik er nog een paar keer dichtbij geweest, dus het had wel een hattrick kunnen zijn vandaag. Maar het is belangrijk dat ik gevaarlijk was. Dat doet me goed. Toch werd het nog een moeilijke avond, maar vergeet niet dat wij de laatste weken al x-aantal wedstrijden gespeeld hebben, dus wij zijn blij met drie punten."

  • Cisse Sandra (Club Brugge): "Voor mij kon het eigenlijk niet beter. Als je voor het eerst mag starten en je scoort, kan je geen beter gevoel hebben. In het begin was ik wat nerveus, maar hoe langer ik in de match zat, hoe beter het ging. Ik had zelf niet verwacht dat ik 90 minuten zou blijven staan. Naar het einde toe voelde ik het wel in de benen dat ik erdoor zat. Maar bij de eerste  keer meteen 90 minuten mogen spelen, dat is tof."

  Clement: "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt"

  Philippe Clement legde na de wedstrijd de vinger op de wonde: "We hadden deze wedstrijd veel vroeger moeten beslissen. We hebben de kansen gehad om 3-0 of 4-0 te maken, dus al voordat we die tegengoal slikten. En ook in de tweede helft hadden we 100 procentkansen om de voorsprong groter te maken. Zolang het verschil één doelpunt is, blijft er een bepaalde spanning in die match, zonder dat er echt uitgespeelde kansen waren van Seraing."

   

  "We hebben het onszelf vooral moeilijk gemaakt. Uiteraard zijn er een aantal dingen die beter moesten, maar je mag ook niet vergeten dat wij zondag meer dan 45 minuten met 10 gespeeld hebben en dat we woensdag 120 minuten gespeeld hebben. Dat zag je aan de frisheid bij een aantal jongens, vooral achterin", klonk het.

   

  "De tegengoals waren twee jeugdzondes, maar ik heb ook gezien dat die jonge gasten het heel goed gedaan hebben vandaag. Dat hoort bij die lessen om op dit niveau te gaan spelen", aldus nog Clement.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Daar is het laatste fluitsignaal van Boucaut! Club Brugge had de handen meer dan vol met Seraing, maar houdt uiteindelijk wel de drie punten thuis: 3-2. .
  3. Gele kaart voor Benjamin Boulenger van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 92. Het blijft spannend tot het laatste fluitsignaal. Ook Vanaken kan de geruststellende 4-2 niet maken. .
  5. 4 minuten extra. Er worden nog 4 minuten bijgeteld. Kan Seraing nog met een puntje aan de haal gaan? . tweede helft, minuut 91.
  6. Gele kaart voor Yahya Nadrani van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Club Brugge, Stanley N'Soki erin, Clinton Mata eruit
  8. tweede helft, minuut 87. De vrije trap van Maziz zaait paniek achterin bij Club, tot de buitenspelvlag de hoogte in gaat. .
  9. tweede helft, minuut 86. Sambu worstelt zich in twee tijden voorbij Ricca. Hij gaat uiteindelijk neer in de zestien meter, maar Boucaut keert terug naar de eerste fout en legt de bal erbuiten. .
  10. tweede helft, minuut 84. Geen tweede voor Sandra. Club Brugge vergeet het andermaal af te maken. Sandra is het eindpunt van een snelle uitbraak, zijn schot wijkt af en valt in de armen van Dietsch. .
  11. tweede helft, minuut 84. Het is toch weer Seraing dat druk gaat zetten. Wat ook de uitslag wordt, de bezoekers kunnen terugkijken op een sterke partij. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Antoine Bernier eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Wesley Moraes erin, Bas Dost eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Er ligt zoveel ruimte. Elke aanval kan nu een doelpunt opleveren. Tom Boudeweel op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Sami Lahssaini eruit
  16. Doelpunt afgekeurd. Noa Lang laat het net nu wel trillen, maar er is al gevlagd voor buitenspel van Dost, die ook Dietsch heeft aangetrapt. . tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 72. Lang is de volgende die zijn kans waagt, hij krijgt de bal niet tussen de palen. .
  18. tweede helft, minuut 71. Serieuze misser van Dost! De kansen blijven komen! Nu is het Dost die onbegrijpelijk mist, al stond hij wellicht ook buitenspel. .
  19. tweede helft, minuut 66. Ook Jallow mist. Na de misser van De Ketelaere gaat het snel naar de overkant. Jallow kiest voor de plaatsbal richting tweede paal, de bal botst centimeters naast. .