Antwerp is de "Ploeg van 't Stad" dankzij pareltje van Nainggolan

  1. 26' - Geel - Mbwana Samatta
  2. 26' - Geel - Pierre Bourdin
  1. 90+6' - Geel - Tom Pietermaat
  2. 90+6' - Geel - Raphael Holzhauser
  3. 90+3' - Geel - Jan Van den Bergh
  4. 73' - Verv. Mohamed Reda Halaimia door Musashi Suzuki
  5. 66' - Verv. Mbwana Samatta door Benson Manuel
  6. 65' - Verv. Radja Nainggolan door Faris Haroun
  7. 64' - Verv. Moisés Caicedo door Issa Soumaré
  8. 59' - Doelpunt - Radja Nainggolan (0 - 1)
  9. 56' - Geel - Joren Dom
  10. 53' - Verv. Pierre Bourdin door Mauricio Lemos

  Antwerp heeft een bitsige, maar weinig hoogstaande derby tegen Beerschot gewonnen. Uitgerekend Radja Nainggolan, ambassadeur van Beerschot, velde het verdict over zijn jeugdploeg met een heerlijk schot.

  Beerschot - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een wedstrijd zonder echt uitgespeelde kansen is de ploeg die het eerst scoort, meestal ook wel de winnaar. Dat was ook in deze Antwerpse derby het geval. Het doelpunt viel in de 59e minuut.
   
  • Man van de match: Uitgerekend Radja Nainggolan. De ambassadeur van Beerschot gaf de "Ratten" het nekschot met een fabelachtige treffer. Een heerlijke pegel in de bovenhoek.
   
  • Opvallend: Anders dan vorig seizoen vindt Beerschot nu maar moeilijk de weg naar het doel. In 9 van de 17 competitiewedstrijden bleef de nul op het bord staan. Dat gebeurde ook vanmiddag. 

  Bekijk de parel van Nainggolan tegen Beerschot

  Magere eerste helft

  Het ging vanmiddag niet alleen om de titel van "ploeg van 't stad", maar de concurrenten van beide Antwerpse ploegen deden dit weekend goede zaken. Beerschot zag Cercle Brugge winnen terwijl Union en Club Brugge zich bovenin de stand kweten van hun taak. 

   

  Toch inspireerde dat de Antwerpse ploegen niet. We kregen wel veel strijd en veel duels te zien op Het Kiel. Het spel lag te vaak stil en dat kwam het voetbal ook niet ten goede.


  We konden slechts enkele kleine kansjes noteren. Engels kopte op een hoekschop eens over, Frey zag zijn schot in de kluts buiten gaan. Aan de overzijde probeerde Holzhauser de ruimtes wel te zoeken. Hij bediende Joren Dom, de gevaarlijkste man bij Beerschot, een paar keer goed. Al kon Dom doelman Butez niet verontrusten. Kortom: een zeer magere eerste helft. 

  Holzhauser probeert twee keer van zeer ver op doel te trappen

  Streep van Radja, geen penalty voor Beerschot

  De tweede helft bracht maar weinig beterschap. Holzhauser kreeg op de rand van de 16-meter wel een prima schietkans, maar hij zag zijn poging over vliegen. Vanhamel keerde dan weer een kopbal van Seck. Bourdin ontsnapte tussendoor ook aan een 2e gele kaart.

  Dan vond Radja Nainggolan zijn moment gekomen. De ambassadeur van Beerschot vuurde een kruisraket af die precies in de winkelhaak paste. Een heerlijke treffer op een enorm belangrijk moment, maar wel een met een geurtje aan. Want controleerde Fischer de bal daarvoor met de hand?  

   

  In de extra tijd ging Beerschot nog op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook bijna. Na een hoekschop van Antwerp kwamen de "Ratten" er goed uit en kon Shankland op doelman Butez afstormen. De Schot ging ook neer, maar scheidsrechter Lotar D'Hondt gaf geen strafschop.

   

  Na het laatste fluitsignaal gingen de poppen helemaal aan het dansen. Holzhauser ging verhaal halen bij Verstraete en dat kwam hem op een gele kaart te staan. 

   

  De 3 punten gaan wel naar Deurne-Noord. Zo blijft Antwerp in het zog van Union. De kloof tussen Beerschot en Cercle Brugge is na dit weekend vergroot tot 7 punten.

  De Antwerpse derby: gekruid met opstootjes en politie

  Van den Bergh: "Het is het verhaal van het seizoen"

  • Ritchie De Laet (Antwerp): "Voor een deel kan je zeggen: "Dat hoort erbij". Maar wat er op het einde gebeurt, is voor niks nodig. Het was een heel faire wedstrijd met faire duels. Faire gezangen naar elkaar, alles wat je wilt. Dan moet je ook tegen je verlies kunnen. Het ging niet mooi worden vandaag. Radja trapt die "bangelijk" binnen. De ruimtes lagen op de flanken. Om de een of andere reden werd ik niet aangevallen. Ik denk dat ik 5 of 6 voorzetten had in de eerste 15 minuten."
   
  • Björn Engels (Antwerp): "Ik denk dat dit een fantastisch gevoel is, als je de supporters ziet. Dat zijn zaken die bij de zotste derby van het land erbij horen. Sommige dingen horen misschien niet thuis op een voetbalveld. Het was een wedstrijd puur op duels. Je moest gewoon de kalmte bewaren en dat hebben we op het einde ook gedaan. Ik voel me heel goed met Seck achterin. In het begin van het seizoen was het nog wat zoeken, maar de laatste tijd staan we er meer en meer. Daar moeten we op verder bouwen."
   
  • Jan van den Bergh (Beerschot): "Ik denk dat het een gelijkopgaande partij was. Vooral in de 2e helft missen we nog enkele kansen. Het is een beetje het verhaal van het seizoen. Te weinig doelpunten maken en een doelpuntje te veel tegen. Ik stond te ver om die penaltyfase met Shankland juist te beoordelen. Bij die fase heb ik mijn twijfels, maar bij het tegendoelpunt raakte Fischer de bal met de hand. Tenzij dat het optisch bedrog is, denk ik dat daar de foute beslissing is genomen. Het is een derby. Dan weet je dat de gemoederen verhit zijn. Ik denk dat die vele gele kaarten bij de wedstrijd horen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. De wedstrijd zit erop. Enkele Beerschot-supporters kunnen de nederlaag niet verkroppen en bestormen de grasmat. De politie moet ook tussenbeide komen.  .
  3. Gele kaart voor Tom Pietermaat van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 96
  4. Gele kaart voor Raphael Holzhauser van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 96
  5. tweede helft, minuut 96. Het ontaardt hier helemaal op Het Kiel. Holzhauser is niet te spreken over een actie van Verstraete en loopt Verstraete ook aan. Holzhauser krijgt daar een gele kaart voor.  .
  6. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 91. Beerschot wil een penalty. Beerschot komt er goed uit na een hoekschop. Shankland stoot ook door en wil Butez omspelen, maar gaat dan neer. De bal gaat niet op de stip.  .
  8. 5' extra. Beerschot krijgt nog 5 minuten om de nederlaag te vermijden.  . tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 90. Bijna de 0-2. Benson krult een voorzet richting de tweede paal. Daar staat ook Michael Frey die kan koppen. Vanhamel, die goed staat te keepen, brengt redding.  .
  10. tweede helft, minuut 82. Opstootje. Ook tussen de lijnen gaan de poppetjes even aan het dansen. Na een fout gaat Soumaré verhaal halen bij De Laet. Lothar D'Hondt houdt dit keer de kaarten op zak. .
  11. Var. De VAR moet even tussenbeide komen, maar Antwerp krijgt geen strafschop. Zo oordeelt de videoref.  . tweede helft, minuut 81.
  12. tweede helft, minuut 78.
  13. tweede helft, minuut 76. Holzhauser trapt tegen de paal! Plots kan Holzhauser zomaar op het doel van Butez afstormen. De Oostenrijker kan ook trappen, maar zijn schot vliegt tegen de paal. Hier komt Antwerp goed weg. .
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Mohamed Reda Halaimia eruit
  15. tweede helft, minuut 71.
  16. tweede helft, minuut 68. Beerschot-fan gooit vuurpijl. Ongeziene taferelen op Het Kiel. Een supporter van Beerschot loopt het veld op richting het bezoekersvak en gooit dan een vuurpijl naar de supporters van Antwerp.  .
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Antwerp, Benson Manuel erin, Mbwana Samatta eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Radja Nainggolan eruit
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Beerschot, Issa Soumaré erin, Moisés Caicedo eruit
  20. tweede helft, minuut 64. Wat zet Beerschot daar tegenover? Die treffer van Antwerp is een ferme uppercut voor Beerschot. Hebben de "Ratten" nog een antwoord in huis?  .