1. 75' - Verv. Viktor Fischer door Michel Ange Balikwisha
    Jupiler Pro League - speeldag 16 - 28/11/21 - 21:01

Antwerp heeft de uitschakeling in Europa doorgespoeld met een zege in de competitie tegen KV Oostende. In de stand nadert stamnummer 1 tot op 4 punten van leider Union, de kustploeg zakt dieper weg na 5 nederlagen op een rij.

Antwerp - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Oostende holt achter de feiten aan na de vroege goal vlak na de rust en rond het uur is de veer helemaal gebroken bij de kustploeg. Frey maakt er met een rake kopbal 2-0 van en legt de wedstrijd zo in een definitieve plooi.

• Man van de match: Viktor Fischer verzoop mee in de barslechte eerste helft, maar de Deen was de aanjager van Antwerp in de tweede helft. Hij toonde de thuisploeg de weg naar winst met zijn treffer kort na de rust én zijn assist voor de 2-0 van Frey.

• Opvallend: Antwerp is na 16 speeldagen de beste thuisploeg van 1A. Sinds de nederlaag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Kortrijk boekte het in de volgende 7 thuiswedstrijden 5 overwinningen en speelde het 2 keer gelijk.

Bekijk de goals uit Antwerp - Oostende (3-0)

Draak van een eerste helft

Antwerp was nog niet goed bekomen van de pijnlijke Europese uitschakeling of het kreeg vanavond meteen een nieuwe domper te verwerken. Na amper 6 minuten viel Nainggolan al geblesseerd uit. Het bleek de voorbode van een dramatische eerste helft.

Noch Antwerp, noch Oostende slaagde erin om doelgevaar te creëren. Een nagenoeg werkloze Butez mocht zich even opwarmen aan een verre knal van Gueye, terwijl Frey met een slechte balcontrole een wenkende kans voor de thuisploeg verknoeide.

Beide ploegen stapelden de balverliezen op, terwijl de vele spelonderbrekingen ervoor zorgden dat er nooit vaart in het spel kwam. Eén bal tussen de palen voor Antwerp en één voor Oostende, dat was het trieste bilan na een troosteloze eerste helft.

Nainggolan moet al na paar minuten naar de kant met spierblessure

Antwerp ondergaat metamorfose na de rust

In de tweede helft kon het alleen maar beter worden en Antwerp kwam zowaar als herboren uit de kleedkamer, met Fischer als aanjager. Hubert moest meteen aan de bak op een schot van de Deen en stond ook paraat op de herneming van Frey.

Een veelbelovend begin van de thuisploeg en die belofte werd al na amper 3 minuten ingelost. Na balverlies bij Oostende lanceerde Verstraete een counter met een heerlijke dieptepass op Samatta. Die legde goed breed naar de mee opgerukte Fischer en de Deen kon de bal simpel in het lege doel tikken: 1-0.

Rond het uur verdubbelde Antwerp zijn marge en weer lag Verstraete aan de basis. Zijn afgeweken pegel leverde een hoekschop op. Fischer schilderde die op het hoofd van Frey en met zijn 15e competitietreffer maakte de Zwitser er 2-0 van.

Oostende kon geen vuist meer maken en 10 minuten voor het einde gingen de boeken helemaal toe. Capon miste zijn interventie op een lange bal naar Benson en de invaller maakte het knap af met een lob over Hubert.

Antwerp recht zo de rug na de competitienederlaag bij STVV én de Europese uitschakeling en nadert tot op 4 punten van Union. Oostende incasseert na de 1-7-pandoering tegen Union weer een stevige nederlaag en blijft achter met 0 op 15.

De Laet zet D'Arpino te kijk met propere panna

Priske: 'Heel tevreden over de tweede helft"

• Brian Priske (trainer Antwerp): “De eerste helft was moeilijk. We speelden soms te traag, Oostende stond ook redelijk laag met veel spelers achter de bal. Maar ik ben heel tevreden over de tweede helft, die was heel goed. We speelden met veel kwaliteit, power, veel diepe ballen achter de verdediging en veel voorzetten in de zestien. Ik ben nu niet bezig met de andere ploegen, de focus ligt op mijn team. We zijn natuurlijk ontgoocheld dat het bekerverhaal en het Europese voetbal voorbij zijn, ook al was onze Europese campagne redelijk goed als je alleen naar de prestaties kijkt. Maar het grote doel is natuurlijk om eind mei voor de titel te vechten.”

• Viktor Fischer (Antwerp): “In de eerste helft had ik het gevoel dat ze bij Oostende erg dicht bij elkaar stonden. Het waren 2 blokken en daar hadden we wat moeite mee. Tijdens de rust hebben we dat goed besproken en een goed plan gemaakt voor de tweede helft. Toen waren we heel gevaarlijk met onze spitsen die goed in de diepte gingen. Dat gaf ons veel meer ruimte en daardoor hebben we ook een paar mooie doelpunten gemaakt. Ik had een goed gevoel toen we de rust ingingen en wist dat we in de tweede helft wel die openingstreffer zouden maken.”

• Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “De 1-0 was het bepalende moment in deze wedstrijd. In de eerste helft stond het goed bij ons, we gaven geen kansen weg. Ik vertelde het team dat we zo moesten voortdoen in de tweede helft, maar na enkele minuten viel alles al uit elkaar. Dat was het nekschot voor ons. Er was bij ons geen druk op de bal en we gaven te veel ruimte weg, waardoor zij konden scoren. Op dit moment hebben we niet het zelfvertrouwen om dan uit zo’n situatie te komen. Na een 1-7-nederlaag moet je de rug rechten, maar op Antwerp kan je altijd verliezen. We moeten dit nu goed analyseren en hard blijven werken om progressie te maken.”

Verslag Antwerp - KV Oostende in Het journaal

90+3' tweede helft
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    22:50

Antwerp recht de rug na de competitienederlaag bij STVV én de Europese uitschakeling. Het verslaat Oostende met 3-0 en nadert zo tot op 4 punten van leider Union. KVO blijft achter met 0 op 15.

22:49

Hubert voorkomt de 4-0

De Antwerpse honger is nog niet gestild. Balikwisha dropt een heerlijke voorzet in de rug van de defensie, Benson mikt de bal van dichtbij op Hubert. Het had zomaar 4-0 kunnen staan.

22:45

Hubert ziet er niet goed uit op een voorzet van Vines, maar krijgt bijstand van Jäkel. Oostende weet dat het over & out is, Antwerp komt weer naast Club Brugge in de stand.

22:42
    22:37

Benson straft flater Capon genadeloos af

Boeken toe op de Bosuil. Capon mist zijn controle op een lange bal naar Benson en zo kan de invaller alleen op doel afgaan en het koud afmaken met een knappe lob over Hubert. De 0 op 15 lijkt een feit voor KVO.

22:32

Uitblinker Fischer wordt bij Antwerp naar de kant gehaald voor Balikwisha. Ook  voor Samatta is de wedstrijd voorbij, hij wordt vervangen door Benson.

22:30

Vines kan zich doorzetten op links en brengt de bal goed voor doel. Daar kan Fischer koppen, maar zijn poging mist de goede richting. De Deen blijft wel wegen op de KVO-defensie.

22:30
    22:23

3-0 van Samatta afgekeurd

Samatta lijkt er met een rake kopbal even 3-0 van te maken op een vrije trap van wie anders dan Fischer. De spits was evenwel net iets te vroeg vertrokken en dus wordt de treffer terecht afgekeurd voor buitenspel.

22:20

Frey drijft de score op!

Na een goal pikt Fischer nu ook een assist mee. Hij schildert de hoekschop op de knikker van Frey en die kan er van dichtbij ongehinderd 2-0 van maken. De 15e competitietreffer voor de Zwitser. Is Oostende uitgeteld?

22:19

Er zit nu toch meer schwung in het spel van Antwerp. Yusuf legt de bal goed achteruit naar Verstraete en die haalt verschroeiend uit. Zijn schot wijkt nog af op Jäkel, Hubert werkt de bal in hoekschop.

22:19
    22:17

Priske haalt Dwomoh naar de kant. De aanvaller kon het vanavond niet waarmaken. Aan zijn vervanger Gerkens om beter te doen.