Standard wint intense Luikse derby tegen Seraing op een diefje vanaf de stip

  1. 41' - Geel - Hugo Siquet
  2. 31' - Geel - Jackson Muleka
  3. 21' - Doelpunt strafschop - Selim Amallah (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Morgan Poaty
  2. 89' - Geel - João Klauss
  3. 87' - Geel - Gérald Kilota
  4. 85' - Verv. Selim Amallah door Nathan Ngoy
  5. 83' - Geel 2 - Moussa Sissako
  6. 81' - Verv. Hugo Siquet door Collins Fai
  7. 81' - Verv. Jackson Muleka door Nicolas Raskin
  8. 76' - Verv. Ibrahima Cissé door Antoine Bernier
  9. 76' - Geel - Marius Mouandilmadji
  10. 65' - Verv. Daouda Peeters door Gojko Cimirot
  11. 65' - Verv. Niels Nkounkou door Hamza Rafia
  12. 61' - Geel - Ameen Al-Dakhil
  13. 54' - Geel - Yahya Nadrani
  14. 49' - Geel - Daouda Peeters
  15. 46' - Geel - Moussa Sissako
  16. 46' - Verv. Wagane Faye door Georges Mikautadze

  Standard heeft de zware nederlaag van tegen Union rechtgezet met een overwinning in het burenduel tegen Seraing. Het was een gevleide zege voor Standard, dat met z'n tienen een kaartenfestival overleefde. Het springt dankzij de 0-1-zege weer richting de kopgroep van de eerste klasse.

  Seraing - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de extra tijd is het voor de 10 van Standard pompen of verzuipen. Bodart pareert een schot van Jallow en bij de laatste kans voor Seraing haalt Al-Dakhil een ultieme poging van Mikautadze van de lijn. Standard overleeft, Seraing blijft gefrustreerd achter.

  • Man van de match: Standard heeft de driepunter in heel grote mate te danken aan Arnaud Bodart. De doelman schudde de ene na de andere cruciale redding uit zijn mouwen en hield Standard zo iedere keer overeind.

  • Opvallend: Scheidsrechter Bram Van Driessche had het vanavond erg druk met het uitdelen van gele kaarten. Maar liefst 13 stuks in totaal, waarvan 2 voor Sissako. Ook Seraing-coach Jordi Condom en Patrick Asselman, assistent van Standard-trainer Mbaye Leye, werden met geel bestraft.

  Bekijk de enige goal uit Seraing - Standard (0-1)

  Seraing maakt het spel, maar Standard scoort

  Na 25 jaar eindelijk nog eens een Luikse derby in de eerste klasse tegen grote broer Standard, het leverde een vol Pairaystadion op in Seraing. De promovendus had nog wat recht te zetten na de bekeruitschakeling tegen Standard vorig seizoen en begon furieus. Bodart moest al na enkele minuten tussenbeide komen op een poging van Marius.

   

  Standard liet het initiatief aan de thuisploeg en bakte er zelf weinig van. Tot Nadrani Muleka aantikte in de zestien en de bal na 20 minuten plots op de stip ging voor de bezoekers. Amallah stuurde Dietsch de verkeerde kant uit en mikte de bal door het midden: 0-1.

   

  Standard nestelde zich daarna opnieuw in zijn afwachtende houding en hield al bij al makkelijk stand. Pas na ruim een halfuur kon Seraing nog eens echt voor gevaar zorgen. Bodart stond pal op een schot van Jallow en pareerde ook de herneming van Maziz.

   

  Toen diezelfde Maziz Kilota alleen op doel afstuurde, was Bodart alweer bij de pinken. Met een risicovolle tackle kon hij de bal nog net voor de aanstormende aanvaller wegwerken. Vlak voor de rust dook Kilota opnieuw op na een verrassend snelle vrije trap, maar vanuit een scherpe hoek besloot hij over.

  Maziz pakt uit met mooie panna op Peeters

  Standard houdt stand dankzij Bodart

  Seraing dropte Mikautadze in de ploeg voor de tweede helft en die zorgde al snel voor gevaar. Bodart hield Standard opnieuw overeind met een knappe redding. Ook toen niet veel later Nadrani Siquet aftroefde op een hoge voorzet had Bodart een reflex paraat op zijn kopbal.

   

  Seraing bleef naarstig op zoek gaan naar de gelijkmaker, met Mikautadze als aanjager. De invaller claimde een penalty toen Sissako in de zestien de bal op zijn arm kreeg. Hoewel de Standard-speler een armbeweging leek te maken, gaf Van Driessche geen krimp. Pech voor de thuisploeg en die bleef aanhouden toen Al-Dakhil een kopbal van Bernier van de lijn haalde.

   

  Toen in de slotfase Standard met z’n tienen viel na een tweede gele kaart voor Sissako, rook de thuisploeg zijn kans. Zeker toen Bastien op aangeven van Klauss de kans liet liggen om de wedstrijd te beslissen en op Dietsch besloot.

   

  Seraing zette alles op alles. Bodart moest in de extra tijd nog maar eens
  zijn kunnen tonen op een knal van Jallow. Na een zeldzaam foutje van de doelman leek Mikautadze Seraing alsnog langszij te brengen, maar Al-Dakhil haalde ook deze bal van de lijn.

  Standard ontsnapt aan strafschop tegen Seraing

  Siquet negeert high five van ploegmaat

  Condom: “Bodart is man van de match, dat zegt alles”

  • Jordi Condom (trainer Seraing): “Het is natuurlijk leuker om te winnen of een punt te pakken, maar ik ben heel trots op de prestatie van de ploeg. Iedereen heeft er keihard voor gewerkt, maar dit is nu eenmaal voetbal. Bodart is de man van de match, daarmee is eigenlijk alles verteld. We hebben vandaag veel mooie kansen gehad, maar de doelman maakt deel uit van een ploeg. Ik moet hem feliciteren. We moeten blijven werken zoals we bezig zijn. De goals en de punten zullen dan wel volgen. Ik ben heel tevreden met onze 9 punten, maar het hadden er ook al 12 of 15 kunnen zijn. Zo snel mogelijk het behoud verzekeren is nog steeds ons doel.”

  • Mbaye Leye (trainer Standard): “Dit is een belangrijke overwinning. Ik vind dat de jongens het goed gedaan hebben. Ze hebben het nodige verricht om de 3 punten te pakken. Ik wil best elke keer op deze manier winnen. Het gaat nog altijd om punten in het klassement. Seraing is een ploeg die alles geeft tegen ons en wij hebben goed weerstand geboden. We hebben geen doelpunt geslikt en op die weg moeten we voortgaan. Dat Bodart ons al veel diensten bewezen heeft? Daarvoor staat een doelman er ook. Telkens als we hem nodig hebben, staat hij er. Voor een ploeg is het belangrijk dat je op elkaar kan rekenen. Ik wil vandaag de positieve dingen onthouden. We zijn met 10 geëindigd en iedereen heeft alles gegeven. We pakken 3 punten op bezoek bij een ploeg die al mooie dingen heeft laten zien.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Een schoonheidsprijs zal Standard er niet voor krijgen, maar het pakt wel de volle buit bij Seraing. Ondanks een late rode kaart voor Sissako wint het met 0-1 dankzij een penaltytreffer van Amallah. .
  3. tweede helft, minuut 93. Al-Dakhil haalt de bal van de lijn! Dan toch een foutje van Bodart. Hij ziet er niet goed uit op een hoge bal. Mikautadze kan zo op doel besluiten, maar Al-Dakhil haalt zijn bal nog van de lijn. Standard kruipt door het oog van de naald. .
  4. Jallow niet voorbij Bodart. De 5 extra minuten zijn intussen ingegaan en Seraing zet alles op alles. Bodart moet alweer aan de bak op een gevaarlijk schot van Jallow. . tweede helft, minuut 92.
  5. Gele kaart voor Morgan Poaty van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 89
  6. Gele kaart voor João Klauss van Standard tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 88. Poaty haalt Klauss onderuit en het spel zit even op de wagen. Van Driessche lost het op met een gele kaart voor elk. .
  8. Gele kaart voor Gérald Kilota van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 87. Geen penalty voor Mikautadze. Mikautadze gaat iets te makkelijk liggen in de zestien en claimt tevergeefs een penalty. Kilota gaat nog even mopperen bij Van Driessche en pakt ook nog geel. .
  10. Dietsch staat pal. Standard pakt uit met een scherpe counter. Klauss geeft de bal goed mee aan Bastien, maar die mikt pal op Dietsch. Zo komt de doelman van Seraing ook nog eens in actie. . tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Nathan Ngoy erin, Selim Amallah eruit
  12. Tweede gele kaart voor Moussa Sissako van Standard tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 82. Standard met z'n tienen! Standard moet de slotfase met een man minder volmaken. Sissako pakt zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Mikautadze. Kan Seraing hiervan profiteren? .
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Collins Fai erin, Hugo Siquet eruit
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Nicolas Raskin erin, Jackson Muleka eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Seraing mag het nog eens proberen op een vrije trap. Kilota neemt zijn verantwoordelijkheid, maar hij kan zijn schot niet kadreren. De tijd begint stilaan te dringen voor de thuisploeg. .
  17. tweede helft, minuut 78. Toch nog even een spannend moment in de zestien van Standard. Al-Dakhil moet een kopbal van Bernier van de lijn halen. Het kan nog alle kanten uit. .
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Antoine Bernier erin, Ibrahima Cissé eruit
  19. Gele kaart voor Marius Mouandilmadji van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 76
  20. tweede helft, minuut 75. Nog een naam erbij in het boekje van ref Van Driessche. Marius heeft een spectaculaire omhaal in gedachten, maar zorgt op die manier voor gevaarlijk spel. Gavory wordt bijna in zijn gezicht geraakt. .