Gouden drietand leidt ijzersterk Racing Genk voorbij OH Leuven

  1. 16' - Geel - Cenk Özkacar
  2. 3' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (4 - 0)
  2. 85' - Verv. Theo Bongonda door Bastien Toma
  3. 80' - Verv. Jhon Lucumi door Mark McKenzie
  4. 78' - Verv. Siebe Schrijvers door Arthur Allemeersch
  5. 78' - Verv. Sébastien Dewaest door Dylan Ouédraogo
  6. 77' - Doelpunt - Junya Ito (3 - 0)
  7. 71' - Geel - Thomas Henry
  8. 70' - Geel - Sébastien Dewaest
  9. 67' - Verv. Mathieu Maertens door Daan Vekemans
  10. 63' - Geel - Mandela Keita
  11. 59' - Doelpunt - Paul Onuachu (2 - 0)
  12. 53' - Geel - Siebe Schrijvers
  13. 49' - Geel - Jhon Lucumi
  3'goalTheo Bongonda1 - 0
  59'goalPaul Onuachu2 - 0
  77'goalJunya Ito3 - 0
  90+2'goalKristian Thorstvedt4 - 0

  Theo Bongonda, Paul Onuachu en dan Junya Ito. De gouden drietand heeft Racing Genk naar een 4-0-zege getrapt tegen OH Leuven. De derde treffer was overigens met voorsprong de mooiste. Na een héérlijke combinatie van de Limburgers was Ito het eindstation. Kristian Thorstvedt maakte in blessuretijd het feestje helemaal compleet.

  Racing Genk - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: 10 minuten na de rust krijgt Henry een niet onaardige kopbalkans. Hij laat ze liggen en in plaats van 1-1 staat het even later 2-0. Onuachu straft slecht ontzetten van Dewaest af en legt zo de basis voor de ruime Genkse overwinning.

  • Man van de match: Junya Ito demonstreerde nog maar eens zijn klasse. De Japanner blonk uit met zijn vista en schreef hét doelpunt van de avond op zijn naam na een heerlijke aanval die hij zelf in gang zette. Ook bij 3-0 bleef Ito als een bezetene jagen op de bal. Zo’n speler wil elke coach in zijn ploeg.

  • Opvallend: Bij Genk gaan de ballen er dit seizoen vlotjes in. Na 4 speeldagen zitten de Limburgers al aan 10 competitietreffers. Vier daarvan staan op naam van Bongonda, Onuachu zit aan twee stuks, Heynen, Munoz, Ito en Thorstvedt zijn de andere Genkse doelpuntenmakers.

  Bekijk de goals uit KRC Genk - OH Leuven (4-0)

  Bongonda bezorgt Genk droomstart

  Eindelijk weer fans in de Luminus Arena en die moesten zich vastklampen aan hun zitje, want vanaf het eerste fluitsignaal raasde een Genkse tornado door het stadion. Na nog geen 3 minuten stond de thuisploeg al op voorsprong na een aanval om duimen en vingers bij af te likken: Eiting met het hakje, Arteaga met de aflegger en Bongonda met de streep in de verste hoek.

   

  Droomstart voor Genk en bijna stond het nog voor het kwartier 2-0. Bongonda deed het net opnieuw trillen na een hoekschop, maar zijn treffer werd afgekeurd voor een vermeende voorafgaande duwfout van Onuachu. Een discutabele beslissing van scheidsrechter Van Damme, OHL kwam bijzonder goed weg.

   

  Dat was enkele minuten later weer het geval toen Onuachu een voorzet van Ito terugkopte tot bij Munoz, maar zijn schot werd nog net afgeblokt. Op het halfuur deed Onuachu het dan maar zelf. Van dichtbij knalde hij het doelnet bijna aan flarden, maar ook zijn treffer werd afgekeurd. Terecht dit keer, voor buitenspel.

   

  OHL kon daar niet veel meer dan een plaatsbal van Henry tegenover zetten en kwam kort voor de rust nóg 2 keer bijzonder goed weg. Bongonda liet zijn 5e competitietreffer liggen na een knappe actie van Ito en Dewaest gaf zijn ex-ploeg bijna nog ongewild een cadeautje toen hij een voorzet net niet in eigen doel verwerkte.

  Ito en Lucumi worden in de bloemetjes gezet voor 100e match in Genk-shirt

  Wervelende thuisploeg speelt OHL op een hoopje

  Genk ging na de rust voort op zijn elan. Thorstvedt tussen de lijnen voor de geblesseerde Trésor bleek geen verzwakking, integendeel. De Noor profiteerde meteen van mistasten bij Maertens, Romo kon zijn schot nog net over doel tikken.

   

  Aan de overkant liet Henry een zeldzame kopbalkans onbenut op een doorgekopte hoekschop en dat bleek even later een dure misser. Net voor
  het uur werkte Dewaest een voorzet van Munoz niet goed weg en zo kon Onuachu van dichtbij genadeloos toeslaan: 2-0.

   

  Genk en met name Bongonda bleef nadien jagen op de 3-0. Tot tweemaal toe werd hij perfect gelanceerd door de alweer ijzersterke Ito. Eerst ging hij te wijd om Romo heen en kon Ngawa zijn schot nog voor de doellijn keren, daarna besloot hij oog in oog met de doelman over doel.

   

  Met nog 20 minuten te gaan gaf OHL nog eens een teken van leven, Vandevoordt moest aan de bak op schoten van Dewaest en de erg bedrijvige invaller Al-Taamari. Maar de aansluitingstreffer kwam er niet, een fabelachtig mooie 3e Genkse goal wél. Na een heerlijke combinatie over verschillende stationnetjes en een fraai hakje van Bongonda krulde Ito de bal knap binnen.

   

  In de extra tijd zette Thorstvedt de kers op de taart. OHL liet zich wel erg makkelijk in de luren leggen op een vrije trap van Eiting. De Nederlander wipte de bal over het muurtje tot bij Thorstvedt en die nam Romo van dichtbij te grazen. Genk heeft zijn eerste thuiszege op zak, de fans in de Luminus Arena waren maar wat blij dat ze het weer allemaal live mogen meemaken.

  Onuachu deelt tikken uit aan Dewaest en Al-Taamari

  Weer supporters in het stadion: Genk-fans trakteren spelers op Viking Clap

  Van den Brom: "Ik hoop dat gouden trio nog heel lang blijft"

  • Marc Brys (trainer OH Leuven): “3 op 12 oogt niet mooi, maar ik denk niet dat we hier punten moesten pakken. Al hadden we dat wel graag gedaan. Als je na 3 minuten al op achterstand komt, dan moet je omschakelen. Dat hebben we goed gedaan. Gaandeweg hadden we het overwicht in die eerste helft, met weliswaar te weinig kansen. In de tweede helft slikten we al snel dat tweede doelpunt en toen was de match gespeeld. De uitslag oogt heel zwaar, maar hier komen verliezen is geen schande. Deze ploeg heeft de snelheid van de Champions League en speelt twee snelheden sneller dan wij. We moeten ons daarmee verzoenen en werken richting de komende wedstrijden. Hopelijk komen er ook snel nog een aantal versterkingen bij.”

   

  • John van den Brom (trainer Racing Genk): “We hebben gewacht met onze referentiematch totdat de supporters er getuige van konden zijn. Na de teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League is dit een geweldige prestatie. Dat ze kunnen voetballen hebben de spelers al vaak getoond, maar hier hebben ze nu ook laten zien dat ze mentaal bijzonder sterk zijn enkele dagen na die ontgoocheling. De ene goal was nog mooier dan de andere en we hadden nog meer kunnen scoren. Of Onuachu na de zomermercato nog bij ons is? So far, so good. Als je ziet met hoeveel passie, mentaliteit en kwaliteit hij speelt… Dat geldt ook voor Ito en Bongonda. Het gouden trio is weer waar het vorig seizoen geëindigd is en ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft. Maar dat is niet aan mij.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Een klinkende 4-0-overwinning voor Racing Genk. De thuisploeg demonstreerde bij momenten tegen OHL, de Genkse fans werden verwend. Bongonda, Onuachu, Ito én Thorstvedt pikten elk hun goaltje mee. Voor Genk is het de eerste thuiszege van het seizoen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92.
  4. tweede helft, minuut 92. Thorstvedt zet de kers op de taart. Genk maakt het nog wat erger voor OHL. De bezoekers laten zich te makkelijk in de luren leggen op een vrije trap. Eiting wipt de bal simpel over het muurtje tot bij Thorstvedt en die neemt Romo te grazen. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Kristian Thorstvedt van KRC Genk. 4, 0.
  6. tweede helft, minuut 89. Romo komt spectaculair uit en voorkomt zo een Genkse kans. In de nasleep kan Onuachu het wel nog eens proberen, maar hij mikt van dichtbij naast. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Bastien Toma erin, Theo Bongonda eruit
  8. tweede helft, minuut 84. 4-0 afgekeurd. Ito tikt de 4-0 binnen na een snelle omschakeling, maar zijn treffer wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. Toch al de derde afgekeurde Genkse goal in deze wedstrijd. .
  9. tweede helft, minuut 83. Bij Genk kruipt de nonchalance erin. Eerst verliest Vandevoordt knullig de bal, daarna is Heynen hetzelfde lot beschoren. Twee keer kan Mercier profiteren, maar tot een schot binnen het doelkader komt die niet. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Mark McKenzie erin, Jhon Lucumi eruit
  11. tweede helft, minuut 79.
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij OH Leuven, Arthur Allemeersch erin, Siebe Schrijvers eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij OH Leuven, Dylan Ouédraogo erin, Sébastien Dewaest eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Ito rondt enig mooie aanval af! Wat een aanval, wat een goal! Na een heerlijke combinatie over verschillende stationnetjes en een fijnzinnig hakje van Bongonda krult Ito de derde Genkse goal in doel. OHL hangt definitief in de touwen. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Junya Ito van KRC Genk. 3, 0.
  16. tweede helft, minuut 75. Al-Taamari ontbindt zijn duivels. Al-Taamari wil zich duidelijk bewijzen vanavond. De invaller pakt uit met een heerlijke individuele actie en besluit uiteindelijk vanuit een scherpe hoek, pal op Vandevoordt. De Genkse doelman heeft na de rust toch al zijn werk gehad. .
  17. Vandevoort voorkomt aansluitingstreffer. OHL komt nog eens gevaarlijk opzetten. Mercier legt de bal goed breed voor Dewaest en die dwingt Vandevoort tot een knappe redding. In de nasleep kan ook Henry nog eens uithalen, maar zijn schot wordt afgeblokt. . tweede helft, minuut 72.
  18. Gele kaart voor Thomas Henry van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 71
  19. tweede helft, minuut 71. Dewaest revancheert zich even na een overtreding van Thorstvedt. Veel is er niet aan de hand, maar ref Van Damme vindt het wel genoeg voor een gele kaart. .
  20. Gele kaart voor Sébastien Dewaest van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 70