Invaller Sobol trekt zwoegend Club over de streep met geweldige pegel

  1. 37' - Geel - Felipe Avenatti
  1. 90' - Geel - Daniel Perez
  2. 88' - Verv. Jonas Bager door Damien Marcq
  3. 88' - Verv. Loic Lapoussin door Matthew Sorinola
  4. 86' - Verv. Noa Lang door Daniel Perez
  5. 84' - Doelpunt - Eduard Sobol (0 - 1)
  6. 82' - Geel - Stanley N'Soki
  7. 80' - Geel - Siebe Van der Heyden
  8. 75' - Verv. Deniz Undav door Felipe Avenatti
  9. 62' - Verv. Guillaume François door Bart Nieuwkoop
  10. 61' - Verv. Senne Lynen door Lazare Amani
  11. 61' - Verv. Federico Ricca door Noah Mbamba
  12. 61' - Verv. Ruud Vormer door Hans Vanaken
  84'Eduard Sobol0 - 1

  Club Brugge heeft zijn 1e competitiezege te pakken, al beet het lange tijd zijn tanden stuk op Union. In de slotfase bevrijdde invaller Sobol Club met een geweldige streep.

  Union - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor affluiten stopt Mignolet een dubbele kans voor Vanzeir. Meteen daarna valt de goal aan de overkant, de pegel van Sobol levert Club drie punten op.

  • Man van de match: Eduard Sobol viel sterk in bij de rust, hij zorgde voor meer aanvalsdrang in het Brugse spel. Zijn doelpunt was de bekroning van een uitstekende invalbeurt.

  • Opvallend: Positief en aanvallend voetbal, een uniek stadion en een enthousiaste achterban: Union heeft na twee wedstrijden bewezen dat het een absolute aanwinst is voor 1A.

  Bekijk de goal uit Union – Club Brugge (0-1):

  Enthousiast Union niet beloond, goal Undav afgekeurd

  Na de zege van Union in de Brusselse derby wist Club Brugge wat het kon verwachten, maar toch liet ook blauw-zwart zich verrassen door het enthousiasme van de promovendus. Al na 5 minuten had Vanzeir de 1-0 aan de voet, hij plaatste de bal nipt naast.

   

  En daar bleef het niet bij. Terwijl Club amper een kans bij elkaar gevoetbald kreeg, kwam de dreiging van Union van alle kanten, met doelpogingen van Lynen, Undav en Teuma. Simon Mignolet, opnieuw in doel na zijn blessure op het EK, moest zijn defensie tot de orde roepen.

   

  Tien minuten voor de pauze leek Deniz Undav het overwicht van de thuisploeg te verzilveren met een geweldig schot in de winkelhaak, maar de Duitser stond nipt buitenspel.

  Pas in het slot van de eerste helft vertoonde Club wat tekenen van beterschap. Union-doelman Moris werd vijf minuten voor de rust voor het eerst aan het werk gezet bij pogingen van Vormer en Rits.

  Vormer glijdt uit bij hoekschop, doeltrap voor Union:

  Sobol behoedt Club Brugge voor nieuw puntenverlies

  Philippe Clement sleutelde tijdens de rust aan zijn elftal en bracht Sobol in de ploeg voor Dost, waardoor De Ketelaere de diepste man werd bij Club. Die werd vroeg in de tweede helft twee keer in stelling gebracht, maar trapte beide kansen in het zijnet.

   

  Bij Union was het vet intussen van de soep. De Brusselaars hadden in de eerste helft veel energie verbruikt en haalden na de rust niet meer hetzelfde niveau. Bij Club ging het spelpeil wel lichtjes omhoog, maar toch onvoldoende om Union echt pijn te doen.

   

  De thuisploeg perste er in de slotfase nog een laatste offensief uit, met twee prima kansen voor Vanzeir, maar kreeg meteen daarna een koude douche over zich heen. Een afgeweerde Brugse hoekschop werd door Sobol in één tijd tegen de touwen genageld: 0-1 voor Club.

   

  Club Brugge hield de voorsprong vast en mag zo zijn eerste driepunter bijschrijven, een verdienstelijk Union blijft achter met lege handen.

  Trebel gespot in de tribune tijdens Union - Club Brugge:

  Clement: "Goede les voor de komende maanden"

  • Philippe Clement (Club Brugge): "Union heeft een heel sterke eerste helft gespeeld: frivool, hongerig, positief-agressief. Ze waren op die manier ook dominant, misschien niet in balbezit, maar zeker wel in kansen. We komen in de eerste helft goed weg om niet op achterstand te komen."

   "De tweede helft was dan het tegenovergestelde: die was voor ons. Dat is dus een match die op een gelijkspel zou eindigen, als de regels zo zouden zijn. Op dat vlak is het dus een gevleide overwinning, doordat wij wel dat doelpunt maken en zij niet. Het had evengoed andersom kunnen zijn."

   "Als je de duels niet wint, als zij elke keer tussen de lijnen kunnen spelen en wij reageren te laat, dan kom je in de problemen. Dat is de basis. Dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd: eerst de duels winnen, en daarna kun je tot goed voetbal komen. Niet andersom. Dat is een goede les geweest voor de volgende maanden."

  • Dante Vanzeir (Union): "We hadden Club Brugge goed geanalyseerd. We hebben gekeken naar waar hun zwakke punten liggen en waar ze ruimte weggeven. En dat is op de flanken, met flankwissels en ruimte in de rug, die we in de eerste helft heel goed vonden."

   "We hadden ook een paar grote kansen, waaronder ook ikzelf, die binnen moesten en die normaal ook binnen gaan, maar vandaag zat het net niet mee voor ons. We hebben heel veel kansen gecreëerd, maar er was te weinig efficiëntie."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Club Brugge boekt na een moeizame wedstrijd zijn eerste zege van het seizoen. Invaller Sobol bevrijdde de landskampioen met een late goal, Union blijft met lege handen achter. .
  3. tweede helft, minuut 91. Mignolet pakt. Was dit de laatste kans voor Union? Vanzeir perst er nog een spurtje uit op rechts en bedient Avenatti, maar die kan de bal niet goed meenemen. Mignolet onderschept. .
  4. 3 minuten extra. Geen 10 minuten extra tijd vandaag, we houden het bij 3 minuten. . tweede helft, minuut 90.
  5. Gele kaart voor Daniel Perez van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Damien Marcq erin, Jonas Bager eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Matthew Sorinola erin, Loic Lapoussin eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Dit moet toch zwaar aankomen bij een verdienstelijk Union. Heeft de thuisploeg nog wat in de tank zitten om terug te slaan? .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Daniel Perez erin, Noa Lang eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Eduard Sobol van Club Brugge. 0, 1.
  11. tweede helft, minuut 83. Sobol bevrijdt Club Brugge! De goal valt aan de overkant! Sobol neemt een afgeweerde hoekschop meteen op de schoen en geeft doelman Moris het nakijken. Geweldige goal van de invaller, het staat 0-1. .
  12. tweede helft, minuut 82. Bijna Vanzeir! Club Brugge moet uitkijken voor de tegentreffer. Vanzeir duikt opnieuw gevaarlijk op voor Mignolet, maar raakt zelfs in twee tijden niet voorbij de doelman van Club. .
  13. Gele kaart voor Stanley N'Soki van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 80. Aan de overkant valt er nog een schot van Noa Lang te noteren, Moris pakt zonder veel problemen. .
  15. Gele kaart voor Siebe Van der Heyden van Union tijdens tweede helft, minuut 80
  16. tweede helft, minuut 78. Kopbal Vanzeir. Het is zowaar Union dat weer wat beter in de match komt. Vanzeir troeft Mbamba af in de lucht en kopt nipt naast. .
  17. tweede helft, minuut 77. Daar is Union nog eens: Bager snijdt de zestien meter in, zijn voorzet sterft tegen het bovenlijf van Mechele. .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Deniz Undav eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Bij Union komt Avenatti in de ploeg. De Uruguayaan heeft al een gele kaart achter zijn naam, voor een opstootje na de afgekeurde goal van Undav. .